ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία

Έρευνα για δεύτερη δολιοφθορά στους γερμανικούς σιδηροδρόμους

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας διενεργούν έρευνα αφού άγνωστοι έκοψαν καλώδια των κρατικών σιδηροδρόμων, μια ενέργεια που θεωρείται ως η δεύτερη δολιοφθορά σε βάρος της Deutsche Bahn μέσα σε ισάριθμους μήνες.

Η γραμμή, την οποία χρησιμοποιούν μόνο φορτηγά τρένα, έκλεισε για μερικές ώρες μετά την επίθεση αυτή που σημειώθηκε την Κυριακή στο Έσεν της δυτικής Γερμανίας, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Deutsche Bahn, επιβεβαιώνοντας ένα ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι συνέπειες ήταν πολύ περιορισμένες καθώς η γραμμή χρησιμοποιείται ελάχιστα τις Κυριακές και είχε επισκευαστεί πλήρως μέχρι το βράδυ.

Τον Οκτώβριο κόπηκαν καλώδια οπτικών ινών σε τρία σημεία και οι αρχές είπαν ότι επρόκειτο για σαμποτάζ. Εξαιτίας της κοπής των καλωδίων διακόπηκαν για τρεις ώρες τα δρομολόγια όλων των τρένων στη βόρεια Γερμανία. Η αστυνομία ανέφερε αργότερα ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα δολιοφθοράς με πολιτικά κίνητρα αλλά δεν υπήρχε ένδειξη για εμπλοκή κάποιου ξένου κράτους στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.