ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία

Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων - Εννέα επέστρεψαν στη Ρωσία και 12 στην Ουκρανία

Μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτικών που απελευθερώθηκαν, υπάρχουν υπερασπιστές της Μαριούπολης, του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνομπίλ και του Φιδονησιού.

Σε νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου προχώρησαν σήμερα Κίεβο και Μόσχα. Συγκεκριμένα, εννέα Ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο ανταλλαγής αιχμαλώτων με την Ουκρανία, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Στις 26 Νοεμβρίου, ως αποτέλεσμα της διαπραγματευτικής διαδικασίας, εννέα Ρώσοι στρατιώτες που αντιμετώπιζαν θανάσιμο κίνδυνο στην αιχμαλωσία, επεστράφησαν από εδάφη που ελέγχονται από το καθεστώς του Κιέβου» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Την ίδια στιγμή, 12 Ουκρανοί έκαναν το αντίθετο δρομολόγιο, μεταξύ τους στρατιωτικοί και πολίτες, ο ένας εκ των οποίων θεωρούνταν αγνοούμενος.

Ο επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκι, Αντρίι Γέρμακ έγραψε σχετικά στο Telegram ότι μεταξύ των στρατιωτικών που απελευθερώθηκαν, υπάρχουν υπερασπιστές της Μαριούπολης, του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνομπίλ και του Φιδονησιού. Παράλληλα, ο Γέρμακ υπενθύμισε ότι 98 Ουκρανοί επέστρεψαν από τη ρωσική αιχμαλωσία κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.