ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο OPEN

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Πρέπει να δώσουν απαντήσεις στη Βουλή» Δημητριάδης και εκπρόσωποι Krikel και Intellexa

Νέα διαφοροποίηση από την Όλγα Κεφαλογιάννη για το σκάνδαλο των υποκλοπών... Η βουλευτής της ΝΔ, που είναι και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά το απόρρητο δεν μπορεί να ισχύει στην Επιτροπή. Υπογράμμισε δε ότι πρέπει να εμφανιστούν και να δώσουν απαντήσεις όλα τα κομβικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση - Γρηγόρης Δημητριάδης, Φέλιξ Μπίτζιος, Γιάννης Λαβράνος και Ταλ Ντίλιαν – τα οποία κάλυπτε με τη στάση του το Μέγαρο Μαξίμου και είχε απορρίψει η πλειοψηφία της Επιτροπής μέχρι πρότινος.

«Η Βουλή έχει αποφασίσει να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κάποια πρόσωπα από αυτά που διαβάζουμε ότι εμπλέκονται με τις εταιρείες αυτές. Περιμένουμε απαντήσεις όλοι οι βουλευτές που συμμετέχουμε στην Επιτροπή αυτή. Πρέπει να έρθουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις» τόνισε συγκεκριμένα μιλώντας στο Open.

«Το θέμα του απορρήτου δεν μπορεί κανείς πλέον να το επικαλείται στην Επιτροπή. Ειδικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που εκ του κανονισμού της Βουλής έχει το δικαίωμα του ελέγχου, δεν μπορεί κανείς να επικαλείται το απόρρητο» συνέχισε.

«Όταν η Επιτροπή έχει από τον κανονισμό της Βουλής την αρμοδιότητα να ελέγχει την ΕΥΠ, εάν η ΕΥΠ ή ο οποιασδήποτε μπορεί να επικαλείται το απόρρητο, ουσιαστικά καταργεί την αρμοδιότητα της Επιτροπής. Το ίδιο και με την ΑΔΑΕ. Αν μπορεί οποιοσδήποτε στην συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή να επικαλείται το απόρρητο, σημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της ΑΔΑΕ» επανέλαβε η βουλευτής της ΝΔ.

Νωρίτερα, αναφερόμενη στα δημοσιεύματα με τις λίστες πολιτικών προσώπων που παρακολουθούνταν, η Όλγα Κεφαλογιάννη επισήμανε πως είναι σημαντικό ότι έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη «και σημαντικό για όλους μας είναι η δικαιοσύνη να λειτουργήσει πολύ γρήγορα ώστε να φτάσει σε οποιαδήποτε σκιά. Και ο πρωθυπουργός επανέλαβε χτες ότι θέλει να διαλευκανθεί η υπόθεση και να πέσει άπλετο φως».

Σε ό,τι αφορά την τελευταία αποκάλυψη-«βόμβα» του Inside Story ότι η κυβέρνηση αγόρασε το Predator έναντι 7 εκατ. ευρώ, αλλά τα δημοσιεύματα του Documento, η Όλγα Κεφαλογιάννη απάντησε: «Πρέπει να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί αυτό. Και εγώ τα διαβάζω και εγώ ήμουν σε μια από τις λίστες. Είναι ανατριχιαστικό να σκεφτεί κανείς ότι μπορεί όχι μόνο ένας πολιτικός, αλλά οποιοσδήποτε πολίτης να παρακολουθείται από αυτά τα κακόβουλα λογισμικά. Αυτά είναι πέρα από κάθε φαντασία. Προφανώς και θέλουμε όλοι να μάθουμε πώς έγιναν. Το χειρότερο είναι το εξής: Αν έγιναν, ποιος ακριβώς έχει αυτή τη στιγμή υλικό από τις όποιες καταγραφές; Τι θέλουμε να συζητάμε; Ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να προβεί σε εκβιασμούς ή άλλου είδους έκνομες ενέργειες; Είναι ανατριχιαστικό αυτό. Γι' αυτό και πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε την άκρη του νήματος».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.