ΚΟΣΜΟΣ

Ανέφερε το Κρεμλίνο σε σημερινή του ανακοίνωση

Ρωσία-Ιράν: Συνομιλία των προέδρων Πούτιν - Ραϊσί με έμφαση στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιρανό ομόλογό του Εμπραχίμ Ραϊσί, με τους δύο ηγέτες να δίνουν έμφαση στην εμβάθυνση της πολιτικής, εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, ανέφερε το Κρεμλίνο σε σημερινή του ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση δεν διευκρίνισε πότε πραγματοποιήθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία και δεν έκανε καμία αναφορά στις προμήθειες ιρανικών όπλων στη Μόσχα. Η Ρωσία έχει εντείνει τις προσπάθειές της να οικοδομήσει δεσμούς με την Ισλαμική Δημοκρατία και άλλες μη δυτικές χώρες από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

«Συζητήθηκαν ορισμένα επίκαιρα ζητήματα της διμερούς ατζέντας, με έμφαση στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στον πολιτικό, εμπορικό και οικονομικό τομέα, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των μεταφορών και της υλικοτεχνικής υποστήριξης», ανέφερε το Κρεμλίνο.

Την Τετάρτη ένας Ρώσος υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας συναντήθηκε με ιρανικά ηγετικά στελέχη στην Τεχεράνη και οι δύο χώρες δεσμεύτηκαν για στενότερους δεσμούς.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ενώ Ουκρανία και Δύση κατηγορούν ότι η Ρωσία χρησιμοποεί ιρανικά drones για να πλήξει ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.

Το Ιράν υποστηρίζει ότι έστειλε στη Ρωσία έναν μικρό αριθμό drones πριν ξεκινήσει ο πόλεμος. Τον περασμένο μήνα, δύο ανώτεροι Ιρανοί αξιωματούχοι και δύο Ιρανοί διπλωμάτες είπαν στο Reuters ότι το Ιράν είχε υποσχεθεί να παράσχει στη Ρωσία πυραύλους εδάφους-εδάφους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.