ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΦΛΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ…

Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό πάει το βουνό στον Μωάμεθ. Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο Αλέξης Τσίπρας και, αφού είδε και απόειδε με την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσέλθει στην «ώρα του πρωθυπουργού» για να απαντήσει σε ερώτησή του για τις υποκλοπές, αποφάσισε να πάει ο ίδιος στη Βουλή και να απευθύνει τα ερωτήματα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να τ’ ακούσει ο Μητσοτάκης. Και το έκανε, είναι η αλήθεια, με πολύ συγκροτημένο τρόπο. Η ομιλία του δεν περιορίστηκε στις υποκλοπές ή στην ακρίβεια, αλλά για πρώτη φορά ανέβασε πολύ ψηλά και το θέμα της εθνικής ασφάλειας και του πατριωτισμού. «Η αγάπη για την πατρίδα δεν είναι προνόμιο καμιάς παράταξης» είπε και καταχειροκροτήθηκε ακόμη και από τους βουλευτές του «μητρικού» ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν συμφωνούν με τις εθνοπατριωτικές εξάρσεις του αρχηγού τους και βλέπουν με μισό μάτι τους πασοκογενείς που προτρέπουν τον Τσίπρα να αντιγράφει την ρητορική του Ανδρέα Παπανδρέου στα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η ανάγκη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ν’ ανάψει «πατριωτικό φλας» είναι απόρροια τριών λόγων. Ο πρώτος, επειδή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή την πρόθεση Τσίπρα να επαναδιαπραγματευθεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα με την Γαλλία, τον χαρακτήρισε «εθνικά επικίνδυνο». Με τα όσα επικριτικά για την αμυντική και εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης στην ανατολική Μεσόγειο ο Τσίπρας επέστρεψε τον χαρακτηρισμό στο Μαξίμου. Ο δεύτερος, επειδή στις δημοσκοπήσεις υστερεί καταφανώς έναντι του Μητσοτάκη στη διαχείριση των λεγόμενων εθνικών θεμάτων. Και ο τρίτος, που ήταν και η αφορμή, η «ερασιτεχνικά προετοιμασμένη» επίσκεψη του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στη Λιβύη. Σύμφωνα με συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί περίεργο τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε τη διαμεσολάβηση του Αμερικάνου ΥΠΕΞ Μπλίνκεν για να μην χαθεί η επαφή της Ελλάδας με τη Λιβύη, ο Νίκος Δένδιας να ανατινάζει τις γέφυρες με την Τρίπολη και ουσιαστικά να αφήνει ελεύθερο το πεδίο στους Τούρκους για να καταστήσουν την γειτονική (και φίλη κατά το παρελθόν, μην το ξεχνάμε) χώρα προτεκτοράτο τους.

Εκ παραλλήλου, θέλει και να οξύνει τις αντιθέσεις ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών και τον πρωθυπουργό αφού σύμφωνα με την ανάλυση της Κουμουνδούρου ο Δένδιας με την άρνηση να συναντήσει στην Τρίπολη την Λίβυα ομόλογό του -την οποίαν όμως είχε δει πριν περίπου δύο μήνες στην Αθήνα- «επιδιώκει να ισοφαρίσει την αφωνία του στο θέμα των υποκλοπών». Μάλιστα, διατείνονται πως ο υπουργός Εξωτερικών πιέζεται και από την καραμανλική πτέρυγα να επιδείξει ανάλογη συμπεριφορά με αυτή του Κώστα Καραμανλή και προσφάτως της Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία με δημόσιες δηλώσεις της υποστήριξε πως το απόρρητο δεν μπορεί πλέον να το επικαλεστεί κανείς από όσους κληθούν να καταθέσουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Σημειώνουμε ότι Δένδιας και Κεφαλογιάννη βρίσκονται στη λίστα των υπουργών, της εφημερίδας Documento, που είναι θύματα παρακολουθήσεων. Και εδώ υπάρχει ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο. Στις 30 Νοεμβρίου, που θα συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει πως η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Κώστας Τζαβάρας θα επιμείνουν στη θέση τους να μην ισχύσει το απόρρητο. Εάν αυτό συμβεί τότε η πλειοψηφία 10-9 της ΝΔ στην Επιτροπή θα γίνει 11-8 υπέρ της αντιπολίτευσης. Στην περίπτωση αυτή, εάν οι μάρτυρες αρνηθούν να καταθέσουν, ενδέχεται να ζητηθεί η βίαιη προσαγωγή τους.

Πάντως, μέλη της Επιτροπής εκτιμούν πως τίποτε απ’ όλα αυτά δεν θα συμβεί αφού το πιθανότερο είναι είτε κάποιοι από τους καλούμενους μάρτυρες να δηλώσουν ότι αδυνατούν να παραστούν επειδή βρίσκονται στο εξωτερικό είτε να υπάρξει αναβολή της συνεδρίασης μέχρι να ψηφιστεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις. Το πότε θα ψηφιστεί είναι ακόμη άγνωστο. Ενδέχεται να μην γίνει πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού (17 Δεκεμβρίου), αλλά μετά, πιθανώς την παραμονή που θα κλείσει η Βουλή (22 Δεκεμβρίου). Μετά, βεβαίως, πέφτουν οι γιορτές και από το Νέον Έτος μπορεί να έχουμε και επισήμως την ημερομηνία των εκλογών, οπότε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η μαρτυρία των Δημητριάδη, Λαβράνου, Μπίτζιου και Ντίλιαν να πάει στις καλένδες. Επειδή αναφερθήκαμε στις εκλογές σημειώνουμε ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν αποκλείουν οι εκλογές να γίνουν τον Ιανουάριο. Μάλιστα, κάποιοι διατείνονται ότι ο απόλυτος αιφνιδιασμός εκ μέρους του πρωθυπουργού θα ήταν οι εκλογές να ανακοινωθούν την ίδια ημέρα που θα κλείνει η Βουλή, για τις 15 Ιανουαρίου. Κάποιες πληροφορίες που έχουν φτάσει στην Κουμουνδούρου λένε ότι η προσφυγή εκτάκτως στις κάλπες τον Ιανουάριο ενδεχομένως θα συνδυαστεί και με αιφνίδια όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που εκ των πραγμάτων ευνοεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Ίσως αυτός να είναι και ο τέταρτος λόγος που ο Τσίπρας σήκωσε τόσο ψηλά τα θέματα του πατριωτισμού και της εθνικής ασφάλειας.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι, παρά τις εισηγήσεις ή και τις πιέσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός «ο Κυριάκος θα επιμείνει στην εξάντληση της τετραετίας». Κάποιοι μάλιστα έχουν κυκλώσει την 28η Μαϊου ως πιθανότερη ημερομηνία. Το σίγουρο είναι ότι η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει. Και όλοι οι αρχηγοί περιοδεύουν στην επαρχία. Ο Ανδρουλάκης στο Άργος, ο Κουτσούμπας στην Πέλλα, ο Μητσοτάκης στην Άμφισσα και την Τρίτη στην Αχαΐα, ο Τσίπρας στις Σέρρες και την Τρίτη ή την Πέμπτη σε έναν νομό (Ηλεία, Κορινθία, Εύβοια, Βοιωτία) κοντά στην Αττική. Το σίγουρο είναι ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει οπωσδήποτε να επισκεφθεί την Κρήτη αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και τις εκτιμήσεις των κομματικών επιτελείων είναι κρίσιμο για το συνολικό εθνικό ποσοστό και τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ να κρατηθούν υψηλά οι εκλογικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη και την Αττική.

Ανεξαρτήτως του πότε θα γίνουν οι εκλογές θα πρέπει να θεωρείται περισσότερο και από βέβαιο ότι αυτές θα διεξαχθούν σε κλίμα ακραίας πόλωσης. Ο Τσίπρας το κατέστησε σαφές και στους βουλευτές του. «Ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει γιατί εκτός από ανίκανος είναι και επικίνδυνος», τους είπε. Μάλιστα, προχώρησε και σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς, όπως «σαπίλα σε μεγάλη έκταση και βάθος», «καθεστώς που υπονομεύει τη δημοκρατία», «καταλύεται κάθε έννοια νομιμότητας», «γαλάζιες ακρίδες και κοράκια», «επιζήμια για την εθνική ασφάλεια», «κανείς στη Μεταπολίτευση δεν κυβέρνησε με τόση περιφρόνηση για τους πολίτες». Μόνο …βιαστή και βασανιστή της Χούντας δεν τον είπε. Κατά τα άλλα προσπάθησε να ισορροπήσει λέγοντας αφενός «έχουμε ευθύνη όχι απέναντι στο κόμμα και την παράταξη, αλλά στον τόπο» και αφετέρου «η αναμέτρηση δεν είναι με τους αντιπάλους μας, αλλά με τα προβλήματα και για τις λύσεις που χρειάζεται να δώσουμε», ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «όχημα λύτρωσης για τη δημοκρατία»(!). Βέβαια, για να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε «όχημα λύτρωσης για τη δημοκρατία» θα πρέπει να βρει τρόπο να τεκμηριωθούν οι καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις και κυρίως την …επισύνδεση του predator με την ΕΥΠ, τον Δημητριάδη και τον πρωθυπουργό.

Όσο δεν γίνεται αυτό θα κερδίζουν έδαφος οι θεωρίες συνωμοσίας, ενώ αν χρειάζονται, όπως είπε και ο επικεφαλής του τομέα δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ματζουράνης, και «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος», οι περίφημοι «κουκουλοφόροι», θα επιχειρούνται παραλληλισμοί με τη Novartis κάτι που μάλλον βλάπτει παρά ωφελεί την Κουμουνδούρου. Πάντως, για να είμαστε ακριβείς ο Μαντζουράνης είπε ότι ο πελάτης του Κώστας Βαξεβάνης έχει τις αποδείξεις για όσα δημοσιεύει και η αναφορά στους κρυφούς μάρτυρες είναι για να τεκμηριωθούν οι καταγγελίες περί καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων και αρχείων στο κτίριο της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή. «Αυτό δεν είναι δική μας δουλειά, αλλά της δικαιοσύνης και πρωτίστως του πρωθυπουργού, ο οποίος, ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, θα πρέπει να διατάξει την άρση του απορρήτου», μάς λέει ένας εκ των νομικών συμβούλων του Τσίπρα και προσθέτει «στην αλλαγή του νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα οι παρακολουθούμενοι να μπορούν και αναδρομικά να ενημερωθούν για το λόγους της παρακολούθησής τους. Διαφορετικά, η νομοθετική πρωτοβουλία γίνεται για να μπει ταφόπλακα στο σκάνδαλο των υποκλοπών».

Ένα ακόμη πρόβλημα που πρέπει να επιλύσει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία προς τις εκλογές, είναι και η γλώσσα λανθάνουσα των βουλευτών του. Τελευταίο παράδειγμα η πρώην υπουργός και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, η οποία μπέρδεψε τις υποκλοπές με το Ταμείο Ανάκαμψης δίνοντας στο Μαξίμου την ευκαιρία να αντεπιτεθεί και να υποστηρίξει ότι «τον Μητσοτάκη τον πολεμούν τα συμφέροντα»(!) Η Φωτίου, κατ’ εντολήν Τσίπρα, εξέδωσε διευκρινιστική δήλωση όμως το (έστω περιορισμένο) κακό είχε γίνει. Το ενδιαφέρον είναι ότι έσπευσε διακριτικά να υπερασπιστεί τη Θεανώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Προφανώς, για λόγους συντροφικής αλληλεγγύης αφού και οι δύο ανήκουν στην ίδια εσωκομματική ομάδα, την Ομπρέλα. Η αλήθεια βέβαια δεν περιορίζεται στην αλληλεγγύη. Αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και μέλη της ηγεσίας τους, έχουν τη γνώμη πως με αφορμή τις υποκλοπές βγήκαν στην επιφάνεια και οι υποβόσκουσες αντιθέσεις επιχειρηματικών συμφερόντων με την κυβέρνηση και τον τρόπο που αυτή αναθέτει προμήθειες του δημοσίου σε επιχειρηματίες και κατανέμει σε εταιρείες τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Απλώς, «η διασύνδεση, σε αυτή τη φάση των αποκαλύψεων, συσκοτίζει το πρόβλημα, αποπροσανατολίζει και δίνει επιχειρήματα στον Μητσοτάκη», μάς λέει βουλευτής και διακεκριμένο στέλεχος της Κουμουνδούρου.

Αν η Φωτίου έκανε, έστω και πρόσκαιρα, μικρή ζημιά, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τον Νίκο Παππά, η δίκη του οποίου, για πλημμέλημα, στο Ειδικό Δικαστήριο, ξεκίνησε την Παρασκευή. Μάλιστα, κάποιοι θεωρούν πως το ενδιαφέρον θα είναι μικρότερο και από αυτό για τον Παπαγγελόπουλο, ο οποίος επίσης δικάζεται, από μηνός και πλέον, στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά σχεδόν ουδείς το έχει αντιληφθεί. Ενδεχομένως, κάποια μικρά προβλήματα θα παρουσιαστούν και στις αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του κόμματος, το 80% των οποίων είναι προγραμματισμένο να δοθούν στη δημοσιότητα το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα. Οι πιέσεις από τους υποψήφιους για να είναι υποψήφιοι βουλευτές είναι μεγάλες και σε σημαντικό βαθμό δικαιολογημένες αφού οι υπάρχοντες βουλευτές και κάποιοι πρώην πολιτευτές κάνουν ήδη προεκλογικό αγώνα, ενώ οι ίδιοι δεν μπορούν αφού δεν έχουν λάβει επισήμως το χρίσμα. «Πως θα παρουσιάζομαι στους ψηφοφόρους; Είμαι υποψήφιος για να είμαι υποψήφιος;», μάς λέει ένα από τα 300 πρόσωπα, που διεκδικούν να περιληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως η ανακοίνωση των υποψηφίων θα εκπλήξει ευχάριστα και θα προστεθεί στην άλλη ευχάριστη έκπληξη των τελευταίων δέκα ημερών. Στην συμμετοχή των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για το Πολυτεχνείο και τη γενική απεργία της 9ης Νοεμβρίου. «Για τις οργανώσεις μας συνιστά ποιοτικό άλμα» μάς λέει συνεργάτης του Τσίπρα αφού «για πρώτη φορά τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικά για το Πολυτεχνείο, είχαν τόσο πολύ κόσμο». Ενδεχομένως, ενόψει και των εκλογών, αρχίζουν και σηκώνονται από τον καναπέ τα 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας στην ομιλία του προσπάθησε να τους κινητοποιήσει λέγοντας πως «δεν δίνουμε πια μια μάχη θέσεων, αλλά μια μάχη αρχών για την Ελλάδα της επόμενης μέρας», ενώ απευθυνόμενος ξεχωριστά στον κάθε πολίτη του είπε: «η δημοκρατία σε χρειάζεται» για να φύγει «η κυβέρνηση των υποκλοπών». Η καλή εικόνα του Αλέξη στη Βουλή προστέθηκε σε μια άλλη, εξίσου καλή και δυναμική, εικόνα: Να διαδηλώνει, αγκαζέ με την σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα και νέους ανθρώπους, στην πορεία για το Πολυτεχνείο. Η εικόνα προκάλεσε, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και στους προοδευτικούς ανθρώπους, θετικά συναισθήματα σε βαθμό μάλιστα που κάποιοι, αθεράπευτα αριστεροί, υποστηρίζουν ότι «θα πρέπει ολοένα και πιο συχνά να αντιπαραβάλλονται οι εικόνες των δύο ζευγαριών, των αστών (Κυριάκος και Μαρέβα) και των λαϊκών (Αλέξης και Μπέτυ)». Γνώμες είναι αυτές. Δεν μπορεί να πει κανείς κάτι. Ίσως οι επικοινωνιολόγοι, που έχουν ήδη πιάσει δουλειά. Σε όλα τα κόμματα. Και εφ’ όλης της ύλης…

24 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ….και που είσαι συνσχολιαστη Τάσο ,
  Τα σεξουαλικά της Μαργαρίτας Βερύκιου με αφήνουν αδιάφορο .
  Είναι δικαίωμα της … και προσωπική της υπόθεση .
  Η γλώσσα της όμως , ακτή η απαίσια , χυδαία και ρατσιστική γραφή της , που είναι απόλυτα χαρακτηριστική των ΑΕΙ-ανικανοποίητη των υπερηλίκων λεσβίων στην Ελλάδα και παντού όπου αλού τις έχω συναντήσει !
  Eίναι αυτή καθαυτή που περιγράφει τις ίδιες και ρεζιλεύει το το βήμα λόγου και γνώμης στο οποίο περνούμε μέρος , προσπαθωντας ταν πούμε το τι πιστεύουμε εμείς , αλλά κυρίως το τι θα ήταν καλύτερο για τα πολιτικά της χώρας μας :
  Καλύτερο ήθος

 2. Με κάτι τέτοια αγαπητέ Τάσο,
  Θα ανοίξει ο απόπατος!
  Αυτός που λέγεται Μαργαρίτα Βερύκιου , είναι από την Ζάκυνθο ,(τους προοδευτικούς κατοίκους του νησιού που Ξεφτιλίζει με τα χυδαία φασιστορατσιστικα της σχόλια ).
  Αν δεν με πιστεύεις , περίμενε να διαβάσεις αυτά με τα οποία μας περιγράφει τον βίο , την πολιτεία της και φυσικά την κατάμαυρη ψυχή της .
  Περίμενε . Έρχεται !

 3. Τάσος 15:25 26/11/2022

  ΣΎΝΤΡΟΦΕ ΜΠΟΓΔΗ ΜΗΝ ΤΗ ΦΟΒΆΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΡΤΗ ΜΑΖΙ ΘΑ ΕΊΣΑΣΤΕ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ

 4. Τάσος 15:21 26/11/2022

  ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΠΟΓΔΗ ΣΕ ΧΆΣΑΜΕ .
  ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΊΤΑ

 5. οκ 12:04 25/11/2022

  η πλούσια ελληνική γλώσσα πρέπει να εφεύρει νέες λέξεις για να χαρακτηρίσει τον Τσίπρα…

  είχε το θράσος να επισκεφτεί την κυρία που δήθεν της πήρανε το σπίτι με νόμο που ψήφισε ο ίδιος κι διαδικασία που ξεκίνησε επί των ημερών του…

  ο έλληνας Τραμπ πρέπει να ηττηθεί ξανά κι το ΠΑΣΟΚ να πει ευθέως ότι δεν θα συνεργαστεί ποτέ μαζί του.

 6. οκ 10:30 25/11/2022

  ΥΓ εννοείται ότι ο Ανδρουλάκης θα συνομιλήσει με τον Μητσοτάκη, αλλιώς το ΠΑΣΟΚ θα πάρει μονοψήφιο ποσοστό στις τρίτες εκλογές, θεός φυλάξοι !

 7. οκ 10:29 25/11/2022

  μην πιστεύετε τις στημένες δημοσκοπήσεις φίλοι/ες.

  ο σύριζα προηγείται με 50%, ο λαός βράζει για τη δικτατορία Μητσοτάκη κι ο λαός εμπιστεύεται τον Αλέξη σε ποσοστό 150%…

 8. Λίλιθ 7:07 25/11/2022

  Κυρία Μαργαρίτα ,λυπάμαι αλλά ο Ανδρουλάκης σαφώς θα συνομιλήσει μετά τις εκλογές με Μητσοτάκη και πάνε για συνεργασία το άκουσα και δεν βγάζω φαντασίες Ψήφισαν μαζί το ωραίο ασφαλιστρικο
  Τα πρώτα δήγματα συγνώμης του Ανδρουλάκη που τόλμησε να θέλει να μάθει ποιοι και γιατί τον παρακολουθούσαν
  Εριξε ξαφνικά τους τόνους!

 9. Σταν 21:38 23/11/2022

  ΒΑΣΤΆ ΜΑΡΓΑΡΊΤΑ
  ΒΑΣΤΑ ΣΌΙΜΠΛΕ

 10. Κυβέρνηση Τσίπρα 2015-2019. Κλείσιμο των Ελληνικών Τραπεζών, οικονομική χρεοκοπία με παράλληλη στάση πληρωμών των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στο ΔΝΤ. Τρίτο Εθνοκτόνο μνημόνιο που υπέγραψαν Τσίπρας και Βαρουφάκης στα τέσσερα. Ανακεφαλαίωση καταστροφή των τραπεζών. Εισβολή ενός και πλέον εκατομμυρίου Ισλαμιστών λαθρομεταναστών, από τα ορθάνοιχτα Ελληνικά σύνορα. Έκρηξη εγκληματικότητας. Φόροι σε όλα ακόμα και στον αέρα, με εξόντωση της πολύπαθης μεσαίας τάξης. Ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου στους ξένους τοκογλύφους για 100 χρόνια με το ενδιάμεσο μνημόνιο. Μεταβίβαση όλων των περιουσιακών στοιχείων των ΔΕΚΟ στο ΤΑΙΠΕΔ. Ελληνοποίηση παράνομων μεταναστών με προσωπική συνέντευξη. Ξεπούλημα της Ελληνικής Μακεδονίας και υποχώρηση των Ελληνικών θέσεων έναντι της Τουρκίας μετά την επίσκεψη Ερντογάν.
  Η θέληση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την καταστροφή του φράχτη στον Έβρο. Δημιουργία δομών φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και φάγωμα Δις Ευρώ από ύποπτες ΜΚΟ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Συγνώμη Τάσο αλλά αυτό το ολοκαύτωμα του Ελληνικού λαού δεν ήταν ούτε καν έντιμη διακυβέρνηση, αλλά σκέτο αιματοκύλισμα.

 11. Τάσος 14:17 23/11/2022

  ΜΑΡΓ
  Θα ξεχάσουμε τη καταστροφή που συνέβη το 2011-2015 .
  Χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες καταστράφηκαν.
  Οι μισθοί και οι συντάξεις ισοπεδωθηκαν.
  Η ανεργία έφτασε στο 28%
  ,ΔΕΝ ΞΕΧΝΆΜΕ

 12. οκ 12:56 23/11/2022

  ακόμα περιμένουμε τον τσίπρα να μας πει με ποιον θα κάνει την »προοδευτική διακυβέρνηση».

  αυτό φυσικά στην περίπτωση που δεν έρθει πρώτος κι αυτοδύναμος με 95%…

 13. Πολύ ευαίσθητος και δήθεν ανθρωπιστής είσαι Τάσο. Τους θανάτους από αυτοκτονίες και τον εκτοπισμό στο εξωτερικό χιλιάδων Ελλήνων, να τα βαφτίζεις άρες, μάρες, κουκουνάρες. Αλλά τι να περιμένει κανείς. Πότε νοιάστηκε αυτό το ανθελληνικό κόμμα για τους Έλληνες περισσότερο από τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες. Εξάλλου ΣΥΡΙΖΑ δεν είσαι;

 14. Τάσος 20:44 22/11/2022

  ΟΚ+ ΜΑΡΓ
  ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ.

 15. Μια απάντηση στον Τάσο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κάθαρμα και αλητάμπουρας. Αυτός και η αλητοπαρέα του οδήγησαν τους Έλληνες στην αυτοκτονία και την μετανάστευση με την Εθνικά δολοφονική πολιτική τπυ την περίοδο 2015-2019.

 16. οκ 9:34 22/11/2022

  Χαίρε Τάσο Καρατάσο – χαίρετε αδούλωτες γερόντισσες …

  7,2 η διαφορά στη χθεσινή δημοσκόπηση, στη χειρότερη στιγμή για την κυβέρνηση.

  αυτό εξηγείται λόγω της αποστροφής που νιώθει ο κόσμος σε συριζαίους σαν εσένα, την φερμά, τον Πολάκη, τον Βαξεβάνη και άλλους, που πολιτεύεστε με ύβρεις, ψέματα κι κραυγές.

  ο Τσίπρας είναι ο έλληνας Τραμπ, γι αυτό κι θα ξαναχάσει

 17. Τάσος 22:38 21/11/2022

  ΕΝΑΣ ΜΑΦΙΟΖΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΉ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ.
  ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΊΝΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΣ

 18. οκ 10:59 21/11/2022

  επί της ουσίας, ΝΔ κι ΠΑΣΟΚ έχουν βρεθεί απολογούμενοι για τις υποκλοπές ενώ τα μισά στελέχη του σύριζα δικάζονται στο ειδικό δικαστήριο – το λες κι κατόρθωμα!

 19. οκ 10:57 21/11/2022

  1. ποιος ασχολείται με τις υποκλοπές;

  2. ο πάτερ Αντώνης μάθαμε τι κόμμα είναι ; μήπως είναι γραμμένος στην τ.ο. της ΝΔ; Να διερευνηθεί άμεσα το θέμα.

  3. ΠΑΣΟΚ ξύπνα, Πρόεδρε ξύπνα. Στις επόμενες δημοσκοπήσεις θα είσαι στο 10%.

 20. Ο Τσίπρας δεν έχει σχέδιο διακυβέρνησης για την χώρα. Μόνη του συνεισφορά η παραγωγή λάσπης από τον έμμισθο ρουφιάνο του, τον Κώστα Βαξεβάνη. Πρόσφατα τον Τσίπρα τον άδειασε και ο εκλεκτός του νομικός ο Γιάννης Μαντζουράνης, λέγοντας ότι και οι δέκα που κατηγορήθηκαν για το σκάνδαλο της Novartis ήταν αθώοι. Novartis Νο2 πάνε να φτιάξουν με τις υποκλοπές, οι αρουραίοι των υπογείων της Πλατείας Κουμουνδούρου. Δεν θέλουμε άλλα μνημόνια και άλλους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμφέρον της Ελλάδας είναι αυτά τα ανθελληνικά γουρούνια να χάσουν.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.