ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο

Χανιά: Αθλητής έσωσε γυναίκα από πνιγμό την ώρα που έτρωγε

Στιγμές αγωνίας βίωσαν οι άνθρωποι που βρίσκονταν σε κατάστημα εστίασης στο παλιό λιμάνι Χανίων, την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του flashnews.gr, μια παρέα τριών γυναικών μαζί με τα παιδιά τους απολάμβαναν το φαγητό τους σε κατάστημα, το Σάββατο (24/12) το απόγευμα. Ξαφνικά η μία από τις γυναίκες έχασε τις αισθήσεις της μπροστά από τα δύο της παιδιά, καθώς κάποια από τις τροφές που κατανάλωσε της μπλόκαρε την αναπνευστική οδό.

Αμέσως οι άλλες γυναίκες σηκώθηκαν και προσπάθησαν να την συνεφέρουν αλλά παρέμενε χωρίς τις αισθήσεις της. Ενώ τα δευτερόλεπτα κυλούσαν με την αγωνία να μεγαλώνει, ξαφνικά από διπλανό τραπέζι σηκώνεται και σπεύδει για να βοηθήσει ένας άνθρωπος που έχει διακριθεί στον στίβο του αθλητισμού.
Η σωτήρια λαβή Χάιμλιχ που επανέφερε τη γυναίκα

Πρόκειται για τον Χανιώτη τριαθλητή Κώστα Βαρουχάκη, ο οποίος με ψυχραιμία εφάρμοσε στη λιπόθυμη γυναίκα τη λαβή Χάιμλιχ, με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί η αναπνευστική οδός από το τμήμα του φαγητού και άμεσα να επανέλθει, με τα παιδιά της να πέφτουν ανακουφισμένα στην αγκαλιά της.

Να σημειωθεί πως, από τη στιγμή που η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της μέχρι που την επανέφερε ο Κώστας Βαρουχάκης, πέρασε λίγο παραπάνω από ένα λεπτό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.