ΚΟΣΜΟΣ

Μέρα25

Συνάντηση Βαρουφάκη με τον νέο πρεσβευτή της Κούβας

Τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκε σήμερα στη Βουλή ο νέος πρεσβευτής της Κούβας Aramís Fuente Hernández, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Μετά από ωριαία συζήτηση/επισκόπηση της διεθνούς συγκυρίας, ο πρέσβης προσκάλεσε, εκ μέρους της κουβανικής κυβέρνησης, τον Γιάνη Βαρουφάκη στην Κούβα για επίσημη επίσκεψη στα τέλη Ιανουαρίου για συνομιλίες σχετικά με την ίδρυση του Νέου Κινήματος Αδεσμεύτων που ανακοινώθηκε στη «Διακήρυξη της Αθήνας» στις 13 Μαΐου 2022, αλλά και για ομιλία του κ.Βαρουφάκη στην Αβάνα με θέμα τις διεθνείς οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις.

Από τη μεριά του, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 εξέφρασε την πλήρη εναντίωση του ΜέΡΑ25-DiEM25 όσο και της Προοδευτικής Διεθνούς στη συνεχιζόμενη ασφυξία του κουβανικού λαού που επιχειρούν για έξι δεκαετίες οι ΗΠΑ.

«Ο πόλεμος, η πυρηνική απειλή, η κλιματική καταστροφή, η βία και η εξάρτηση από ολιγαρχικά ιμπεριαλιστικά κέντρα αποτελούν τον κοινό αντίπαλο όλων των λαών», σημείωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 στο τέλος της συνάντησης. «Ανυπομονώ να συνεργαστούμε και να ετοιμάσουμε την επίσκεψή σας στην Κούβα», ανέφερε από τη μεριά του ο κ.Hernández.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.