ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές …ιδεοληψίες

Επίθεση στην κυβέρνηση μέσω …Υγείας

Με σημαία την Υγεία -μεταξύ άλλων- πορεύεται στον δρόμο προς τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που μετά τη θεαματική προγραμματική εκδήλωση για το θέμα, το φέρνει ξανά στην επικαιρότητα με κάθε ευκαιρία.

Τούτων δοθέντων, μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη χθες, στο πλαίσιο των περιοδειών του στο Λεκανοπέδιο Αττικής, να επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Καλυβίων. Από εκεί, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την μεταξύ άλλων για ιδεοληψίες που κρατούν πίσω τη δημόσια Υγεία στην χώρα. Επαναλαμβάνοντας ότι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι κοινωνική αναγκαιότητα στην χώρα μας, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει άλλες προτεραιότητες, όπως την …υπονόμευση του ΕΣΥ.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αντιλαμβάνονται την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως την ‘ραχοκοκαλιά του ΕΣΥ’, για αυτό και ζητούν επιμόνως την ενίσχυσή του. Ζητούν ακόμα κίνητρα για τους υγειονομικούς και τους γιατρούς, καθώς και για τις νέες ειδικότητες, ενώ δεν σταματούν να προτείνουν με κάθε ευκαιρία την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης με στόχο την στήριξη του βασικού αυτού πυλώνα του κοινωνικού κράτους, κάτι που δε θα συνιστούσε δε και καμιά πρωτοτυπία, αφού πρόκειται για πρακτική πολλών άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Από τα Καλύβια όπου βρέθηκε χθες, ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν θα μπορούσε παρά να στηλιτεύσει το γεγονός ότι στην Ανατολική Αττική είναι απαράδεκτο μισό εκατομμύριο πολίτες να μην έχουν άμεση πρόσβαση σε νοσοκομειακή μονάδα. «Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές ανισότητες, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση αν δεν δούμε την πραγματικότητα», είπε, παρατηρώντας ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την Υγεία στην Ευρώπη. «Όλα αυτά δείχνουν τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, όμως οι ιδεοληψίες και η στήριξη του ιδιωτικού τομέα δεν της το επιτρέπουν», κατέληξε, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την επιλογή της κυβέρνησης να στηρίζει τα ιδιωτικά συμφέροντα στην Υγεία, μία κριτική που της ασκείται επί μήνες από την Χαριλάου Τρικούπη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.