ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2022

Φαν Ντάικ: «Είναι τιμή να παίζω εναντίον του Μέσι, αλλά...»

Ο αρχηγός της εθνικής Ολλανδίας, Βέρτζιλ Φαν Ντάικ, αναγνωρίζει την απειλή που θα αποτελέσει ο Λιονέλ Μέσι, όταν οι «οράνιε» αντιμετωπίσουν την Αργεντινή στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Παρασκευή, παρόλο που ήταν εκείνος, ο οποίος πανηγύρισε την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο τους σε αγώνα συλλόγων.
Ο Φαν Ντάικ είχε αποκαλέσει τον Μέσι ως τον καλύτερο παίκτη που είχε αντιμετωπίσει, όταν η ομάδα του, η Λίβερπουλ, κατάφερε να αποκλείσει (σ.σ. επικράτησε 4-0 στο Άνφιλντ, μετά από ήττα 3-0 στη Βαρκελώνη) την Μπαρτσελόνα στο δρόμο για την κατάκτηση του Champions League του 2019, και επανέλαβε ανάλογα σχόλια στο Κατάρ.
«Είναι τιμή να παίζω εναντίον του» είπε ο Φαν Ντάικ πριν από τη συνάντηση στο "Lusail Stadium".
«Δεν θα είμαι, όμως, εγώ εναντίον του ή η Ολλανδία εναντίον του, αλλά η Ολλανδία εναντίον της Αργεντινής. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει μόνος του, θα πρέπει να καταλήξουμε σε ένα καλό σχέδιο. Το δύσκολο πράγμα γι' αυτόν είναι όταν είμαστε εμείς στην επίθεση, εκείνος... κρυώνει κάπου σε μια γωνία ή κάτι τέτοιο. Πρέπει να είσαι τόσο πολύ οξυδερκής όσον αφορά την αμυντική οργάνωση. Πάντα τον έψαχναν για να προσπαθήσουν να μας δυσκολέψουν» πρόσθεσε.

Αν και έχασαν (4-2 στα πέναλτι/0-0) από την Αργεντινή στα ημιτελικά του Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία, εκείνο που έμαθαν οι Ολλανδοί ήταν ότι η άμυνα απέναντι στον Μέσι είναι συλλογικό έργο.
Ο Ντάλεϊ Μπλιντ, ο οποίος έπαιζε στο κέντρο της μεσαίας γραμμής και ανέκοψε με επιτυχία μεγάλο μέρος των προσπαθειών του Αργεντινού, είναι ο μόνος στο Κατάρ από εκείνη την ολλανδική ομάδα οκτώ χρόνια μετά, αλλά τώρα παίζει ως ακραίος μπακ, ενώ ο 35χρονος Μέσι έχει έναν διαφορετικό ρόλο, καθώς από πλέι μέικερ έχει γίνει ελεύθερος -ως προς τη θέση και την πλευρά- επιθετικός, σε μια νέα ομάδα της Αργεντινής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.