ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή

Π. Σκουρλέτης: Η Γ’ Ελληνική Δημοκρατία ζει κάτω από τη βαριά σκιά των παρακολουθήσεων - Είστε υπόλογοι για τους πλειστηριασμούς

Τις ευθύνες της κυβέρνησης για τα θέματα των υποκλοπών και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην Ολομέλεια στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως «η Γ' Ελληνική Δημοκρατία ζει κάτω από τη βαριά σκιά ενός μεγάλου σκανδάλου που πλήττει ευθέως τον πυρήνα της λειτουργίας της, των παρακολουθήσεων», και ότι η κυβέρνηση «δεν κάνει καμία προσπάθεια στο να δοθούν απαντήσεις», ενώ «η προσέγγισή της, η τοποθέτησή της να χυθεί άπλετο φως ουσιαστικά περισσότερο μοιάζει σαν μια επιχείρηση συσκότισης». Αναφέρθηκε μάλιστα και στην εμπλοκή του ονόματος του κ. Χατζηδάκη στη λίστα των προσώπων που έχουν παρακολουθηθεί λέγοντας ότι ο υπουργός Εργασίας θα πρέπει να μας πει «εάν θεωρεί φυσιολογικό να τον παρακολουθεί ο πρωθυπουργός» και να μην κάνει «αμήχανες δημόσιες τοποθετήσεις» ενώ αναρωτήθηκε «γιατί δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη». Παρατήρησε πως το γεγονός ότι η χώρα μας έχει γίνει συνώνυμο εκείνων των χωρών που χαρακτηρίζονται από περιορισμένη δημοκρατία, δεν μας τιμά. Κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να μην γίνονται με τη στάση τους συνένοχοι. Σημείωσε πως ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας σε συνέντευξη σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" είπε πως είναι παράλογο να ζητάμε από τους δημοσιογράφους να αποδείξουν την αλήθεια των στοιχείων που καταθέτουν και ότι αυτό είναι αντικείμενο της ίδιας της Δικαιοσύνης. «Ο εισαγγελέας, η Δικαιοσύνη είναι που θα πρέπει να αποδείξει και να ενοποιήσει αυτές τις υποθέσεις, να καλέσει όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα για να μάθουμε την αλήθεια. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση για την Γ' Ελληνική Δημοκρατία» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο πρωθυπουργός κρύβεται για τέταρτη φορά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για να συζητηθούν αυτά τα θέματα και του καταλόγισε αδυναμία «μας μιλάει για χαβιάρια και σαμπάνιες» σημειώνοντας: «Τον φαντάζομαι κάθε μεσημέρι στο κολατσιό του να ανοίγει την πετσέτα να βγάζει το κρεμμύδι και την τομάτα, να κάθεται στις βιτρίνες του Κολωνακίου που μένει και να κοιτάει μέσα από τα παράθυρα τα χαβιάρια και τις σαμπάνιες. Αυτός ο λαϊκός ηγέτης ο βγαλμένος από τα σπλάχνα της λαϊκής τάξης στην Ελλάδα. Ας σοβαρευτούμε και ας κοιτάξουμε να δούμε τι γίνεται με τη λειτουργία της δημοκρατίας στον τόπο μας».

Αναφερόμενος στην ακρίβεια είπε πως σήμερα «η εικόνα είναι τα αντικλεπτικά στα γάλατα -χθες μάθαμε ότι είναι και στις κονσέρβες τα αντικλεπτικά». «Η εικόνα είναι αυτή που θα σας στοιχειώνει μέχρι τις εκλογές από το σπίτι της κ. Κολοβού που μπήκαν μέσα πεντέμισι ώρα το πρωί» προσέθεσε και σχολίασε: «Αλήθεια, εκεί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Πειραιώς, κάνετε βάρδιες τα βράδια μην έρθουν και σας κατασχέσουν τα έπιπλα με τα πάνω από 300 εκατομμύρια που χρωστάτε; Αυτά τα εκατομμύρια τα πήρε κανένα fund; Τα πήρε; Ή αυτά δεν έχουν αξία; Ή ο κ. Πάτσης προσπάθησε να πάρει κι αυτά τα δικά σας τα δάνεια σε τιμή ευκαιρίας; Για κοιτάξτε μη την πατήσετε με αυτόν τον τρόπο».

Συνεχίζοντας να απευθύνεται προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας είπε πως «το 2015 παραδώσατε μια χρεοκοπημένη χώρα, γιατί είχε αυξηθεί ο αριθμός των κόκκινων δανείων, γιατί υπήρχε κόσμος ο οποίος κινδύνευε να χάσει την πρώτη του κατοικία και έχετε ευθύνες γι' αυτό» και προσέθεσε: «Είσαστε συνέχεια μιας παράταξης που ευθύνεται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό για την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία που γνώρισε ο τόπος από το 2010 και μετά. Γι' αυτά που σήμερα εμφανίζεστε ως μωρές παρθένες. Και έχει το θράσος ο κ. Σκυλακάκης να λέει ψέματα και να λέει ότι ο πλειστηριασμός που έγινε στην κυρία Κολοβού έγινε τον Μάρτιο του 2019, όταν έγινε τον Μάρτιο του 2022. Όταν γνωρίζουν όλοι ότι αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την σκηνή που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα θα την βλέπαμε κατά δεκάδες όλο το προηγούμενο διάστημα ... όταν έβγαινε ο κ. Γεωργιάδης και έλεγε "μα οι πλειστηριασμοί βοηθούν την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος". Η πραγματικότητα είναι ότι ο νόμος Κατσέλη, ο νόμος Κατσέλη-Σταθάκη και όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες επί ΣΥΡΙΖΑ προστάτευσαν την πρώτη κατοικία ενώ εσείς την απελευθερώσατε και έχουμε 42.000 πλειστηριασμούς για το τρέχον έτος».

Ο κ. Σκουρλέτης απέρριψε και τη διάταξη της τροπολογίας που έχει κατατεθεί για την ειδική διαχείριση στην ΛΑΡΚΟ, λέγοντας ότι για αυτή την κατάσταση ευθύνη έχουν οι διοικήσεις που είχατε βάλει τόσα χρόνια και οι οποίες κλείνανε δεκαετή συμβόλαια όταν η τιμή ήταν χαμηλά και έχαναν το πλεονέκτημα της ανόδου της τιμής του νικελίου διεθνώς.

Προειδοποίησε να μην προχωρήσει το έγκλημα με την Εθνική Τράπεζα που προωθείται λέγοντας «ποιος είναι αυτός ο σαουδαραβικός όμιλος που πάει να την αγοράσει; Ποια είναι η τεχνογνωσία του σε σχέση με αντίστοιχες επιχειρηματικές δραστηριότητες στο τραπεζικό σύστημα; Ή θα δοθεί μόνο και μόνο επειδή έγινε ένα ραντεβού με τον κύριο Μητσοτάκη;». «Τζογάρετε», είπε «τα πάντα και κοροϊδεύετε τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.