ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα συνεδρίαση στις αρχές του έτους για τα ψηφοδέλτια…

Η ΚΠΕ εγκρίνει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή

Κατά μία μέρα …συνεπτύχθη ο χρόνος συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, που τελικά θα διεξαχθεί μόνο την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και θα περιοριστεί στην αναλυτική παρουσίαση και έγκριση του προγράμματος με το οποίο θα πάει το κόμμα στις εκλογές.

Ειδικότερα, λίγο μετά την εναρκτήρια ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, τον λόγο θα πάρει ο επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος Νίκος Χριστοδουλάκης για να παρουσιάσει αναλυτικά το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος. Αμέσως μετά, το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος αναμένεται να εγκρίνει το κείμενο, προκειμένου αυτό αμέσως μετά να ξεκινήσει το ‘ταξίδι’ του σε κάθε γωνιά της χώρας.

Αυτό που δεν θα γίνει σε αυτή τη συνεδρίαση της ΚΠΕ είναι η παρουσίαση των ψηφοδελτίων του κόμματος, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο. Η αλλαγή αυτή αποφασίστηκε σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω ζουμ το βράδυ του Σαββάτου, μεταξύ του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, του Γραμματέα Ανδρέα Σπυρόπουλου και του επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων του κόμματος Ευάγγελου Αργύρη. Οι τρεις τους έκριναν ότι θα ήταν καλύτερο η παρουσίαση των ψηφοδελτίων του κόμματος να πάρει μικρή αναβολή, δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν οι εκλογές θα διεξαχθούν με την παλιά ή τη νέα απογραφή του πληθυσμού και δεν είναι σαφές ποιες περιφέρειες παραμένουν διεδρικές και ποιες γίνονται τριεδρικές.

Όσο για το πότε θα παρουσιαστούν τελικά τα ψηφοδέλτια του κόμματος, το επικρατέστερο ως αυτή σενάριο είναι αυτό να γίνει σε νέα συνεδρίαση της ΚΠΕ στις αρχές του χρόνου και συγκεκριμένα λίγο μετά από τα Θεοφάνια.

Στο μεταξύ, πάντως, στη συνεδρίαση της Κυριακής, αναμένεται να υπογραφούν οι λεγόμενες ‘ώριμες’ υποψηφιότητες, προκειμένου και οι ενδιαφερόμενοι να …σιγουρέψουν την υποψηφιότητά τους, και να μην ανησυχούν πως κάτι μπορεί να αλλάξει στην πορεία προς τις κάλπες. Αυτό, εξάλλου, είναι …χρήσιμο και για την Χαριλάου Τρικούπη, αφού οι υποψήφιοι είναι εκείνοι που παραδοσιακά ‘τρέχουν’ περισσότερο πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση, αφού έχουν και οι ίδιοι προσωπικό …συμφέρον το κόμμα να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.