ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πλαστά τα SMS» είπε ο συνήγορος του Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης

Αποσπάσματα από το ημερολόγιο της γραμματέως του Χ. Καλογρίτσα κατατέθηκαν στο ειδικό δικαστήριο

Στο Ειδικό Δικαστήριο οι Ανδρέας Λοβέρδος και ο 'Αγγελος Καραχάλιος, συνήγοροι υπεράσπισης του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, κατέθεσαν αποσπάσματα από το ημερολόγιο της Ευθαλίας Διαμαντή γραμματέως του επιχειρηματία, από τα οποία προκύπτει ότι υπήρξαν επισκέψεις του Κύπριου Δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στο γραφείο του κ. Καλογρίτσα.

Στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας οι συνήγοροι του τελευταίου μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την κατάθεση της κυρίας Διαμαντή και το SMS που κατέθεσαν στο δικαστήριο στο οποίο αναγράφεται η κατανομή των μετοχικών κεφαλαίων της υπό σύσταση τηλεοπτικής εταιρείας, όπως και τα ονόματα των υποψήφιων μετόχων, κατέθεσαν αποσπάσματα από το ημερολόγιο της κυρίας Διαμαντή, στο οποίο έχουν καταγραφεί οι συναντήσεις του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του επιχειρηματία από το ημερολόγιο της κυρίας Διαμαντή, μεταξύ των άλλων, προκύπτει ότι την 15η και 22η Σεπτεμβρίου 2016 είχαν γίνει επισκέψεις του Αρτέμη Αρτεμίου και του Νίκου Παππά στα γραφεία του κ. Καλογρίτσα, ενώ παράλληλα προκύπτει συνάντηση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη με τον επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες και ώρες των συναντήσεων έχουν ως εξής:

15.9.2016: Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) -14,25- 15,00

22.9.2016: Παππάς και Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) -13,25-23,45

22.9.2016: Μαρινάκης (στον Πειραιά ) -21,00 - 21,30

22.9.2016: Παππάς (στο γραφείο Καλογρίτσα) - 22,15-22,4

Οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα, ανέφεραν συγκεκριμένα:

«Θα θέλαμε να σας καταθέσουμε δυο σημαντικά στοιχεία που αφορούν στην κατάθεση της κ. Ευθαλίας Διαμαντή, αλλά και το ιστορικό sms της 15.9.2016 που παρουσιάσαμε. Επειδή τέθηκε θέμα αξιοπιστίας της μάρτυρος.

Ο κ. Παππάς στη μήνυσή του την χαρακτήρισε ανυπόληπτη και κοινή συκοφάντη. Τα στοιχεία αυτά είναι από το ημερολόγιο που τηρούσε η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα. Είναι δυο αποσπάσματα από τις 15.9.2016 και από τις 22.9.2016».

Παράλληλα, οι συνήγοροι του κ. Παππά και ειδικότερα, ο Γιάννης Μαντζουράνης, υπέβαλλε στο δικαστήριο ένσταση για τα sms που κατέθεσαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα. Τα sms ο κ. Μαντουράνης τα χαρακτήρισε πλαστά και παράνομα αποδεικτικά μέσα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαντζουράνης ανέφερε: «Τα sms είναι πέντε. Τα προσβάλλουμε ως παράνομα αποδεικτικά μέσα, διότι καλύπτονται από την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και κατατέθηκαν χωρίς τη συναίνεση του κ. Παππά. Υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου και άλλων δικαστηρίων.

Είναι παράνομο αποδεικτικό μέσο και δεν μπορεί ούτε να αξιοποιηθεί. Προσβάλλω τα sms ως πλαστά. Και προσκομίζω πραγματογνωμοσύνη με τις υπογραφές δυο εκ των εμπειρότερων πραγματογνωμόνων, του κ. Καλατζή και του υιού του.

Επίσης, θα δώσω σχεδιαγράμματα από τα οποία προκύπτει ότι τα sms δεν αντηλλάγησαν μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Προκύπτει, πως αν μου δώσει κάποιος τον αριθμό του μπορώ να φτιάξω 100 τέτοια μηνύματα. Επίσης, καταθέτω απάντηση του ΟΤΕ μετά από αίτημα του κ. Παππά που ζήτησε να του δοθούν όλες οι επικοινωνίες κατά την επίμαχη περίοδο και τα sms».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.