ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία

Daily Mail: Ο Πούτιν διέταξε την εισβολή λόγω της... αντικαρκινικής αγωγής που λαμβάνει

Ανάλυση από αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών στη Δανία υποστηρίζει ότι η απόφαση για τον πόλεμο οφείλεται σε γνωστές αρνητικές επιπτώσεις αντικαρκινικής αγωγής.

Μια διαφορετική εκδοχή για τους λόγους που ώθησαν τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να διατάξει την εισβολή στην Ουκρανία -ένας πόλεμος που δεν εξελίσσεται όπως θα τον ήθελε η Ρωσία- δίνει στέλεχος της μυστικής υπηρεσίας της Δανίας.

Δεν έχει μάλιστα τόσο πολύ να κάνει με γεωπολιτικούς υπολογισμούς, αλλά με τις… παρενέργειες από ορμονική αγωγή που λαμβάνει ο Ρώσος πρόεδρος κατά του καρκίνου.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος αναλύσεων για την Ρωσία της Δανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας, σύμφωνα με την δανική εφημερίδα Berlinske, το άρθρο της οποίας αναδημοσιεύει η Daily Mail.

Ο «Joakim» υποστηρίζει ότι οι «παραισθήσεις μεγαλείου» του Πούτιν και το «φεγγαρόσχημο πρόσωπο», όπως φαινόταν στις δημόσιες εμφανίσεις του στις αρχές του 2022 (πριν από την εισβολή) ήταν σημάδια από τις παρενέργειες της ορμονικής θεραπείας για τον καρκίνο που φέρεται να αντιμετωπίζει. Αυτήν ακριβώς τη μεγαλομανία προκάλεσαν φάρμακα ήταν ένας από τους λόγους που ώθησαν (κατά τον Δανό αξιωματούχο) τον Πούτιν να διατάξει την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι αυταπάτες αυτού του είδους είναι μια από τις γνωστές παρενέργειες. «Δεν είναι κάτι που μπορώ να πω με βεβαιότητα, αλλά νομίζω ότι επηρέασε τις αποφάσεις του όταν ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία», υποστηρίζει.

Ο αξιωματούχος επικεντρώνεται στην υγεία του Ρώσου ηγέτη και θεωρεί ότι η «μεγαλύτερη αβεβαιότητα» για τον Πούτιν είναι «το κατά πόσον κάποιος θα τον απομακρύνει από την εξουσία λόγω της κακής υγείας του».

Ο Ρώσος πρόεδρος πιθανώς έπασχε από καρκίνο -αυτό είναι κάτι που πολλοί έχουν επισημάνει, χωρίς κάποια σαφή απόδειξη- και υποβαλλόταν σε ορμονική θεραπεία στις αρχές του 2022.

Πριν από μήνες το ρωσικό ανεξάρτητο πρακτορείο Proekt είχε αναφέρει ότι ο Πούτιν συνοδεύεται από ογκολόγους, ειδικά όσους ειδικεύονται στον καρκίνο του θυρεοειδούς, όταν ταξιδεύει.

Πώς όμως βλέπει όλα αυτή η ρωσική ελίτ; Κατά τον «Joakim», αν και ο πρόεδρος Πούτιν δεν είναι σε τελικό στάδιο, υπάρχει σταθερά η εντύπωση ότι «μέρος της ελίτ βλέπει ότι η κατάσταση οδεύει σε λάθος δρόμο». Παρά ταύτα, η θέση του δεν απειλείται: «Δεν βλέπουμε κανέναν έτοιμο να τον ανατρέψει. Αλλά αν βλέπαμε, θα τον έβλεπε και η FSB, και το θέμα θα διευθετείτο πολύ γρήγορα», υπονοώντας ότι ο επίδοξος δελφίνος ίσως και να είχε εξοντωθεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.