ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Λήγει σήμερα η προθεσμία στον πατέρα Αντώνιο να εγκαταλείψει τις δομές

Η εισαγγελική διάταξη εκδόθηκε αυτεπάγγελτα, βάσει προβλέψεων του αστικού κώδικα, και σκοπό έχει την προστασία των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της Κιβωτού και την αποφυγή τυχόν προσπάθειας επηρεασμού των ανηλίκων.

Η απόφαση είχε έναρξη ισχύος τα μεσάνυχτα χθες και θα διαρκέσει για περίπου 90 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίδοση του εγγράφου στον πατέρα Αντώνιο έγινε από δικαστικό επιμελητή και όχι από την Αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες ημέρες, το ζεύγος πατρός Αντωνίου-πρεβυτέρας συνήθιζε να διαμένει στο διαμέρισμα που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο στη δομή του Κολωνού, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιδρυτής της Κιβωτού, με βάση την εισαγγελική εντολή, θα απαγορεύεται να προσεγγίσει και το σπίτι του.
Πού βρίσκεται ο πατέρας Αντώνιος;

Ανθρωποι από τη δομή υποστηρίζουν ότι έχουν να δουν τον πατέρα Αντώνιο τρεις ημέρες και δεν επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες που τον ήθελαν χθες να βρίσκεται στο σπίτι του στον 4ο όροφο. Από την άλλη πλευρά, αστυνομικές πήγες εκτιμούν ότι ο π. Αντώνιος έχει ήδη φύγει από το σπίτι στελέχους της δομής όπου εφέρετο να φιλοξενείτο με την πρεσβυτέρα. Το πού βρίσκεται παραμένει άγνωστο.
Η εισαγγελική απόφαση για τον «εξοστρακισμό» του

Σημειώνεται ότι με εισαγγελική εντολή απαγορεύτηκε στον π. Αντώνιο και τους τρεις στενούς του συνεργάτες να πλησιάζουν τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Από τη στιγμή που θα πάρει στα χέρια του την εισαγγελική απόφαση, ο πατέρας Αντώνιος πρέπει να αποχωρήσει από τη δομή μέσα σε τρία 24ωρα.
Δικηγόροι π. Αντώνιου: Δεν του έχει κοινοποιηθεί η εισαγγελική διάταξη

Οι δικηγόροι του πατέρα Αντώνιου από την πλευρά τους (σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha) υποστηρίζουν ότι δεν του έχει κοινοποιηθεί ή διάταξη και ότι από τη στιγμή που θα του κοινοποιηθεί έχει περιθώριο τριών ημερών για να απομακρυνθεί από τον χώρο. Το ίδιο ισχύει και για τρεις στενούς συνεργάτες του, αλλά όχι για την πρεσβυτέρα, η οποία δεν έχει σε βάρος της καταγγελίες, οπότε μπορεί και στο διαμέρισμα να μένει και τις δομές να επισκέπτεται.
Πότε θα μπορεί να επέμβει η ΕΛ.ΑΣ;

Η Αστυνομία θα μπορούσε να επέμβει για βίαιη απομάκρυνση του πατέρα Αντωνίου, μόνο στην περίπτωση που υπάρξει καταγγελία ότι είναι ακόμα σπίτι, παρά την εισαγγελική απόφαση.

Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να ενημερώσει την εισαγγελία η οποία θα διατάξει με την σειρά της την βίαιη απομάκρυνση του από τους αστυνομικούς, οι ποιοι πρώτα μπορεί να προβούν σε απλή σύσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Παρασκευή αναμένεται να διεξαχθεί μία συγκέντρωση έξω από τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό, με υποστηρικτές του πατέρα Αντωνίου οι οποίοι ισχυρίζονται πως όσα έχουν λεχθεί εναντίον του είναι ψέματα.

Ολα αυτά την ώρα που χθες, ενώπιον των Εισαγγελέων Ανηλίκων κατέθεσε ο 19χρονος πρώην τρόφιμος της δομής. Είναι ο πρώτος που έκανε καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από ηγετικό στέλεχος της Οργάνωσης. Στην συμπληρωματική του κατάθεση ο 19χρονος επιβεβαίωσε τα αρχικά λεγόμενα της πρώτης κατάθεσης.

Χθες Πέμπτη έγινε άλλη μία κατάθεση, από πρώην τρόφιμο της δομής της Κιβωτού ο οποίος διαμένει στην Ολλανδία, που έκανε λόγο για βαριά σωματική κακοποίηση που περιλάμβανε ξυλοδαρμούς και τιμωρίες.

Στην κακοποίηση αυτή του τροφίμου που διαμένει στο εξωτερικό, φαίνεται να συμμετείχαν και δύο πρόσωπα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών και έχουν απομακρυνθεί από την δομή.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το MEGA, μέσα στο διαμέρισμα της δομής του Κολωνού, όπου έμεναν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, βρέθηκαν κοσμήματα μεγάλης αξίας, που προέρχονται από δωρεές πολιτών στην «Κιβωτό».

Βρέθηκαν επίσης 270 χρυσές λίρες Αγγλίας και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, την προέλευση των οποίων θα κληθούν να εξηγήσουν οι πρώην υπεύθυνοι της οργάνωσης.

Να σημειωθεί πως έχουν ήδη δεσμευτεί τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί σε δύο τράπεζες που περιέχουν το ποσό των 360.000 ευρώ. Τα 130.000 ευρώ ήταν σε τραπεζικό λογαριασμό της πρεσβυτέρας, τα 170.000 ευρώ σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τον σύζυγό της, ενώ βρέθηκαν και 60.000 ευρώ στο όνομα της 86χρονης μητέρας του ιερέα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.