ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιώργος Παπανδρέου για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου στη συλλογική μνήμη ταυτίζεται με τους αγώνες για ελευθερίαδημοκρατία,σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη ζοφερή εποχή της Χούντας των Συνταγματαρχών οι φοιτητές  που συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο ύψωσαν δυνατά τη φωνή τους και διακινδύνευσαν τη ζωή τους τη στιγμή που πολλοί σιωπούσαν

Η μεγάλη αξία της σημερινής επετείου είναι ότι εγγράφουμε στη μνήμη των νεότερων γενεών γεγονότα υψηλού συμβολισμού που θα έπρεπε να διδάσκονται διεξοδικά στα σχολεία

Η δημοκρατία σήμερα δεν απειλείται μόνο από τα τανκςαπειλείται και από πιο εκλεπτυσμένα όπλα που αξιοποιώντας την τεχνολογία χειραγωγούν την κοινή γνώμηκατευθύνουν τη γνώσησυμβάλουν στην συγκέντρωση της εξουσίας σε λίγους. Για το λόγο αυτόη κατανόηση της ιστορίας μέσα από τη ζωντανή μεταφορά των γεγονότωνόσο μπορεί ακόμα να γίνει αυτόαποκτά ιδιαίτερη αξία.

Εντέλειυπερασπιστές της δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι άλλοι από τους ίδιους τους πολίτες που βιώνουν καθημερινά τις επιπτώσεις όσων προσπαθούν να ναρκοθετήσουν τη διαφάνειατη λογοδοσία, την ελευθερία της έκφρασης.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Είναι πρόκληση να αναφέρεται ο Τζέφρι Παπανδρέου στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, όταν ο ίδιος και η οικογένεια του πέρναγαν κοτσάνι στην Αμερική και ζούσαν ζωή και κότα. Δεν είναι δυνατόν οι απόντες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου να γίνονται πρωταγωνιστές και να το παίζουν Σοσιαλιστές εκ του ασφαλούς.
  Την εξέγερση του Πολυτεχνείου οργάνωσε ο Αμερικανοεβραίος Χένρι Κίσινγκερ, όπως μεθόδευσε και την Κυπριακή τραγωδία για να ρίξει τον Παπαδόπουλο. Ήταν η απάντηση Σιωνιστών και Αμερικανών στην στάση της κυβέρνησης Παπαδόπουλου να μην παραχωρήσει Ελληνικά αεροδρόμια στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ. Την ιστορία σε όλες τις χώρες και σε όλες τις εποχές την γράφουν οι παρόντες και οι πρωταγωνιστές και όχι τα λαμόγια και οι λιποτάκτες.

 2. Το έπος του Πολυτεχνείου επαναλαμβάνεται συνεχώς από τους Δημοκράτες , τους σοσιαλιστές ενεργούς πολίτες και κατοίκους της χώρας μας !
  Από αυτούς που εφαρμόζουν όχι μονάχα τις ελευθερίες που τους παρέχει η Δημοκρατία μας ,
  αλλά και τις υποχρεώσεις των για την διερεύνηση της σε ανθρώπινη βάση και όχι μόνον σε προσωπικά κέρδη !
  Σ´ευχαριστούμε Γιώργο Παπανδρέου ,
  που μας το υπενθυμίζεις συνεχώς αυτό…..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.