Φτιάχνουμε ένα απολαυστικό και ζεστό λικέρ μήλου με κανέλα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Ιδανική πρόταση και για τώρα τις γιορτές, αφού μπορείτε να κεράσετε τους καλεσμένους σας. Η γεύση του είναι ήπια και ευχάριστη και το άρωμα ακαταμάχητο. Επίσης, αν επιλέξετε και ένα ωραίο μπουκάλι μπορείτε να το προσφέρετε για δώρο.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε τα κομμάτια μήλου σε μια κανάτα με καπάκι και προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας. Έπειτα προσθέτουμε τη βότκα και κλείνουμε το καπάκι.
Στη συνέχεια, αφήνουμε το μείγμα σε σκοτεινό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου για 10-14 μέρες περίπου. Όταν παρέλθει αυτό το διάστημα, στραγγίζουμε το λικέρ και θα πιέσουμε τα μήλα απαλά για να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό. Παράλληλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Προσθέτουμε το κρύο μείγμα της ζάχαρης στο μείγμα του μήλου. Αφήνουμε το λικέρ μήλου να «σταθεί» για άλλες 24 ώρες. Τέλος, μπορείτε να διαλέξετε ένα ωραίο γυάλινο μπουκάλι για να βάλετε μέσα το λικέρ.
Tip
Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερη ζάχαρη για να μην έχει πολύ γλυκιά γεύση το λικέρ.
Την πεποίθηση ότι αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να το οδηγήσει να είναι πρώτο ...
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα