ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Γιατί η ΝΔ θέλει να επιβάλλει ατζέντα «παρελθοντολογίας» ή «συμψηφισμων»

Α.   Η Χώρα έχει μπει πλέον σε προεκλογική τροχιά , με την κοινωνικη δυσφορία στις πολιτικές της ΝΔ πολύπλευρα διακριτή .

Δεν είναι τυχαίο τόσο η ΝΔ όσο και τα συστημικά κέντρα που τη στηρίζουν,  επιλέγουν  με έμφαση να επιβάλλουν πολιτική ατζέντα «παρελθοντολογίας» ή θεμάτων που οδηγούν σε «συμψηφισμούς» κτλ προκειμένου να αποφευχθεί η αναμέτρηση πάνω σε προτάσεις που αφορούν το αύριο και το σχέδιο διεξόδου απο την κρίση !

 

Γνωριζουν ότι υπάρχει κοινωνικη απόρριψη των πολιτικών τους και επιλέγουν να ενθαρρύνουν ένα μεγάλο τμήμα κοινωνικών και παραγωγικών στρωμάτων στη λογική της «ιδιώτευσης» ,της «απόσυρσης» , του «όλοι ίδιοι είναι» και της καθολικής απαξίωσης. 

 

   Η στόχευση πλέον είναι εμφανής .

  Θέλουν να αποτρέψουν την πολιτική αλλαγή με Προοδευτικη διακυβέρνηση .


Β. Προοδευτικη απάντηση:  Αλλαγή του κοινωνικού και παραγωγικού μοντέλου  και οχι απλά εναλλαγή προσώπων 

Στον αντίποδα καθίσταται επιβεβλημένο για όλα τα κόμματα του προοδευτικού τόξου να επικεντρώσουν τις προσπάθειες στη μείωση του μεγάλου ποσοστού αποχής που υπάρχει στη χώρα.
Η συζήτηση είναι η ώρα να δυναμώσει  με τις τάξεις και τα κοινωνικά στρώματα που στη μεγάλη τους πλειοψηφία βρίσκονται κοντά -κατανοούν -και συμμερίζονται  την ανάγκη για την διεκδίκηση προοδευτικής διεξόδου.

  Θέλουν όμως να διακρίνουν την «φωτογραφία»τους  στο νέο μεγάλο κάδρο της αλλαγής του κοινωνικού και παραγωγικού μοντέλου. 

Γιατί οι πολίτες του σήμερα, δεν υπερασπίζονται μόνο  τις κατακτήσεις του χθες αλλά αναζητούν εναλλακτικές διεξόδους ,για τα μείζονα προβλήματα , με απαντήσεις πειστικές στις νέες διαιρετικές τομές  που γεννά ο νεοφιλελευθερισμός και η διαχείριση των επιστημονικών και τεχνολογικών κατακτήσεων από λίγους   

 

Γ.   Η πολιτική πρέπει να ξαναγίνει  εργαλείο της κοινωνίας 

  Το γεγονός ότι στο προοδευτικό πολιτικό τόξο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει καταθέσει σε δημόσια διαβούλευση και κρίση ενα εναλλακτικό προγραμματικό πλαισιο διακυβέρνησης  με σύγχρονες επεξεργασίες ,αυτοκριτική και αξιόπιστα εργαλεία εφαρμογής για την κοινωνικη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας γίνεται αφορμή, με την κοινωνία διαμορφωτή, να προσδιοριστούν τα περιεχόμενα  της προεκλογικής ατζέντας  που αποφεύγει η ΝΔ με τα παρακολουθηματα της 

 

Ο  προγραμματικός  διάλογος πρέπει να αφορά την κοινωνία  και τις ανάγκες της

Για να βλέπουν  τη «φωτογραφία»τους στο μεγάλο κάδρο της πολιτικής αλλαγής τα κοινωνικά στρώματα που συγκροτούν τη νέα πλειοψηφία και έχουν λόγους να στηρίξουν την παραγωγική ανασυγκρότηση και την κοινωνικη συνοχή .

Αναφέρομαι σε στοχευμένες δράσεις που μεταξύ των άλλων αφορούν:

- τις δυνάμεις της επισφαλούς εργασίας ,

-τα μικρομεσαία και τα αγροτικά στρώματα -κύρια η νεολαία …

  Αυτή την συζήτηση  θέλει να αποφύγει η ΝΔ και τα συστημικά κέντρα που τη στηρίζουν . 

Γνωρίζει  πως η μεταφορά της πολιτικής αντιπαράθεσης σε θέματα που αφορούν την αλλαγή του παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου ενεργοποιούν  τον πολίτη σε Προοδευτικη κατεύθυνση  και μειώνουν  την δεξαμενή του «καναπέ» και της αποχής που ενθαρρύνει για να επιβιώσει

Γ. Οι πολιτικές διεργασίες στα κόμματα εν όψει των εκλογών πυκνώνουν . ..

Και  αυτο  καθιστά θεμιτή τη φιλοδοξία του κάθε κόμματος να διευρύνει την εκλογική του επιρροή ,στα πλαίσια της λειτουργικής και πολιτικής του αυτονομίας.
Αποτελεί όμως υπόθεση των πολιτών, όλων των κομμάτων, να καταστήσουν σαφές στις ηγετικές ομάδες, ότι δική τους προτεραιότητα είναι η Προοδευτική διακυβέρνηση για την αλλαγή του νεοφιλελεύθερου κοινωνικού και παραγωγικού μοντέλου με πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και οχι τα συστημικά φτιασιδώματα που στοχεύουν σε κυβερνήσεις «ειδικού σκοπού»δηλαδή συνέχειας  με συμμετοχή της ΝΔ !

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FEMA 14:31 23/01/2023

    ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ!!!

    ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΟΥ,
    ΚΟΜΠΛΙΜΕΝΤΟ ΣΟΥ ΚΑΝΩ!

  2. Γιατί το παρελθόν κύριε Τσιόκα είναι αυτό που βαραίνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 2008 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πίσω από την λεηλασία και το κάψιμο της Αθήνας. Το 2010 στην μεγάλη συγκέντρωση και το πρώτο μνημόνιο του Τζέφρι Παπανδρέου, άτομα από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνα που έκαψαν ζωντανούς τους τέσσερις ανθρώπους στην ΜΑΡΦΙΝ. Λίγα χρόνια αργότερα και είχατε ήδη πάρει την εξουσία, κάψατε 108 ανθρώπους στο Μάτι λόγο ανικανότητας. Το 2015 που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, μας πήγε κατευθείαν σε τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και σε οικονομική χρεοκοπία. Ακολούθησε η χωρίς όρια εισβολή ενάμιση εκατομμυρίου Ισλαμιστών λαθρομεταναστών. Κατόπιν μέσω του Υπερταμείου ξεπουλήσατε τα πάντα και κλείσατε το κυβερνητικό σας ολοκαύτωμα με την προδοσία και το ξεπούλημα της πρώην Ελληνικής Μακεδονίας. Είστε η συμφορά και ο όλεθρος προσωποποιημένα κύριε Τσιόκα.
    Αυτή η πρώτη φορά αριστερά δεν ήταν κυβέρνηση αλλά πραγματικός Αρμαγεδώνας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.