ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ

Στόλτενμπεργκ: «Η Ρωσία προσπαθεί να παγώσει τη σύγκρουση» μέσα στο χειμώνα στην Ουκρανία, προκειμένου «να ανασυνταχθεί»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι οι συγκρούσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία πιθανότατα θα εισέλθουν σε μια πιο ήσυχη φάση τον χειμώνα, αλλά η Ρωσία δεν δείχνει κανένα σημάδι ότι επιδιώκει ειρηνικό τέλος στη σύγκρουση.

Απευθυνόμενος μέσω τηλεδιάσκεψης στην εκδήλωση Global Boardroom των Financial Times, ο Γ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι «η Ρωσία προσπαθεί να παγώσει τη σύγκρουση» προκειμένου να «ανασυνταχθεί και να ξεκινήσει μια μεγαλύτερη επίθεση αργότερα, επειδή η Ουκρανία έχει τώρα τη δυναμική». Επανέλαβε ότι η Ουκρανία θα αποφασίσει για το χρονοδιάγραμμα και το περιεχόμενο οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία. «Όσο περισσότερο επιθυμούμε μια ειρηνική λύση, τόσο πιο επείγον είναι να παρέχουμε στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία», τόνισε ο Γ. Στόλτενμπεργκ. Ο ίδιος τόνισε επίσης τη σημασία της συνεχιζόμενης συμμαχικής υποστήριξης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, καθώς αντιμετωπίζει τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.