ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΡΑΦΑΛ, ΟΙ ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΟΙ, ΤΑ ΒΑΟΥΤΣΕΡ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ

Αλέξης Τσίπρας αντί να κατηγορεί στη σύνοδο των σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες την Καϊλή θα έπρεπε να πάει στη λεωφόρο Στάλιγκραντ στον αριθμό 34, όπου βρίσκεται ο ναός των Μιχαήλ και Γαβριήλ, και ν’ ανάψει ένα κερί ίσαμε το μπόϊ της Εύας. Μετά την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ήρθε το Κατάρ-γκέϊτ και ανατίναξε και την τελευταία πέτρα της γέφυρας ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη, όχι μόνο απέρριψε ακόμη και τη σκέψη για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, αλλά για πρώτη φορά προσχώρησε και στο δόγμα Τσίπρα περί προοδευτικής διακυβέρνησης. Όταν αποκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πρωθυπουργό των Πάτσηδων, των ανιψιών και των κολλητών, των απευθείας αναθέσεων, της αγαστής υπόγειας συνεργασίας με τα ακροδεξιά σταγονίδια, των παρακολουθήσεων», τι περισσότερο χρειάζεται να πει (και μάλιστα με γλώσσα Πολλάκη) ο Αλέξης Τσίπρας; Ή μάλλον είπε, αυτό που είπε και ο Ανδρουλάκης: Η Καϊλή ήταν δούρειος ίππος του Μητσοτάκη στο ΠΑΣΟΚ και του Λαϊκού Κόμματος στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Κι αφού τα είπανε και τα συμφωνήσανε το μόνο που θα απομένει στις δεύτερες εκλογές (στις πρώτες, με την απλή αναλογική, τα δύο κόμματα δεν θα συγκεντρώνουν αθροιστικά το 46% για να σχηματίσουν προοδευτική κυβέρνηση) είναι να κατέβουν, ως Προοδευτική Συμμαχία για την Αλλαγή, με κοινά ψηφοδέλτια ώστε να πάρουν, ως πρώτο κόμμα, το μπόνους και να σχηματίσουν κυβέρνηση με τουλάχιστον 160 βουλευτές. Μπορεί να ακούγεται περίεργο ή και τρελό, αλλά κρατείστε το αφού στα παρασκήνια κάποιοι γοητεύονται και ζυμώνονται με αυτή την ιδέα. Και ειδικά στην περίπτωση που στη Δεξιά Παράταξη υπάρξει «Εθνικός Συναγερμός» για μην οδηγηθεί η χώρα σε τρίτες εκλογές και στο χάος.

Αναμφίβολα, μετά το καλοκαίρι, με τις υποκλοπές, τον Πάτση, την Καϊλή και τώρα την γαλάζια ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη μόνος ωφελημένος είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Τόσο ο Μητσοτάκης όσο και ο Ανδρουλάκης πολιτικά ζημιώνονται. Αν και πόση θα είναι η εκλογική ζημία μέλλει να φανεί όταν ανοίξουν οι κάλπες. Προσώρας, η μεν ΝΔ βλέπει τη δημοσκοπική της διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ να μειώνεται συνεχώς και εφόσον οι εκλογές καθυστερήσουν και δεν υπάρξει κάτι θεαματικό είναι πιθανό να οδηγηθούμε σε εκλογές θρίλερ, με τη διαφορά να κινείται στο όριο του στατιστικού λάθους. Στον ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν για τα ευρήματα των εξαμηνιαίων τάσεων της MRB. Σύμφωνα, με την εταιρεία του Δημήτρη Μαύρου τον Δεκέμβριο το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι 5,4% όταν τον Ιούνιο ήταν 7,2% και πέρσι, τον Δεκέμβριο του 2021, η διαφορά ήταν διψήφια (10,1%).

Επιπροσθέτως, από την Κουμουνδούρου προβάλλονται και τα εξής πέντε στοιχεία των Τάσεων της MRB. Πρώτον, το σύνθημα του Τσίπρα: «Δικαιοσύνη Παντού» προηγείται με 35,6% έναντι 32,8% που λαμβάνει η «Σταθερότητα» του Μητσοτάκη. Δεύτερον, Ενδεχόμενη νίκη της ΝΔ θα ενοχλούσε το 41,6% των πολιτών, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ λιγότερους, το 38%. Τρίτον, το 48,6% των ψηφοφόρων προτιμά τις κυβερνήσεις συνεργασίες, όπως είναι η πρόταση του Τσίπρα, ενώ την αυτοδυναμία, που θέλει ο Μητσοτάκης τη στηρίζει το 41,6%. Τέταρτον, το 50,9% θέλει να σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή και μόνο το 41,8% θέλει να πάμε σε νέες εκλογές, όπως είναι η πρόταση Μητσοτάκη. Πέμπτον, το 29,6% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θέλει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με τη ΝΔ το 27,8%. Επίσης, για την Κουμουνδούρου είναι σημαντικό ότι οι πολίτες αποδίδουν σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση για την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς και τις υποκλοπές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να υπερέχει της ΝΔ στη μεσαία τάξη με 29,6% έναντι 27,6% και στα χαμηλότερα στρώματα με 29,1% έναντι 18,7%. Και φυσικά τονίζουν την, μικρή έστω, υπεροχή Τσίπρα έναντι του Μητσοτάκη στα θέματα κοινωνικής πολιτικής, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην κυβέρνηση υπάρχει σίγουρα προβληματισμός για το κλείσιμο της ψαλίδας, αλλά όσοι ασχολούνται με τα θέματα των μετρήσεων και της επικοινωνίας στέκονται στο γεγονός ότι από τον Ιούνιο μέχρι τώρα, σύμφωνα με την MRB, η ΝΔ έχασε μόλις 0,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μόνο 1% όταν στο μεσοδιάστημα είχαμε τόσα θέματα: υποκλοπές, Πάτσης, ακρίβεια, πληθωρισμός, πλειστηριασμοί, επιστροφή της πανδημίας, αυξήσεις σε τρόφιμα, βενζίνη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ηλεκτρικό κ.α.. Στην Κουμουνδούρου μπορεί για λόγους εντυπώσεων να δηλώνουν «ενθουσιασμένοι» με τα ευρήματα της MRB όμως στα νουνεχή στελέχη επικρατεί προβληματισμός αφού δεν αρκούν οι υποκλοπές, ο Πάτσης και η Καϊλή για να δημιουργηθεί το ρεύμα ανατροπής που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να βγει πρώτο κόμμα. Επίσης, και το σπουδαιότερο, δεν γνωρίζουν ακόμη πότε θα στηθούν οι κάλπες, ποιες θα είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες θα κληθούν να ψηφίσουν οι πολίτες και φυσικά ποιά διλήμματα θα υπάρξουν. Το «εγώ ή ο Μητσοτάκης;», όπως και το «δεξιά ή αριστερά;» είναι καλά, όπως καλά είναι και το «προοδευτική ή συντηρητική κυβέρνηση;», το «δικαιοσύνη ή σταθερότητα;» όμως αυτά είναι γενικά διλήμματα, προσομοιάζουν σε συνθήματα και δεν είναι αυτά που θα κατευθύνουν το χέρι των ψηφοφόρων πίσω από το παραβάν.

Όταν στηθούν οι κάλπες οι εκλογείς, ανάλογα με την τάξη που ανήκουν και τις προτεραιότητες που έχουν στη ζωή τους, θα χρειαστεί να απαντήσουν σε πιο συγκεκριμένα διλλήμματα. Για παράδειγμα αν οι εκλογές γίνουν στις 26 Μαρτίου, όπως λέγεται, είναι φυσικό τα λεγόμενα εθνικά θέματα να επηρεάσουν την ψήφο των πολιτών. Την παραμονή, το Σάββατο, θα έχουμε τη στρατιωτική παρέλαση με Ραφάλ να υπερίπτανται και τον Μητσοτάκη να κάνει αναφορά στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε. Εξ αντικειμένου, οι εκλογές θα έχουν έντονο το άρωμα του «εθνοπατριωτισμού», με τις φρεγάτες, τα μαχητικά, την «αποτροπή του Έβρου», την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία, τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ και αιχμή την Αλεξανδρούπολη, τον Ερντογάν, τα «τρίγωνα» και «τετράγωνα» με Ισραήλ, Αίγυπτο, Κύπρο, Σαουδική Αραβία να είναι στην αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης. Το δίλλημα θα είναι: «Ποιός μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την τουρκική απειλή και τον Ερντογάν;» ή «Ποιός θέλει την Ελλάδα με στρατιωτική ισχύ και ποιός όχι»; Και το πλέον …προβοκατόρικο: «Μετά τη Μακεδονία θέλετε Πρέσπες και στο Αιγαίο;». Αν οι εκλογές γίνουν τον Μάρτιο σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να θέσει το δίλλημα ανάμεσα σε «πατριώτες» και «κοσμοπολίτες».

Εξυπακούεται πως διαφορετικά θα είναι τα διλλήματα αν οι εκλογές γίνουν στις 25 Ιουνίου, που είναι η απώτερη ημερομηνία που μπορούν, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Μαξίμου, να στηθούν οι κάλπες, όπως διαφορετικά θα είναι αν γίνουν μετά το Πάσχα. Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές θα γίνουν στο διάστημα μεταξύ 26 Μαρτίου και 25 Ιουνίου, σε ημερομηνία που ο πρωθυπουργός θα θεωρήσει ότι είναι η πλέον κατάλληλη γι’ αυτόν να τις κερδίσει. Το σενάριο για εκλογές τον Γενάρη, αμέσως μετά τις γιορτές, που φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει απορριφθεί αφενός γιατί κανείς δεν ξέρει το «δελτίο χιονοθυέλλης», που εκτός από τις φυσικές καταστροφές, οι οποίες θα πλήξουν την κυβέρνηση, μπορεί να κρατήσει στο σπίτι (ειδικά στις ορεινές περιοχές και την περιφέρεια) και τους ηλικιωμένους, η πλειοψηφία των οποίων «σταυρώνει» τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Το σενάριο για εκλογές τον Ιούνιο είναι ισχυρό, όχι μόνον επειδή ορισμένοι «χρυσοκάνθαροι» θέλουν να παραμείνουν στις καρέκλες της εξουσίας όσο το δυνατόν περισσότερο ή γιατί ο Μητσοτάκης θα φανεί απολύτως θεσμικός και συνεπής στο λόγο του («εκλογές στο τέλος της τετραετίας»), αλλά και γιατί μέχρι τότε θα έχουν φύγει από το τραπέζι οι υποκλοπές, θα έχει, πιθανώς, τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και θα υπάρξει οικονομική άνθιση, λόγω και της διάθεσης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και σε ένα κλίμα ευφορίας εξαιτίας του τουριστικού άλματος για δεύτερη συνεχή χρονιά. Και το κυριότερο -και εντελώς ψηφοθηρικό- οι νέοι θα έχουν φύγει για διακοπές ή για δουλειές στα νησιά με την κυβέρνηση να επιδοτεί με βάουτσερ των 100-200 ευρώ την ταξιδιωτική «απόδραση» των νέων και ειδικά των φοιτητών και των μαθητών άνω των 17 ετών, στις ηλικίες δηλαδή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σημαντικό προβάδισμα.

Η ηγεσία της αξιωματικής φαίνεται όλα αυτά να τα γνωρίζει ή έστω να τα υποψιάζεται και γι’ αυτό ο Τσίπρας επιμένει να υπάρξουν λεπτομερειακές επεξεργασίες των θέσων και του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μπορέσει να αναταποκριθεί με επάρκεια και πειστικότητα στα διλλήματα που θα επιλέξει να βάλει η κυβέρνηση, αλλά κυρίως σε αυτά που ο ίδιος θα βάλει στον Μητσοτάκη στην αναμέτρησή τους για την πρωθυπουργία. Σε κάθε περίπτωση τα διλλήμματα θα είναι διαφορετικά ανάλογα με τα ειδικά κοινά στα οποία θα απευθύνονται. Το 2023 τις εκλογές δεν τις κερδίζεις, όπως παλαιότερα, με τα συνθήματα για «αλλαγή», «απαλλαγή», «καλύτερες μέρες», «περήφανα νιάτα, τιμημένα γηρατειά», «επανίδρυση του κράτους» και «μπορούμε». Οι κεντρώοι ψηφοφόροι συναρτούν την ψήφο τους με τη μείωση των φόρων, τις επιδοτήσεις και το κοινωνικό κράτος, οι δεξιοί με το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», οι εθνικιστές με «τα όπλα, τα κανόνια, τα σπαθιά» απέναντι στους Τούρκους, οι αριστεροί με τα δικαιώματα, τη μείωση των ανισοτήτων και την κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τη μείωση των εισφορών και το αφορολόγητο όριο, οι ΛΟΑΤΚΙ με την υπεράσπιση της διαφορετικότητάς τους και πάει λέγοντας.

Φυσικά, εκτός των ανωτέρω ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να «επενδύει» στα θέματα των υποκλοπών. «Μέχρι τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, ο φάκελος θα παραμείνει ανοιχτός» μάς λέει στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα που γνωρίζει καλά την υπόθεση. Μετά τα στοιχεία του «Documento» για παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Κωστή Χατζιδάκη, όλοι περιμένουν να δουν αν θα υπάρξουν αντίστοιχα στοιχεία και για τον Κωνσταντίνο Φλώρο, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για τον οποίο ρωτούσε επιμόνως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή τον πρωθυπουργό. Όπως θα συνεχίσει να «επενδύει» και στο θέμα της διαφθοράς, που είναι στις πρώτες θέσεις της επικαιρότητας με αφορμή την Εύα Καϊλη και το Κατάρ-γκέϊτ, αλλά και την Μαρία Σπυράκη που, με απόφαση Μητσοτάκη, ετέθη εκτός ΝΔ μέχρι να ελεγχθούν οι κατηγορίες για απάτη σε βάρος του κοινοτικού προϋπολογισμού. Σημειώνουμε πως στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τη γνώμη ότι το κλίμα στις Βρυξέλλες έχει αλλάξει άρδην. «Μέχρι και πριν μερικούς μήνες μιλούσες για διαφθορά Μητσοτάκη και σε κοιτούσαν ωσάν να είσαι εξωγήινος», μάς λέει εξ απορρήτων συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και συμπληρώνει «τώρα τα θέματα της διαφθοράς, της διαπλοκής και του κράτους δικαίου βρίσκονται στο κέντρο του προβληματισμού της Ευρώπης και των θεσμικών της οργάνων».

Στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, όπως διαπίστωσε ιδίοις όμμασι και ο Τσίπρας, είναι σοκαρισμένοι από την «εγκληματική οργάνωση» των Ιταλών συντρόφων τους και την Καϊλή, ενώ δεν ξέρουν τι άλλο μπορεί να «σκάσει» και ανησυχούν ιδιαίτερα μήπως μετά την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σουηδία και την Ιταλία έχουμε ακροδεξιά κυβέρνηση και σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, κάτι που θα ενισχύσει τις τάσεις διάλυσης της Ένωσης. Κατά τον Τσίπρα εφεξής και τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές του 2024 θα είναι βασικά στοιχεία της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ δεξιάς και αριστεράς. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να πλήττεται από την Καϊλή και η ΝΔ από την Σπυράκη όμως η απαξία των πολιτικών ενισχύει τον ευρωσκεπτικισμό και την Ακροδεξιά, λένε στην Κουμουνδούρου. Κι αυτό, εκ των πραγμάτων, δεν βοηθά ούτε και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πλέον θεωρείται, και είναι, συστημικό κόμμα αφού κυβέρνησε για σχεδόν πέντε χρόνια και στο όνομα του ρεαλισμού και της «μετακόμισης» στην κεντροαριστερά έχει εγκαταλείψει την ριζοσπαστική αριστερά. Τις επόμενες ημέρες στην Κουμουνδούρου τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν την ευκαιρία να τα συζητήσουν όλα αυτά τα θέματα και να συμφωνήσουν ότι η έγκριση των υποψηφίων βουλευτών θα γίνει από την Κεντρική Επιτροπή το νέον έτος, μετά τα Φώτα…

33 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. «Xαμεμένο κορμί»είσαι συ FEMA !
    Εγώ προσυπογράφω ότι λέω ,ενώ για σένα δεν ξέρουμε καν αν είσαι άνδρας , γυναίκα ή , κάτι στο μεταξύ τους ,
    όπως και η Φιλενάδα σου.
    Των φασιστο-ρατσιστικών σχολίων που ασπάζεσαι και μας το παίζεις μετά αριστερός/η .
    Αν θέλεις αρχίζω ….
    Εσύ φερέφωνο ,θα μετανιώσεις την ώρα και την στιγμή !
    Φ(ερέφωνο )Ε(νοχοποιημένης M(ασκαρεμενης )Α(ασεινηδησιας = FEMA .

  2. FEMA 20:19 23/12/2022

    ΤΑΣΟ
    ΕΝΑ ΧΑΜΕΝΟ ΚΟΡΜΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΟΓΔΗ ΕΙΝΑΙ. ΠΩΣ ΛΕΜΕ: ΣΑΝ ΔΥΟ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΝΕΡΟ! ΟΛΗΜΕΡΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΝΥΧΤΙΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ! ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ …ΣΤΡΑΒΟ ΛΑΙΜΟ!
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

  3. ΤΑΣΟΣ 19:00 23/12/2022

    ΜΠΟΓΔΗ : ΠΙΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΌΣ Ο ΣΤΡΑΒΟΛΑΙΜΟΣ ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ

  4. Που , αλλά και πως συναντιόνται ενεργοί πολίτες με απρόσωπα όντα ;
    Με τι κότσια από τους δεύτερους;
    φτάνουν τα ψευδώνυμα ;
    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣ !

  5. ΤΑΣΟΣ 13:50 23/12/2022

    ΜΠΟΓΔΗ ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΈΞΗ .
    ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΎΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΖΊ.

    ΜΕ ΣΥΜΠΕΘΕΡΟ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ .

    ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΙΑΊΣΘΗΣΗ ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΎΣΕΙ

  6. FEMA 12:40 23/12/2022

    ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ…Ο ΣΤΡΑΒΟΛΑΙΜΟΣ!
    ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΧΩΡΑ ΗΛΙΘΙΩΝ!!!

  7. Mια άλλη απαντησής μου στο κύριο άρθρο εδώ , καθώς και στα «έπεα πτεροεντα» του καρεκλοκινηγού και Ερημοσπίτη πολιτικά , εδώ και πολλά χρονια κ. Νίκου Μπίστη , σε διπλανή στήλη …
    Τολμάει αυτός πάλι να αρθρογραφεί , (βλέπεσε διπλανό άρθρο του )και ύστερα από την «από την Φυγή του » από το «Πρόταγκον»….του παραθέτω λοιπόν όπως και στους υπόλοιπους «Άλεξοπαρμένους »
    να φορούν ΑΛΕΞΗΚΟΤΣΑΝΟ,μκτανος όταν διαβάζουν Μπίστη , Τάσο , Δαν , ΦΕΜΑ και τα υπόλοιπα φανατισμένα τρόλς της Κουμουνδούρου!
    Να δυο -τρεις γραμμές του
    κ. ΣΤ. ΣΤΡΑΒΟΛΑΙΜΟΥ που σας μεταφέρω εδώ από το fb.:
    «Το παρακμιακό, τυχοδιωκτικό συνονθύλευμα που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτικολογεί προκλητικά και ανενδοίαστα έχοντας όμως ματώσει τη θάλασσα με τα ξεφτιλίκια και τις αερολογίες που χαρακτηρίζουν τα έργα και τις ημέρες του την περίοδο 2010-2014 ως αντιπολίτευση και το 2015 -2019 ως κυβέρνηση Συριζα-Ανέλ-Πάκη-Καραμανλή, παραμένει σίγουρα μέγας κίνδυνος για τη χώρα και την Δημοκρατική Ομαλότητα. Όσοι στο όνομα της ανάγκης να φύγει η κακομαθημένη και αμετανόητη κρυφακούουσα Δεξιά του Μητσοτάκη επιμένουν να τους αντιμετωπίζουν ως αριστερούς η προοδευτικούς επαναστάτες, διαπράττουν επιεικώς μέγιστη αστοχία. Η απειλή που έχουν εκστομίσει ότι «την άλλη φορά θα είναι αλλιώς» δεν είναι απλώς σχήμα λόγου, εμπεριέχει το στοιχείο της ρεβάνς με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα τσούρμο που δεν συμμορφώνεται, δεν διορθώνεται, καταργείται. Νέα Δεξιά είναι, αντιδημοκράτες είναι, επαγγελματίες δικαιοφόροι είναι, άπληστοι είναι, ολίγιστοι απεδείχθησαν. Ούτε συζήτηση να ξανακυβερνήσουν. Τώρα η χώρα μετά από τόσα βάσανα και ταλαιπωρίες έχει αντικειμενικά ανάγκη μόνο και αποκλειστικά
    «το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ».

  8. Οκ ο Κώστας Σημίτης (Ααρών Αβουρής) κατέστρεψε και χρεοκόπησε την Ελλάδα, την μαύρη οκταετία του.
    Όλοι θυμόμαστε ότι από τις τοπικές του ΠΑΣΟΚ πέταγαν τα πορτραίτα του στον δρόμο και στους κάδους των σκουπιδιών Καλύτερα ένας ξένος ικανός διαχειριστής, στην θέση αυτής της άθλιας Εβραϊκής μαϊμούς. Το ΠΑΣΟΚ αξίζει να εξαφανιστεί. Κόμματα μαριονέτες των ξένων τοκογλύφων και φιλικά προς την Τουρκία και την Αλβανία δεν χρειάζονται στην Ελλάδα μας.

  9. Οκ 20:56 22/12/2022

    Μετά τον Μητσοτάκη ο ηρωικός Ζελένσκι στο Κονγκρέσο.
    Τσίπρας κι Ανδρουλάκης στον φιλοπουτινικό μικρόκοσμό τους.
    Θα ξεπεραστούν από την ιστορία ως ολίγιστοι.
    Ενώ ο Παπανδρέου ως αληθινός δημοκράτης κι ανθρωπιστής από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε τον φασίστα, εγκληματία Πούτιν.

  10. Οκ 20:52 22/12/2022

    Διαφωνώ με το μένος της Μαργαρίτας κατά του ΠΑΣΟΚ καθώς κι του δυσάρεστου αντισημιτισμού της, αλλά για τον Μπίστη έχει δίκιο.
    Έχει πλάκα να τον επικαλούνται οι συριζαίοι…

  11. Οκ 20:50 22/12/2022

    Ο Μητσοτάκης στη Βόρεια Ήπειρο, το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ απών.
    Πρόεδρε Νίκο ξύπνα!. Πάμε για μονοψήφιο….

  12. Ναι σίγουρα ο Μπίστης πάντα μίλαγε πολιτικά. Έλουζε τον Τσίπρα από το πρωί μέχρι το βράδυ στα συστημικά κανάλια και σχεδόν έλεγε ότι δεν είναι καθόλου σοβαρός, χρησιμοποιώντας την λέξη καραγκιοζιλίκια.

  13. ΤΑΣΟΣ 16:34 21/12/2022

    Οκ Ο Μπίστης πάντοτε μίλαγε πολιτικά ανεξαρτήτως εάν συμφωνούσα.
    Ενώ ο Άδωνης κλέφτες και Απατεώνες αποκαλούσε τη ΝΔ

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.