ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΗΣ 9ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, Η ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛA ΓΙΑ ΤΗΝ MRB…

Στην Κουμουνδούρου ζουν και αναπνέουν για την 9η Νοεμβρίου. Για τη γενική απεργία. Εκτός από τα συνδικάτα και το ΚΚΕ, που παραδοσιακά στηρίζει τις εργατικές κινητοποιήσεις, για πρώτη φορά δείχνει ιδιαίτερη ζέση για την επιτυχία της και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τις τελευταίες ημέρες βουλευτές και στελέχη δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι έχουν γίνει «ντουντούκες» της απεργίας στους ψηφοφόρους τους και στις κομματικές οργανώσεις. Στόχος τους είναι στην Αττική να πάνε στη συγκέντρωση, με πανό και σημαίες, έστω το 10% από τα περίπου 80.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο Λεκανοπέδιο. Ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας έχει «επιστρατευθεί» στην προσπάθεια η συγκέντρωση τηςΤετάρτης στην πλατεία Κλαυθμώνος να γίνει «η πιο ηχηρή απάντηση της κοινωνίας στην κυβέρνηση». Εξυπακούεται πως θα διαδηλώσει και ο ίδιος, επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την προηγουμένη, την Τρίτη, σχεδιάζει να επισκεφθεί κάποιο εργασιακό χώρο ώστε να στείλει το μήνυμα για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία.

Για ορισμένους η γενική απεργία ίσως έπρεπε να γίνει αργότερα, ενδεχομένως στα μέσα Δεκεμβρίου και να συνδυαστεί με την ψήφιση του προϋπολογισμού. Θεωρούν πως μέχρι την 9η Νοεμβρίου οι πολίτες δεν θα έχουν ακόμη νοιώσει τις παρενέργειες του δύσκολου χειμώνα, που όλοι προφητεύουν. «Ακόμη κυκλοφορούμε με κοντομάνικα, την προηγούμενη εβδομάδα με δυσκολία έβρισκες κατάλυμα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά στην Ελλάδα ο κόσμος δεν έχει πλέον σε μεγάλη υπόληψη τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων και των κομμάτων, δεν υπάρχει η κουλτούρα της Γαλλίας, της Γερμανίας που μπορούν να διαδηλώσουν 500.000 για την ακρίβεια ή την κλιματική κρίση», μάς λέει επιφανές στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση οι εντυπώσεις για την επιτυχία ή την αποτυχία της γενικής απεργίας, ως «ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση», θα συναρτηθούν με το μέγεθος της συγκέντρωσης στην Αθήνα.

Στην Κουμουνδούρου αισιοδοξούν ότι την 9η Νοεμβρίου δεν θα έλθουν «τρίτοι και καταϊδρωμένοι», όπως γίνεται μέχρι τώρα στις συγκρίσεις με τα μπλοκ του ΚΚΕ αλλά και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, παρά την εκλογική καταβαράθρωση, στα συνδικάτα συνεχίζει, με την ΠΑΣΚ, να διατηρεί σημαντικές δυνάμεις. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ως επικεφαλής τομεάρχης, κατάφερε να ενοποιήσει τις διασπασμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των πασοκογενών που βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ και πλέον στους εργατοϋπαλλήλους η Κουμουνδούρου θα εκπροσωπείται από μία παράταξη και όχι από δύο και τρεις όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Μάλιστα, για να στοιχειοθετήσουν ότι «κάτι αλλάζει» στα συνδικάτα για την αξιωματική αντιπολίτευση φέρνουν ως παράδειγμα τις πρόσφατες εκλογές στον ΕΦΚΑ (οι εργαζόμενοι στο πρώην ΙΚΑ και σε ασφαλιστικά ταμεία), όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το 47% των ψήφων(!), με τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ να καταγράφουν σημαντικές απώλειες.

Εφεξής ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα προκειμένου να συγκροτηθεί ισχυρό αντικυβερνητικό κίνημα, αντίστοιχο με εκείνο της περιόδου 1990-1993, όταν πρωθυπουργός ήταν ο πατέρας του Κυριάκου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. «Ακρίβεια, σκάνδαλα, υποκλοπές είναι και σήμερα τα συστατικά του αντιμητσοτακισμού», μάς λέει υψηλόβαθμο πασοκογενές στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και προβλέπει ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης, η οποία θα χτυπήσει «κόκκινο» αν αποδειχθεί -ο ίδιος το θεωρεί σχεδόν σίγουρο- ότι όντως υπήρξαν παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών προσώπων. Σημειώνουμε ότι και ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται σίγουρος ότι θα υπάρξουν και «νέες αποκαλύψεις» για τις υποκλοπές και μάλιστα στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση θα κλονιστεί» τόσο σοβαρά που δεν αποκλείει να υπάρξει «προσφυγή στις κάλπες ενωρίτερον και του Μαΐου», όπως είναι ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού. Θεωρεί δε πως το πόρισμα της επιτροπής Pega θα είναι καταπέλτης για την κυβέρνηση και γι’ αυτό σπεύδει να εναρμονιστεί με το κλίμα, των όσων πιθανολογείται ότι θα αναγράφουν σε αυτό οι ευρωβουλευτές, δηλώνοντας ότι « η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές υπό αυτή την συνθήκη. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να πάρουν θέση. Κυρίως όμως καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, ώστε η θεσμική και πολιτική κρίση που ο ίδιος προκάλεσε να μη μετατραπεί σε μείζονα πολιτειακή κρίση εμπιστοσύνης του δημοκρατικού κεκτημένου στη χώρα μας».

Μάλιστα, ενδεικτική της έντονης αντικυβερνητικής διάθεσης με την οποίαν θα ασκεί εφεξής αντιπολίτευση ο τέως πρωθυπουργός είναι η προχθεσινή του δήλωση ότι υπάρχει θέμα ακόμη και για το αδιάβλητο των εκλογών και γι’ αυτό ζητά να υπάρξουν «εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή των επερχόμενων εκλογών και την αποκατάσταση της στοιχειώδους εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα». Συνεργάτης του πρωθυπουργού μάς είπε ότι αυτή η δήλωση «είναι πρωτοφανής, στόχο έχει την πόλωση και το διχασμό, ενώ αποτελεί και την προετοιμασία του άλλοθι που θα πρέπει να παρουσιάσει το βράδυ των εκλογών ο Τσίπρας για την ήττα του». Αντίθετα, στενός συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιλτευσης μάς λέει ότι «αν δεν φοβάται τις εκλογές ο Μητσοτάκης ας τις κάνει τώρα αντί να αφήνει να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή και ο δημόσιος βίος με τους Πάτσηδες, τις αναθέσεις προμηθειών του δημοσίου σε ημετέρους και με τις παρακολουθήσεις που έκαναν ακόμη και τον Economist να γράψει πως αν η ευρωπαϊκή επιτροπή βρει στοιχεία ότι η κυβέρνηση βρισκόταν πίσω από τις υποκλοπές, θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα τις πιθανότητες του κ. Μητσοτάκη να κερδίσει τις εκλογές την άνοιξη».

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου εμφανίζεται πεπεισμένη ότι θα βρεθούν στοιχεία όχι μόνον για το predator, αλλά και για το Pegasus, με το οποίο, όπως λένε, υπήρξαν παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και άλλων προσώπων. Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως «πέραν των Ανδρουλάκη και Κουκάκη δεν μπορούν να στοιχειοθετούν κατηγορίες και για άλλες παρακολουθήσεις». Εκτός όμως από τις υποκλοπές η ηγεσία της Κουμουνδούρου «επενδύει» και στη διαφθορά προκειμένου να φθείρει την κυβέρνηση. «Το σκάνδαλο Πάτση δεν ξέρουμε ποια κατάληξη θα έχει και ποια άλλα πρόσωπα της κυβέρνησης και της ΝΔ μπορεί να αποκαλυφθεί ότι εμπλέκονται σε σκοτεινές υποθέσεις», μάς λέει πρόσωπο που βρίσκεται πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα και προσθέτει «επίσης έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες άλλες υποθέσεις διαφθοράς θα αποκαλυφθούν και ιδιαίτερα οι σχέσεις των προσώπων που έλαβαν παρατύπως και παρανόμως αναθέσεις και χορηγίες από το δημόσιο». Το επόμενο διάστημα η ομάδα Τεκμηρίωσης, υπό τον Παύλο Πολλάκη, θα συνεχίσει λένε οι πληροφορίες, να τροφοδοτεί τα Μέσα Ενημέρωσης και το Διαδίκτυο με στοιχεία και για άλλες ενοχικές υποθέσεις μελών ή φίλων της ΝΔ και του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Το καλό για τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση έχει ρίξει αρκετά τους τόνους της αντιπαράθεσης με την ηγεσία. Μάλιστα, μετά τη συμπερίληψη στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής των οκτώ τροπολογιών που είχαν καταθέσει στελέχη της Ομπρέλας όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί προς τις εκλογές με εσωκομματική ηρεμία. Ενδεχομένως, θα υπάρξουν κάποιες μικρές αναταράξεις είτε για τα βουλευτικά ψηφοδέλτια, τα οποία στόχος είναι να δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι τέλους του έτους, είτε για τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους και τις πολιτικές συμμαχίες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό που έχει τεθεί ως προτεραιότητα στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι η ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Η κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι οι πολίτες κρατάνε αποστάσεις από τα κόμματα και αυτή η κατάσταση εξηγεί, όπως λένε, αφενός γιατί η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις πολιτικές που εφαρμόζει και αφετέρου γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να υπολείπεται της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις. Το κλειστό παιχνίδι και οι καυγάδες κορυφής, εκ των πραγμάτων και όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, ευνοούν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του αφού αυξάνουν τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων για τα κόμματα και ιδιαίτερα των νέων, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η αποχή, η οποία εκτιμάται ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό της προέρχεται από την κεντροαριστερά και ως εκ τούτου πλήττει πρωτίστως την αντιπολίτευση. Για να μπορέσει η Κουμουνδούρου να ανακάμψει πολιτικά και εκλογικά θα πρέπει να «ψαρέψει» στην αποχή και για να το πετύχει χρειάζεται ν’ ανοίξει το παιχνίδι και να μην εξαντλείται η αντιπολίτευση στις παρεμβάσεις του Τσίπρα, στις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου, στις αναρτήσεις στο τουίτερ και στις τηλεμαχίες.

Τα δύο μεγάλα τεστ για την ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα είναι η γενική απεργία της 9ης Νοεμβρίου και η πορεία για το Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη. Υπάρχουν όμως κι άλλα μικρότερα γεγονότα της καθημερινότητας και της οικονομικο-πολιτικής επικαιρότητας, για τα οποία τις επόμενες ημέρες και μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν λάβει εντολή να τα αναδείξουν διοργανώνοντας εκδηλώσεις και συνελεύσεις, στις οποίες εκτός από τα κομματικά στελέχη, θα πρέπει να συμμετέχουν και εκπρόσωποι επαγγελματικών και κοινωνικών οργανώσεων. Σε κάποια από αυτές θα λάβει μέρος και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ταυτοχρόνως θα συνεχίσει τις περιοδείες σε δήμους και εργασιακούς χώρους και τις επαφές με φορείς του οικονομικού και κοινωνικού γίγνεσθαι. Την ερχόμενη εβδομάδα ο Αλέξης ενδέχεται να συναντηθεί με τους 30 εμπειρογνώμονες του γραφείου του, το περίφημο think tank, για να συζητήσει μαζί τους τις προγραμματικές εξειδικεύσεις των έξι κεφαλαίων κυβερνητικής πολιτικής που είχε παρουσιάσει στη ΔΕΘ και να συμφωνήσουν ποια νομοσχέδια πρέπει να ετοιμάσουν προκειμένου να δείξουν ότι είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν και δεν αρκούνται μόνο σε καταγγελίες και γενικόλογες αντιπολιτευτικές αναφορές. Πρόθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να εκπονηθεί ένα συνεκτικό και ρεαλιστικό «πρόγραμμα 100 ημερών», το οποίο στην πορεία προς τις εκλογές θα παρυσιαστει στους ψηφοφόρους και το οποίο μαζί με τους « 300 του Αλέξη», τα 300 δηλαδή νέα πρόσωπα που θα περιληφθούν στα ψηφοδέλτια θα αλλάξουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως στο χώρο του Κέντρου όπου υπάρχει ακόμη μεγάλη δυσπιστία για τη …δεύτερη φορά αριστερά. Φυσικά αυτή η συνάντηση έχει σκοπό να στείλει και το μήνυμα πως εκτός από τα κομματικά στελέχη υπάρχουν και πρόσωπα, κυρίως επιστήμονες, με αξιόλογα βιογραφικά και μετριοπαθές προφίλ, τα οποία, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε κυβερνητικές θέσεις. Εξάλλου, σε περίπτωση κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ τέτοια πρόσωπα θα μπορούσαν να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτά, απ’ ότι οι σκληροί κομματικοί.

Και επειδή αναφερθήκαμε στο ΠΑΣΟΚ να σημειώσουμε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξεπλάγη, αρνητικά, από την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να μην καταθέσει αυτοπροσώπως, αλλά να στείλει υπόμνημα στην Pego. «Όταν στέλνεις υπόμνημα λες τις απόψεις σου, δεν απαντάς στις ερωτήσεις, κάτι που ουσιαστικά έκανε, δια στόματος Γεραπετρίτη, και ο Μητσοτάκης. Κατά κάποιο τρόπο νομιμοποιεί την άρνηση του πρωθυπουργού να καταθέσει, ενώ εμφανίζεται και ανακόλουθος. Ζήτησε να πάνε όλοι να καταθέσουν και ο ίδιος τελικά δεν πήγε. Γιατί;», μάς λέει στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και προσθέτει: «Θα πρέπει να εξηγήσει τη συμπεριφορά του όταν δεν έχει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, καταθέσει μηνύσεις για όσους παγίδευσαν το τηλέφωνό του ούτε έχει ζητήσει την άμεση αντικατάσταση της εισαγγελέως της ΕΥΠ Βλάχου, η οποία, με τα όσα είπε στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής, ουσιαστικά επιμένει ότι η παρακολούθησή του ήταν νόμιμη και σχετίζεται με λόγους εθνικού συμφέροντος». Στην Κουμουνδούρου ορισμένοι τρίβουν και τα χέρια τους με αυτή τη στάση του Ανδρουλάκη. Υποστηρίζουν ότι ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ «σήκωσε πολύ ψηλά τον πήχη των καταγγελιών, αλλά τελικά ο ίδιος περνά από κάτω, σε αντίθεση με τον Τσίπρα, ο οποίος συνηγορώντας υπέρ Ανδρουλάκη και επιτιθέμενος στον Μητσοτάκη κερδίζει πολιτικά από τη δυσφορία των κεντροαριστερών ψηφοφόρων για τα πλήγματα στο κράτος δικαίου».

Τέλος, χαμόγελα έφερε στον ΣΥΡΙΖΑ η τελευταία δημοσκόπηση της MRB. Όχι μόνον για τη διαφορά, η οποία έχει πέσει στις έξι μονάδες (πέρσι την ίδια εποχή η MRB εύρισκε τη διαφορά κοντά στις 12 μονάδες), αλλά και επειδή ο Τσίπρας για πρώτη φορά περνά σε θετικές γνώμες τον Μητσοτάκη (34,7% έναντι 28,5%) στο θέμα της στήριξης του εισοδήματος των πολιτών και της μεσαίας τάξης, δηλαδή στο θέμα το οποίο οι ψηφοφόροι αξιολογούν ως το πιο σημαντικό (52%) και δηλώνουν ότι θα είναι το βασικό κριτήριο για την ψήφο τους. Το γεγονός ότι ο Τσίπρας υστερεί καταφανώς έναντι του Μητσοτάκη (20,6% έναντι 46%) στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων μάλλον δικαιολογεί την «επιθετική» πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επεκτείνει η χώρα μας, τώρα, τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια νότια και ανατολικά της Κρήτης. Οι σύντροφοί του της Ομπρέλας μπορεί να διαφώνησαν με την «πατριωτική έξαρση» του Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά ακόμη και ορισμένοι εξ αυτών καταλαβαίνουν το πολιτικό κίνητρο του αρχηγού τους, ειδικά όταν αυτή γίνεται μάλλον και εκ του ασφαλούς, αφού η κυβέρνηση δεν πρόκειται μέχρι να γίνουν εκλογές να προχωρήσει σε καμμία κίνηση, η οποία θα μπορούσε να δώσει στον Ερντογάν την δικαιολογία που ψάχνει για να αμφισβητήσει, εμπράκτως, την εθνική κυριαρχία της χώρας μας και να αυξήσει τη δημοφιλία του λίγους μήνες πριν τις εκλογές στην Τουρκία…

12 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο Κυριάκος σπούδασε και αποφοίτησε από το Χάρβαρντ. Τα ρεμάλια της αριστεράς όμως σπούδασαν την τέχνη του μπάφου, των μολότωφ και των καταστροφών στα στενά των Εξαρχείων. Αλήτες Συριζαίοι, σκουλίκια.

  2. Και ο Τσίπρας στην συμμορία των Εξαρχείων και της Σόφιας. Εκεί σπούδασε ο γελοίος το μπάχαλο και την καταστροφή.

  3. Τάσος 6:51 13/11/2022

    Ο ΚΥΡΙΆΚΟΣ ΔΕΝ ΣΠΟΎΔΑΣΕ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΝΤ
    ΣΤΗ ΣΥΜΜΟΡΊΑ ΤΟΥ ΣΙΚΆΓΟΥ ΗΤΑΝ,
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΒΗΜΑ ,+ ΝΤΟΚΟΥΜΈΝΤΟ.

  4. Aγαπητέ Τάσο ,
    Αν οι πληροφορίες σου για τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο επιβεβαιωθούν « ο ογδονταετής αυτός νέος στην καρδιά και την σκέψη » θα προσδώσει ποιότητα στην πολιτική άμυλα για την επικράτηση της περιοχής σε πολιτικές και ανθρώπους με κοινωνική ποιότητα και αρχές στην δικαιοσύνη .

    Έχει αφίσει πράγματι εποχή στην προσπάθεια του για την πρόοδο της παιδείας και αλλά προβλήματα στην Πατρίδα μας ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος,
    Ύστερα μάλιστα από την πιθανολογούμενη αποχώρηση από τη εθνική και την στροφή πολιτικής για την τοπική διακυβέρνηση του Κώστα Τζαβάρα ,
    ενός άλλου κεντρώου πολιτικού της περιοχής η συνέχεια της προσπάθειας για το γενικό καλό της περιοχής θα έχει συντελεστεί ,Με τα περισσότερο ευοίωνα αποτελέσματα που θα περίμεναν οι κάτοικοι του νόμου.
    Ακόμη κι εμείς που δεν είμαστε νεοδημοκράτες ούτε από τη Ηλεία αλλά χαιρόμαστε όταν βλέπουμε αρχές και ήθος στην πολιτική .

  5. Τάσος 19:07 11/11/2022

    Ακόμα ένας άριστος ,,80 ετών Β ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Υποψήφιος ΗΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΌ –ΔΑΝΕΙΚΌΣ ΤΟΥ ΣΙΜΗΤΗ –ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΉΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ
    (πληροφορίες ιεφημεριδα ΡΑΠΤΗ της λίστα ΠΕΤΣΑ)

  6. Οκ 18:54 11/11/2022

    Η απεργία ήρθε είδε κι απήλθε κ.Φελέκη. οι συριζαίοι ζουν κι αναπνέουν υποθέτω κι η γη εξακολουθεί να γυρίζει…

  7. οκ 10:37 11/11/2022

    εύχομαι να ζήσεις πολλά χρόνια κι να απολαύσεις τους καρπούς της καλύτερης κυβέρνησης εδώ κι αρκετά χρόνια – το «κάθαρμα» είναι 1000 φορές καλύτερος πρωθυπουργός από τον αμόρφωτο υποκριτή Τσίπρα, ο υπουργός άμυνας Παναγιωτόπουλος 1000 φορές από τον γελοίο τραμπούκο Καμμένο (τον θυμάσαι Τάσο;) κι ο υπουργός εξωτερικών Δένδιας 1000 φορές καλύτερος από τον ανεκδιήγητο Κοτζιά…

    ο σύριζα προκαλεί αποστροφή αλλά το ΠΑΣΟΚ προκαλεί θλίψη έχοντας γίνει ουρά της Κουμουνδούρου

  8. ΤΑΣΟΣ 18:30 10/11/2022

    ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ

  9. οκ 10:32 08/11/2022

    είναι αξιοσημείωτο ότι οι συριζαίοι πανηγυρίζουν για την επίθεση τάχα του Μητσοτάκη στον Μαρινάκη…

    όπου φυσάει ο άνεμος, εντελώς ανερμάτιστοι, τραμπικός πολιτικός λόγος

  10. Στις εκλογές θα τιμωρηθεί το ΠΑΣΟΚ. Αυτό το βρόμικο κόμμα μαφία, που βούλιαξε και χρεοκόπησε την Ελλάδα. Να σβήσει για πάντα ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ που στοίχισε Δισεκατομμύρια Ευρώ σε χρέος και χιλιάδες ζωές Ελλήνων σαν ανθρώπινο κεφάλαιο.

  11. Έτσι όπως περίπου τα λέτε εσείς , κ. Αρθρογραφε
    ( και πολύ χειρότερα λέω εγώ ! )
    ζημιογόνα για τα ελληνικά συμφέροντα και την πρόοδο την πολιτική πρακτική , είναι οι τρόποι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης .

    Αλλά ούτε και οι προεκλογικοί τρόποι της κυβέρνησης ικανοποιούν τους Δημοκράτες της πατρίδας μας και όσους πιστεύουν στις ανάγκες ν´αλλαξουμε .
    για να μην Ξαναβουλιαξουμε στο μέλλον .
    Το καταστρεπτικό μας δίπολο λοιπόν , χωρίς καν να ιδρώνει
    τ ´αυτί του επιμένει να προωθεί ιδιαίτερα συμφέροντα ή να χρεώνει με τα ρουσφέτια του στην ψηφοθηρία τις γενεές
    των απογόνων μας , αντί να προωθούν δικαιοσύνη που είναι η φορολογία των εχόντων και των κατεχόντων .
    Τότε τι μας απομένει να κάνουμε Έλληνες Δημοκράτες ;
    Να τους τιμωρήσουμε εκλογικά στις κάλπες :
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ !

  12. Ο ΣΎΡΙΖΑ όπως έκανε και στο παρελθόν θα καπηλευθεί την απεργία της 9ης Νοεμβρίου. Ο Νοέμβρης έχει δύο ημερομηνίες σταθμούς για τα κατακάθια της Κουμουνδούρου. Πρώτα η 9η Νοέμβρη με την Γενική Απεργία στην οποία έχει επενδύσει πολλά ο παρακρατικός μηχανισμός της Πλατείας Κουμουνδούρου και κατόπιν η 17η Νοέμβρη στην επέτειο του Πολυτεχνείου, την επίσης προμοτάρει από τώρα ο ΣΎΡΙΖΑ, οξύνοντας το πολιτικό σκηνικό. Ο ΣΎΡΙΖΑ ήταν πίσω από τα επεισόδια για το μετρό στα Εξάρχεια, πίσω από τις δήθεν αυθόρμητες κινητοποιήσεις των κατοίκων για τον Λόφο Στρέφη και τώρα στρέφεται στα μεγάλα γεγονότα αυτού του μήνα με στόχο να αποκομίσει πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη. Με τον πληρωμένο κολαούζο της Κουμουνδούρου τον καράβλαχο Κώστα Βαξεβάνη, ο ΣΎΡΙΖΑ φτιάχνει κλίμα για όλες τις κινητοποιήσεις που έρχονται. Είναι εξπέρ στην δημιουργία πολιτικής αναταραχής και μπάχαλου στην κοινωνία, ο γελοίος αρχηγός του ο Αλέξης Τσίπρας. Το κόμμα βόθρος για την πολιτική ζωή της Ελλάδας είναι και παραμένει ο ΣΎΡΙΖΑ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.