ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση του κόμματος

ΜέΡΑ25: Κάλεσμα για διάλογο για συγκρότηση προοδευτικού-ριζοσπαστικού μετώπου στη βάση

«Πριν από 8 μήνες στο Συνέδριο του ΜέΡΑ25 οι σύνεδροι πήραν μία απόφαση, η οποία δεσμεύει και την Πολιτική Γραμματεία, την Κεντρική Επιτροπή, τον Γραμματέα του κόμματος, να καλέσουμε σε έναν πραγματικό, ειλικρινή διάλογο όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές, όλους τους ανθρώπους, τις κινήσεις, τα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως "προοδευτικοί" και "ριζοσπάστες" και θέλουν να ρίξουν αυτήν την Κυβέρνηση της Μητσοτάκης Α.Ε., αλλά για να μπει στη θέση της κάτι, που να ανοίγει άλλη μία φορά πόρτες προς ένα καλύτερο αύριο, ιδίως για τη νεολαία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

 

«Η πρόκλησή μας και η πρόσκλησή μας, στο Συνέδριό μας τον Μάιο του 2022, ήταν πραγματικά ειλικρινής και αυτό αποδεικνύεται από τι ακριβώς προτείνουμε. Το Συνέδριο δέσμευσε τον Γραμματέα, τα στελέχη και τα μέλη του ΜέΡΑ25 σε έναν ανοικτό διάλογο χωρίς κόκκινες γραμμές, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς προαπαιτούμενα. Έχουμε προτάσεις οι οποίες είναι τεχνοκρατικά άρτιες και ριζοσπαστικές, αλλά μπορεί και οι άλλοι να έχουν καλύτερες προτάσεις από εμάς», σημειώνει η εν λόγω ανακοίνωση και συνεχίζει:

 

«Η πρότασή μας για διάλογο ήταν ξεκάθαρη: ελάτε να συζητήσουμε, να θέσουμε βασικά ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες εκεί έξω (κόκκινα δάνεια, «Ηρακλής», χρηματιστήριο ενέργειας, ΦΠΑ, υγεία, παιδεία, εξοπλισμοί, εξορύξεις, πράσινη μετάβαση, χρηματοδότηση πράσινης μετάβασης, που πρέπει να πάνε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης). Όλα αυτά δεν είναι θέματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσει η προοδευτική παράταξη πριν συμπράξει στο πλαίσιο μίας προοδευτικής διακυβέρνησης;».

 

Όπως σχολιάζει το ΜέΡΑ25, «οκτώ μήνες έχουν περάσει από τότε που έγινε αυτή η πρόταση». «Την περασμένη Δευτέρα ανοίξαμε τα χαρτιά μας με άρθρο παρέμβαση, καταθέσαμε με ακόμα μεγαλύτερη ειλικρίνεια και περισσότερες λεπτομέρειες. Το όραμα του ΜέΡΑ25 γι' αυτό το μέτωπο Ρήξης με την ολιγαρχία, με όλα αυτά τα οποία αμαυρώνουν το μέλλον των παιδιών της χώρας αυτής», αναφέρει και προσθέτει:

 

«Από τη μία έχουμε τη σιγή ιχθύος των ηγεσιών των κοινοβουλευτικών κομμάτων ή την απόρριψη της πρόσκλησής μας για διάλογο, γιατί όταν απαντάει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ "θα τα πούμε μετά τις εκλογές", σημαίνει ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν ενδιαφέρεται για Ρήξη με την ολιγαρχία, απλά ενδιαφέρεται να πάρει μία ανάθεση από τους πολίτες και από το ΜέΡΑ25 για να μπούνε ξανά στα υπουργεία, κάτι το οποία εμάς δεν μας ενδιαφέρει. Από τη μία, λοιπόν, αυτή η άρνηση στην πρόσκλησή μας, από την άλλη η υπερψήφιση του επιδόματος καταστολής των 600 ευρώ, την ώρα που κατέληγε ο Κώστας Φραγκούλης, από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Αυτά τα δύο μαζί σηματοδοτούν μια βαθιά περιφρόνηση απέναντι στον κόσμο που προσβλέπει να γίνει η Ρήξη με την ολιγαρχία. Είμαστε μία πραγματική φυλακή χρέους που χρειάζεται αυτή τη Ρήξη», τονίζει.

 

Συνεχίζοντας, το ΜέΡΑ25, απευθύνει εκ νέου «κάλεσμα στη βάση, στους ανθρώπους του προοδευτικού χώρου, που μπορεί να προσβλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΚΚΕ, να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, να πιέσουν τις ηγεσίες τους σε όλα αυτά τα θέματα και ιδίως στο θέμα της συγκρότησης ενός πραγματικού προοδευτικού μετώπου το οποίο θα στηρίξει μια προοδευτική διακυβέρνηση, που θα εφαρμόσει ένα πραγματικά προοδευτικό, ανατρεπτικό, ριζοσπαστικό πρόγραμμα Ρήξης με την ολιγαρχία».

 

«Το ΜέΡΑ25, λοιπόν, αναλαμβάνει σε τοπικό, περιφερειακό και πανεθνικό επίπεδο την πρωτοβουλία, ώστε να υπάρξει αυτή η σύμπραξη της βάσης των προοδευτικών κομμάτων τόσο αυτών που βρίσκονται στο Κοινοβούλιο όσο και αυτών που είναι εκτός Κοινοβουλίου, κινήσεων, κινημάτων, οργανώσεων, για ένα πραγματικό πρόγραμμα Ρήξης. Γιατί Ρήξη είναι η μόνη απάντηση στην κρίση, σε μια κρίση η οποία προκαλείται από το γεγονός ότι συγκεκριμένα συμφέροντα αναπαράγουν την φτώχεια και την πτώχευση γιατί από αυτήν αισχροκερδίζουν, μαζί με τα σούπερ μάρκετ και τους σουπερμαρκετάδες. Ή θα γίνει Ρήξη με αυτούς τους κυρίους ή άλλη μια φορά θα υπάρξει μία στρατηγική ήττα των δυνάμεων της προόδου και της ριζοσπαστικής δημοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.