ΕΛΛΑΔΑ

Aπό 10 Ιανουαρίου 2023 έως και 24 Ιανουαρίου 2023 & 8 Φεβρουαρίου 2023 έως και 22 Φεβρουαρίου 2023

Εργασίες αναμόρφωσης και ανακατασκευής διαδρόμου στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας»

Στο πλαίσιο του έργου της περαιτέρω πολυεπίπεδης αναβάθμισης των περιφερειακών αεροδρομίων, η Fraport Greece Φορέας Λειτουργίας και Διαχείρισης του Αεροδρομίου Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε εργασίες αναμόρφωσης και ανακατασκευής του διαδρόμου του αεροδρομίου.

Συγκεκριμένα και για την περίοδο από 10 Ιανουαρίου 2023 έως και 24 Ιανουαρίου 2023 & 8 Φεβρουαρίου 2023 έως και 22 Φεβρουαρίου 2023, θα ανασταλεί η λειτουργία του διαδρόμου, όπως έγινε γνωστό. Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω περιόδων, θα πραγματοποιούνται, εφόσον απαιτηθεί, μόνο αεροδιακομιδές από ασθενοφόρα ελικόπτερα, ενώ όλες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου, θα λειτουργούν κανονικά, για το ενδιαφερόμενο κοινό.

Οι παραπάνω εργασίες αφορούν στην πλήρη αναδιαμόρφωση του διαδρόμου του Αεροδρομίου της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας», με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας του αεροδρομίου. Το συγκεκριμένο έργο θα έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα εξυπηρέτησης όχι μόνο μεγαλύτερων αεροσκαφών, αλλά και αυξημένου αριθμού πτήσεων.

Οι εργασίες αυτές αποτελούν μέρος της Σύμβασης Παραχώρησης. Πραγματοποιούνται, δε με όρους βιωσιμότητας και σεβασμού στον τόπο, μιας και η υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής υπευθυνότητας είναι βασικές αρχές της Fraport Greece, επισημαίνει η εταιρεία.

Η διακοπή της λειτουργίας του διαδρόμου είναι απολύτως απαραίτητη, λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου, της φυσιολογίας του εδάφους και του περιβάλλοντα χώρου. Παρ’ όλα αυτά και βάσει σχεδιασμού, τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα αποτελούν τη μικρότερη δυνατή περίοδο που μπορεί να ανασταλεί η λειτουργία του.

Η εταιρεία τονίζει ότι η κανονιστική συμμόρφωση και η ασφάλεια, σε όλα τα επίπεδα, αποτελούν βασική προτεραιότητα της και σημειώνει ότι, οι συγκεκριμένες εργασίες αποτελούν κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την περαιτέρω αναβάθμιση του ήδη υψηλού επιπέδου ασφάλειας και λειτουργίας των περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece. Όπως προαναφέρθηκε, σχετίζονται με έργα μεγάλης κλίμακας που θα εκτελέσει η εταιρεία, στο πλαίσιο χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.