ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να του τα προσφέρει…

Ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα

«Ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα». Πρόκειται για την φράση που τείνει να γίνει …σύνθημα του Νίκου Ανδρουλάκη και της Χαριλάου Τρικούπη ενόψει εθνικών εκλογών, αφού στην ρητορική ηγεσίας και στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη έχει από καιρό ενταχθεί το επιχείρημα ότι οι πολίτες αξίζουν περισσότερα από αυτά που τους επιφύλαξαν με τις κυβερνήσεις τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και λέγοντας ‘περισσότερα’, εννοούν αυτά που θα μπορούσε να τους προσφέρει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και περιγράφονται στο προεκλογικό, κυβερνητικό του πρόγραμμα.
Δεν είναι τυχαίο ότι χθες, εγκαινιάζοντας τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης , ζήτησε για άλλη μια φορά από τον ελληνικό λαό να δώσει στο κόμμα του ισχυρή εντολή στις προσεχείς εκλογές, ώστε το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει ξανά ως πρωταγωνιστής «για να υπάρχει μια δύναμη πραγματικής ελπίδας και όχι ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελιτισμός της Νέας Δημοκρατίας να καταδικάζουν τη χώρα να μένει στην υστέρηση», όπως χαρακτηριστικά είπε. Ερωτηθείς δε, για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι δεν κρατά μεζούρα και δεν μετρά αποστάσεις από τα άλλα κόμματα. «Έχουμε άλλες αξίες και άλλο πρόγραμμα. Είμαστε τρία διαφορετικά κόμματα. Θεωρώ ότι αυτό το κόμμα με τις ιστορικές και κοινωνικές του ρίζες σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα εδώ στην Κρήτη, μπορεί να επιστρέψει δυναμικά για να γυρίσει σελίδα ο ελληνικός λαός», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι «αξίζει (ο λαός) περισσότερα απ΄ όσα του προσέφεραν ο κ.Μητσοτάκης και ο κ.Τσίπρας ως πρωθυπουργοί». Η τελευταία αναφορά, δεν ήταν τυχαία, αφού ήδη, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει από καιρό υποστηρίξει ότι αν οι πολίτες ‘δείξουν την πόρτα’ στην κάλπη στους δύο πρώην πρωθυπουργούς, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν έχει κανέναν λόγο να τους επανατοποθετήσει ‘από το παράθυρο’ στην καρέκλα του πρωθυπουργού της χώρας.

Όσο για το κλίμα που διαμορφώνεται προεκλογικά, ο ίδιος κάνει λόγο για ‘τοξικότητα’ και καμία κουλτούρα υγιούς δημόσιου διαλόγου σε όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν στην ελληνική κοινωνία, όπως η οικονομία, οι ανισότητες, η ενεργειακή κρίση. «Στην απέναντι όχθη, είμαστε εμείς. Η δημοκρατική παράταξη, που με τις προτάσεις μας για πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, για δίκαιη πράσινη μετάβαση που καθιστά εφικτή τη δυνατότητα αγροτών και κτηνοτρόφων να συγκροτήσουν ενεργειακές κοινότητες προκειμένου να διασφαλίσουν το κόστος παραγωγής τους και να μην είναι σήμερα σε μία απελπιστική κατάσταση, με προτάσεις για ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, προσπαθούμε με έναν αποτελεσματικό τρόπο να δώσουμε ευκαιρίες σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και να απαντήσουμε στη μεγάλη πρόκληση της εποχής, που είναι οι κοινωνικές ανισότητες και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας», είπε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, διαχωρίζοντας το κόμμα του από τα δύο μεγαλύτερα ενόψει εκλογών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.