ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης»

Χαιρετισμός Αλ. Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευ. Τσακαλώτου με τίτλο «Με την πλάτη στον τοίχο»

Την τροπολογία για τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην παρουσίαση του βιβλίου "Με την πλάτη στον τοίχο. Διαπραγματεύσεις για την Οικονομία και την Κοινωνία. 2015 - 2019".

Όπως είπε, ακόμα και αυτή η "υποτυπώδης φορολόγηση υπερκερδών των διυλιστηρίων που αναμένεται να φτάσουν τα 3 δις για το '22, θα γίνει με το χαμηλότερο προτεινόμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντελεστή και θα καταγραφεί όχι ως φόρος, αλλά ως δαπάνη". "Όπως οι δωρεές φιλανθρωπίας που κάνουν πολλοί πλούσιοι όχι από αγάπη προς τον άνθρωπο, αλλά από ανάγκη να παρουσιάσουν μεγαλύτερες δαπάνες, ώστε να εκπέσει η φορολογία, το ποσό των χρημάτων που θα πληρώσουν", είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για "πολιτικές που μας οδήγησαν στη κρίση" και που "μας οδηγούν εκ νέου σε κρίση".

"Πελατειακό κράτος, απευθείας αναθέσεις, ανεξέλεγκτη και χωρίς ρυθμίσεις λειτουργία της αγοράς, φοροαπαλλαγές για τους ισχυρούς, οριζόντια φορολογική λεηλασία για τους πολλούς, ιδίως με ΦΠΑ και ΕΦΚ σταθερούς σε περίοδο πρωτοφανούς πληθωρισμού και επιδόματα", πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν επιτεύχθηκε καν "η περιβόητη επενδυτική βαθμίδα που είχε τεθεί ως κεντρικός οικονομικός στόχος του κου Μητσοτάκη και μάλιστα από το πρώτο εξάμηνο του 2020".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.