Neo

Τα είπαν Ιερώνυμος – Γερουλάνος

Συνάντηση με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, είχε ενόψει του εορτασμού των Χριστουγέννων, ο Παύλος Γερουλάνος. Ο ίδιος μάλιστα, κάνει λόγο για μία φιλία μεταξύ των δύο ανδρών που διαρκεί από την εποχή που, ως υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ο ίδιος, συνεργάστηκε με τον Αρχιεπίσκοπο για αρκετά θέματα που αφορούν στην Εκκλησία, όπως η διατήρηση πολλών μνημείων της και ο θρησκευτικός τουρισμός, ή η επιστροφή βυζαντινών αρχαιοτήτων στην Ελλάδα.
Σε ανάρτησή του ο πρώην υπουργός περιγράφει μία εποικοδομητική συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας ο Αρχιεπίσκοπος του εξέφρασε τον προβληματισμό και την αγωνία του για το πώς η Πολιτεία και η Εκκλησία θα αντιμετωπίσουν σειρά θεμάτων που αναδεικνύονται εσχάτως στα μέσα ενημέρωσης και αποδυναμώνουν το κύρος σημαντικών θεσμών, πώς η οικονομική κατάσταση πλήττει οικογένειες και έχει άμεσα αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής συγκεκριμένων περιοχών, όπου οι ιερείς αγωνίζονται καθημερινά να αναταπεξέλθουν στις ανάγκες των τελευταίων κ.ο.κ.
Όσο για τον Παύλο Γερουλάνο, άκουσε με πολύ ενδιαφέρον το όραμα και τους στόχους του Αρχιεπισκόπου, ως επικεφαλής της Εκκλησίας μας, για το έργο και τις δράσεις που αναπτύσσονται σε εκκλησιαστικές ενορίες και για την στήριξη των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. οκ 10:05 27/12/2022

    ο Γερουλάνος έχει γίνει εντελώς παλαιοκομματικός – προκαλεί επίσης εντύπωση η πλήρης απουσία αντιπολίτευσης στον Μπακογιάννη.

  2. Θ.Τ. 11:39 25/12/2022

    ΑNTIπελατειακε υπουργε Γερουλανο, προσεχε τις κακες παρεες με AΑΑΑΑ
    ΡΧΙπελατειακους ?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.