ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία

Εντάθηκε η δραστηριότητα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στην Γερμανία σύμφωνα με την αντικατασκοπεία

Το ενδιαφέρον των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για την Γερμανία αυξάνεται όσο συνεχίζεται ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία. Την δήλωση αυτή έκανε ο αρχηγός Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την προστασία του συντάγματος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Τόμας Χάλντενβανγκ στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Ο Χάντελβανγκ αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανακοίνωση για την σύλληψη υπαλλήλου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κατασκοπείας και Αντικατασκοπείας της Γερμανίας, που θεωρείται ύποπτος ότι διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό της Ρωσίας. Ο συλληφθείς θεωρείται ύποπτος ότι διαβίβαζε μυστικές πληροφορίες στην ρωσική πλευρά. Σύμφωνα με τον Χάλντενβνγκ, το περιστατικό αυτό μπορεί να υποδηλώνει πόσο πραγματικός είναι ο κίνδυνος που προέρχεται από τη Μόσχα. Ο Χάλντεβάνγκ υπέθεσε ότι η Ρωσία προσπαθεί επίσης να καλύψει το κενό που άφησε η απέλαση 40 υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Μόσχα προσπαθεί να καλύψει τις απώλειες που υπέστη.

«Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να μην επιτρέψουμε την άφιξη στην Γερμανία νέων προσώπων, τα οποία εμπλέκονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες», υπογράμμισε ο Χάλντενμπανκγ, διευκρινίζοντας ότι η Γερμανία έκανε πιο αυστηρή την διαδικασία χορήγησης βίζας στους Ρώσους. Ο αρχηγός της γερμανικής αντικατασκοπείας δήλωσε επίσης ότι το Βερολίνο αναμένει να αυξηθεί ο αριθμός των ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων και οι εκστρατείες παραπληροφόρησης, αλλά η υπηρεσία αντικατασκοπείας είναι καλά προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τέτοια ζητήματα.

Ο Χάλντενβανγκ συμπεριέλαβε επίσης την Κίνα και το Ιράν στα κράτη των οποίων οι μυστικές υπηρεσίες αναπτύσσουν σημαντική δραστηριότητα στην Γερμανία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.