ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε τη δήλωσή του

Ελπιδοφόρος: Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και η Ομογένειά μας προσφέρουν 420.000 δολ. για την αποκατάσταση των ζημιών στο Ίδρυμα Βαλουκλ

«Η γενναιοδωρία των πιστών μας και όλων των κοινωνικών και φιλανθρωπικών οργανισμών μας αποτελεί κινητήρια δύναμη για να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε το Νοσοκομείο και το Γηροκομείο του Βαλουκλή, που έχουν αποτελέσει φάρο ελπίδας για όλους τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης που έχουν ανάγκη». Με τα λόγια αυτά, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος παρουσίασε τη δωρεά ύψους 420.000 δολ. που μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής προκειμένου να διατεθεί στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά η οποία ξέσπασε τον προηγούμενο Αύγουστο στο κορυφαίο αυτό ίδρυμα της Ομογένειας.

Από το ποσό των 420.000 δολ., τα 50.000 δολ. αποτελούν δωρεά του Εθνικού Φιλόπτωχου Ταμείου των Κυριών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την ελληνοαμερικανική Ομογένειά μας και προς όλους τους πιστούς για τη θερμή υποστήριξή τους, χάρη στην οποία η υπόσχεση που είχε δώσει μπορεί να εκπληρωθεί.

«Είμαι βαθιά συγκινημένος», υπογράμμισε, «από την αγάπη και από την υποστήριξη της κοινότητάς μας και, ιδιαίτερα, από τη γενναιοδωρία της Μητρόπολης του Αγίου Φραγκίσκου, της Ηγεσίας των 100 και των Αρχόντων του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου».

Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ζημιές στο Νοσοκομείο και το Γηροκομείο του Βαλουκλή θα αποκατασταθούν σύντομα και το ίδρυμα θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως ακριβώς λειτουργούσε τα τελευταία 250 χρόνια ως στέγη και νοσηλευτικό ίδρυμα για όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είχε επισκεφθεί το Νοσοκομείο και το Γηροκομείο του Βαλουκλή λίγες ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά και είχε δεσμευθεί ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις στην αποκατάσταση των ζημιών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.