ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2022

Πέθανε φύλακας ασφαλείας από πτώση στο στάδιο Lusail

Ένας φύλακας ασφαλείας πέθανε από πτώση, ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία στο στάδιο Lusail κατά τη διάρκεια του προημιτελικού αγώνα Αργεντινής-Ολλανδίας (9/12), σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ
Πρόκειται για τον 24χρονο Τζον Νιάου Κιμπούε, από την Κένυα που πήγε στο Κατάρ πριν από ένα χρόνο. Οι ακριβείς λεπτομέρειες για το πώς έπεσε δεν είναι σαφείς.

Στην επιστολή τους, οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι «οι ιατροί του σταδίου έσπευσαν αμέσως στο σημείο και του παρείχαν επείγουσα περίθαλψη πριν τον μεταφέρουν με ασθενοφόρο στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο Ιατρικό Νοσοκομείο Χαμάντ» και αναφέρουν:
«Λυπούμαστε που ανακοινώνουμε ότι, παρά τις προσπάθειες της ιατρικής του ομάδας, πέθανε δυστυχώς στο νοσοκομείο την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, αφού πέρασε τρεις ημέρες στην εντατική. Η οικογένειά του έχει ενημερωθεί. Του στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια οικογένεια, συνάδελφοι και φίλοι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».
Οι διοργανωτές προσθέτουν ότι «διερευνούν επειγόντως τις συνθήκες που οδήγησαν στην πτώση και θα παράσχουν περαιτέρω πληροφορίες εν αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας. Θα βεβαιωθούμε επίσης ότι η οικογένειά σας θα λάβει όλες τις εκκρεμείς αμοιβές και χρηματικά ποσά».
Εκείνη την ημέρα επίσης πέθανε και ο Αμερικανός δημοσιογράφος Γκραντ Γουάλ. Αργότερα μαθεύτηκε ότι δύο άλλοι δημοσιογράφοι, ο Καλίντ αλ-Μισλάμ και ο Ρότζερ Πιρς, πέθαναν επίσης κατά τη διάρκεια του τουρνουά.
Την περασμένη εβδομάδα, το Κατάρ ξεκίνησε έρευνα για την ασφάλεια της εργασίας μετά τον θάνατο ενός Φιλιππινέζου μετά από αναφορές ότι ο άνδρας πέθανε ενώ εργαζόταν σε χώρο προπόνησης κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.