ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2022

Κριστιάνο: «Πάλεψα για το όνειρό μου»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έστειλε το δικό του μήνυμα μετά τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας από το Μουντιάλ, απαντώντας παράλληλα και στις κριτικές που τον συνόδευσαν καθ΄όλη τη διάρκεια του τουρνουά.

Κανείς δεν ξέρει αν ο χθεσινός (10/12) αγώνας με το Μαρόκο για τους 8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν ο... τελευταίος χορός του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας. Ο άδοξος αποκλεισμός τους από το εκπληκτικό Μαρόκο και η εικόνα του βουρκωμένου CR7 στο δρόμο προς τα αποδυτήρια είναι από τις πιο δυνατές εικόνες του τουρνουά με τα δημοσιεύματα για το μέλλον του να είναι πραγματικά ατελείωτα...

Ειδικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Φερνάντο Σάντος και τον έθεσε εκτός βασικού σχήματος στα δύο ματς με Ελβετία και Μαρόκο (όπου ήρθε από τον πάγκο), προκαλώντας τις αντιδράσεις της συντρόφου του, αλλά και των αδλεφών του...

Λίγες ώρες όμως μετά το αντίο των Πορτογάλων στο Μουντιάλ, ο Κριστιάνο έσπασε τη σιωπή του και μέσα από ένα μακροσκελές μήνυμα στα social media έδωσε τις δικές του εξηγήσεις. Χαρακτήρισε το κορυφαίο όνειρο της καριέρας του το να κατακτήσει το Μουντιάλ με την Πορτογαλία, τονίζοντας ότι στις πέντε συμμετοχές του άφησε τα πάντα μέσα στο γήπεδο, ενώ απέφυγε να ξεκαθαρίσει το μέλλον του γράφοντας «δεν αξίζει να αντιδράσω εν θερμώ».

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Η κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Πορτογαλία ήταν το μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο όνειρο της καριέρας μου. Ευτυχώς κέρδισα πολλούς τίτλους σε διεθνές επίπεδο και με τη χώρα μου, αλλά το να βάλω το όνομα της πατρίδας μας στην κορυφή του κόσμου ήταν το μεγαλύτερο όνειρό μου. Πάλεψα γι' αυτό. Πάλεψα σκληρά για αυτό το όνειρο.

Στις πέντε συμμετοχές που είχα σε Μουντιάλ για πάνω από 16 χρόνια, πάντα στο πλευρό μεγάλων παικτών και με την υποστήριξη εκατομμυρίων Πορτογάλων, τα έδωσα όλα. Άφησα τα πάντα στο γήπεδο. Ποτέ δεν έστρεψα το πρόσωπό μου στον αγώνα και ποτέ δεν εγκατέλειψα αυτό το όνειρο.

Δυστυχώς χθες το όνειρο τελείωσε. Δεν αξίζει να αντιδράσω εν θερμώ. Απλά θέλω όλοι να ξέρετε ότι πολλά έχουν ειπωθεί, πολλά έχουν γραφτεί, έχουν γίνει πολλές υποθέσεις, αλλά η αφοσίωσή μου στην Πορτογαλία δεν έχει αλλάξει ούτε στιγμή.

Πάντα αγωνιζόμουν για τον στόχο όλων και δεν θα γύριζα ποτέ την πλάτη μου στους συναδέλφους μου και στη χώρα μου. Δεν έχω πολλά να πω προς το παρόν. Ευχαριστώ Πορτογαλία. Ευχαριστώ Κατάρ. Το όνειρο ήταν ωραίο όσο κράτησε... Τώρα, ελπίζω ότι ο χρόνος θα είναι καλός σύμβουλος και θα επιτρέψει στον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματα του».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.