ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε εκλογική ετοιμότητα η αξιωματική αντιπολίτευση
Ώρα ψηφοδελτίων και… συνδυασμών στον ΣΥΡΙΖΑ

Παρότι ο πρωθυπουργός επιμένει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, ο ΣΥΡΙΖΑ πατά «γκάζι» στην προεκλογική ετοιμασία, ώστε να μην αιφνιδιαστεί σε τυχόν κρυφή ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο δε εκλογικός συναγερμός αφορά σε… όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2023.
Στην Κουμουνδούρου αξιολογούν ως πολύ σοβαρά τα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει την διάλυση της Βουλής μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, ήτοι στις αρχές του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Δεκεμβρίου, ώστε να διεξαχθούν εθνικές εκλογές ακόμη και στα μέσα Ιανουαρίου και να υπάρχει ένας «καθαρός διάδρομος» για επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση τον Φεβρουάριο, πριν την Καθαρά Δευτέρα. Εξάλλου, δεν είναι λίγοι στον ΣΥΡΙΖΑ όσοι θεωρούν ότι ο έλεγχος δεν είναι απολύτως στα χέρια του πρωθυπουργού, καθώς πλέον η κυβέρνηση τελεί και υπό την αγωνία των αποκαλύψεων που μπορεί να προσθέσουν νέα κομμάτια στο παζλ του σκανδάλου των υποκλοπών. Αν, λοιπόν, αυτά τα νέα κομμάτια «δείχνουν» πιο έντονα την σύνδεση του Μεγάρου Μαξίμου με την ΕΥΠ ή ακόμη και με υποκλοπές μέσω κακόβουλων λογισμικών τύπου Predator, τότε ουδείς μπορεί να αποκλείσει το να χρησιμοποιήσει την καταφυγή στις κάλπες ο πρωθυπουργός ως έναν τρόπο να αναβαπτιστεί και να «εκβιάσει» την ενότητα της ΝΔ ενόψει της ανάγκης επανεκλογής όλων όσοι θα μπορούσαν να τον αποσταθεροποιήσουν.
Πυρετός για ψηφοδέλτια
Τούτου δοθέντος, στην Κουμουνδούρου μαγειρεύουν πριν… πεινάσουν. Την ερχόμενη εβδομάδα, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινώσει αρκετά νέα ονόματα στα ψηφοδέλτιά του, προσδοκώντας να ενισχύσει την «κυβερνησιμότητα» του κόμματος, αφού οι ανακοινώσεις θα αφορούν «εμπλουτισμό» των ψηφοδελτίων στις «κομβικές» περιφέρειες του Νοτίου και του Βορείου Τομέα Αθηνών, αλλά και της Α’ Αθήνας. Ταυτοχρόνως, η φιλοδοξία είναι να έχει ανακοινωθεί ο κορμός των εκλογικών συνδυασμών του κόμματος το αργότερο ως τα μέσα Ιανουαρίου, αν οι εξελίξεις αποδειχθούν γραμμικές και ο Ιανουάριος δεν είναι μήνας… εκλογικός.
Στόχος του Αλέξη Τσίπρα, άλλωστε, είναι να κλείσει εκκρεμότητες, να επισφραγίσει τις υποψηφιότητες και, άρα, να δώσει χρόνο σε όλους τους υποψήφιους να επιδοθούν στον αγώνα εκλογής τους, που εκ των πραγμάτων θα λειτουργήσει ευνοϊκά και συνολικά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Βιάζονται και για την Αυτοδιοίκηση!
Σημειωτέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ρίξει όλα τα «όπλα» στην μάχη της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του και της προσέλκυσης καινούργιου εκλογικού κοινού. Για τον λόγο αυτό, το «γκάζι» που πατά ο Αλέξης Τσίπρας δεν αφορά μόνο στις υποψηφιότητες για τις εθνικές εκλογές. Παράλληλα με αυτή τη διαδικασία, που «τρέχουν» η γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης και ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου, σε φάση πυρετωδών επαφών με υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες βρίσκεται και ο Χρήστος Σπίρτζης. Ο υπεύθυνος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές πέρασε δύο ημέρες στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, πραγματοποίησε πολλές επαφές και καθημερινά σχεδόν υποβάλλει στον Αλέξη Τσίπρα προτάσεις για συνδυασμούς και υποψηφίους που «να κερδίζουν», βάσει της οδηγίας που τού έχει δώσει ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και, αν οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης τον Οκτώβριο του 2023 φαντάζουν μακρινές, η προοπτική να επιδοθούν σε έναν αγώνα για να εκλεγούν εκατοντάδες υποψήφιοι, θα έχει προφανώς αντίκτυπο και στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εθνικών εκλογών.

MATRIX24 WebTV

1 αναγνώστες σχολίασαν
Συμμετοχή στην συζήτησηΠυρετός;
Ποιός πυρετός κύριοι
τού Νεο;
Γιατί εγώ αισθάνομαι ότι,
οί πρός τούτο εντεταλμένοι
διατελούν υπό παρατεταμένην
υποθερμίαν;
Μήπως ένιοι τής, υπό συνταξιοδότησιν,
παλαιάς φρουράς καί όχι
μόνον, σαμποτάρουν
τά θερμόμετρα;
Δέν βλέπετε τόν αρχηγό
σας πού οργώνοντας τή χώρα,
καί προωθώντας επιτυχώς τό
όραμα όλων μας γιά μιά ανάσα
ελπίδας, είναι αναγκασμένος
νά σέρνει ακόμα βαρίδια;
Τί περιμένετε;
Καί πότε θά δούμε, νά τόν πλαισιώνετε μέ
τούς έντιμους καί ικανούς πού
συστρατεύθηκαν μαζί μας;
Αλλά πρός θεού, μή βιάζεστε, παρά αφήστε τούς
γηγενείς καί τούς εξ εσπερίας
Στάν, νά αλωνίζουν αχαλίνωτοι.
Όμως Αλέξη, παρά τό άχθος,
θά είσαι ό νικητής καί ή νίκη,
(δυστυχώς γιά τούς λίγους πού
τραβάνε χειρόφρενα), θάναι ΜΟΝΟ δική σου.
Μιά μεγάλη καί είθε, μιά
καθαρτήρια νίκη!