ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην κατεύθυνση προστασίας των δανειοληπτών…

Νέα νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Μπροστά στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας επιχειρεί να βγει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή και το περιστατικό επιχείρησης βίαιης έξωσης από την πρώτη κατοικία της, της Ιωάννας Κολοβού.

Στην Χαριλάου Τρικούπη θυμίζουν με νόημα ότι «το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που νομοθέτησε την προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών με τον Ν. 3869 / 2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, νόμο που δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και οριστικά κατήργησε η Νέα Δημοκρατία το 2020». Είναι μάλιστα αποφασισμένοι να προβάλλουν εαυτούς ως τους μόνους κατάλληλους για να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία, αφού όπως λένε «τα κόμματα, που άνοιξαν την πόρτα στα funds και κερδοσκόπησαν στην αγωνία των δανειοληπτών, όπως συνέβη με την περίπτωση του κυβερνητικού βουλευτή Α.Πάτση, δεν μπορούν να εγγυηθούν τις λύσεις».

Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει ήδη από καιρό καταθέσει προτάσεις για το ιδιωτικό χρέος. Μεταξύ αυτών, η αναστολή πλειστηριασμών και η προστασία της πρώτης κατοικίας για τους αδύναμους δανειολήπτες, οι 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ με κίνητρα για όσους τηρούν τη ρύθμιση, η βελτίωση των προτεινόμενων όρων διακανονισμού μεταξύ οφειλέτη και πιστωτή με εξάντληση δυνατότητας για ρύθμιση ως και 240 δόσεις, η προσφυγή σε διαμεσολαβητή που θα κρίνει τη βιωσιμότητα των προτεινόμενων ρυθμίσεων από τους πιστωτές προς τους δανειολήπτες κ.ο.κ.

Αντιστοίχως, νέα νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και μάλιστα άμεσα στην κατεύθυνση προστασίας των δανειοληπτών, προανήγγειλε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος. Σε αυτή θα περιλαμβάνονται :

- Η προστασία της πρώτης κατοικίας, αναστέλλοντας τους πλειστηριασμούς για τα φτωχά και πληττόμενα νοικοκυριά, με ρεαλιστικά κριτήρια χαμηλού εισοδήματος και αξίας κατοικίας, βάσει του νόμου 3869/2010.

- Η πρόβλεψη οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να διατηρούν ως μέσο διαβίωσης, ποσοστό της αγροτικής γης που έχει κατασχεθεί και

- Η δυνατότητα του οφειλέτη, υπό προϋποθέσεις, πριν πωληθεί το δάνειό του σε funds, να το εξαγοράσει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.