ΚΟΣΜΟΣ

Πρακτορείο ειδήσεων SANA

Αναχαιτίστηκαν πύραυλοι του Ισραήλ κοντά στη Δαμασκό ανακοίνωσε η Συρία

Οι συριακές αρχές ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε ισραηλινούς πυραύλους στην περιφέρεια της Δαμασκού.

«Η αντιαεροπορική άμυνά μας αναχαίτισε πυραυλικό πλήγμα του ισραηλινού εχθρού κοντά στη Δαμασκό», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία, στόχος ήταν περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, όπου είναι παρόντες μαχητές οργανώσεων υποστηριζόμενων από το Ιράν, ιδίως της σιιτικής ένοπλης παράταξης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Αφότου ξέσπασε το 2011 ο πόλεμος στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα, στη συντριπτική πλειονότητά τους από αέρος, εναντίον θέσεων των ένοπλων δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και συμμάχων τους, ιρανικών και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, ειδικά της Χεζμπολάχ.

Το εβραϊκό κράτος σπανίως επιβεβαιώνει ή σχολιάζει δημόσια τα πλήγματα που εξαπολύει, διαμηνύει ωστόσο συχνά πως δεν πρόκειται να επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει την επιρροή του στη συριακή επικράτεια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.