ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίπλαστη ενότητα στη ΝΔ

Τον χειροκρότησαν και τώρα… τον περιμένουν στη γωνία

Με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες αποκαλύψεις τελούν όλοι στη ΝΔ, καθώς όσο κι αν χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής εκπέμφθηκε ένα μήνυμα ενότητας, η πραγματικότητα είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε απλώς «πίστωση χρόνου».

Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί, πάντως, να έχει παράπονο για την έκβαση της χθεσινής συνεδρίασης: ο ίδιος εξαπέλυσε οξεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε επί της ουσίας την προεκλογική περίοδο και είχε προβάρει πολλές συνθηματικού τύπου φράσεις, που σε τέτοιες περιπτώσεις αποτελούν ευκαιρίες για χειροκροτήματα. Αυτά τα χειροκροτήματα, λοιπόν, τα εισέπραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ενδεχομένως σε βαθμό που ούτε και ο ίδιος τα περίμενε. Παραφωνίες και παρατράγουδα δεν υπήρξαν, ενώ σε ό,τι αφορά στη δημόσια σφαίρα, όσοι υπουργοί και «γαλάζιοι» είχαν εμφανιστεί στα ΜΜΕ, είχαν ενισχύσει την κυβερνητική γραμμή: από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου ως τον Νίκο Δένδια που μίλησε για «αμοιβαία εμπιστοσύνη» στη σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες, ουδείς «γαλάζιος» έδωσε χθες λαβή για κάποιο σχόλιο και δεν σημειώθηκε κάποια διαφοροποίηση. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο η επιφανειακή εικόνα.

Πίστωση χρόνου

Με άλλα λόγια, ένα μόνο γεγονός είναι ικανό να αλλάξει όλα τα παραπάνω, αφού η ΝΔ θυμίζει αυτή την περίοδο όχι καζάνι που βράζει, αλλά… χύτρα: δηλαδή, είναι «σιωπηλή», αλλά οι δυνάμεις που αναπτύσσονται στο εσωτερικό της είναι αντιστρόφως ανάλογης της εικόνας που παρουσιάζει «προς τα έξω». «Σαμαρικοί», «καραμανλικοί», αλλά και βουλευτές που δεν ανήκουν σε «φράξιες» και απλώς εκλέγονται στην περιφέρεια, δηλώνουν σε συνομιλητές τους ότι δεν μπορούν να υπερασπιστούν την κυβερνητική γραμμή. Ταυτοχρόνως, πολλοί «κορυφαίοι» εμφανίζονται να δίνουν απλώς πίστωση χρόνου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέτοντας μία κορυφαία προϋπόθεση: να μην αποδειχθεί ότι υπάρχουν κι άλλες αποκαλύψεις που θα βγαίνουν σιγά σιγά στα κυριακάτικα φύλλα ή στα σάιτ ερευνητικής δημοσιογραφίας, σαν το μαρτύριο της σταγόνας. Γιατί τότε, με απρόβλεπτους όρους, μπορεί να υπάρξει μία σταγόνα απ’ αυτές που… ξεχειλίζουν το ποτήρι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.