ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Μηταράκης: «Στην τοπική κοινωνία της Σάμου ο χώρος του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ»

Η διαπιστωτική απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης από το Ταμείο Αλληλεγγύης προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την απόδοση του χώρου του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου στην τοπική κοινωνία, υπογράφτηκε, σήμερα, από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης υπέγραψε χρηματοδότηση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ προς τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, παρουσία του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου, που αφορά στην έγκριση της αίτησής του για τη χρηματοδότηση των εργασιών καθαρισμού και αποκατάστασης του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ, αλλά και των όμορων ιδιοκτησιών που έχουν καταπατηθεί.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης δήλωσε: «Η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στους νησιώτες και τον ελληνικό λαό. Έτσι, σε συνέχεια και της ανέγερσης της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής της Σάμου, που έχει καλλιεργήσει το αίσθημα ασφάλειας πλέον στο νησί, προχωράμε ένα βήμα παρακάτω, υλοποιώντας άλλη μία υπόσχεση της Νέας Δημοκρατίας, με την χρηματοδότηση στο Δήμο Ανατολικής Σάμου για την αποκατάσταση και ανάπτυξη της περιοχής του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ προκειμένου να αποδοθεί στους πολίτες. Η κυβέρνηση απαντά με έργα, στηρίζουμε έμπρακτα τους κατοίκους των ακριτικών νησιών και τις τοπικές κοινωνίες».

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γεώργιος Στάντζος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δηλώνουμε την ικανοποίηση μας, διότι μια από τις μεγαλύτερες δεσμεύσεις μας ως δημοτική αρχή υλοποιείται με συντονισμένες προσπάθειες και φυσικά μέσω της συνεργασίας του Δήμου μας και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Τη σημερινή μέρα προχωράμε ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου μας, που στην παρούσα φάση, δεν είναι άλλος από την απόκτηση τίτλων κυριότητας του γηπέδου των 20 στρεμμάτων ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία της απομάκρυνσης των παραπηγμάτων, της αποκάθαρσης του χώρου, της αποκατάστασής του και της παράδοσης του στους όμορους ιδιοκτήτες. Μεθοδικά και με ενότητα ολοκληρώνονται σημαντικά βήματα για το καλό και την πρόοδο του τόπου μας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.