ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ…

Οι ασχολούμενοι με τις στρατιωτικές υποθέσεις λένε ότι για να κερδίσεις έναν πόλεμο δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το μέγεθος των δυνάμεων του εχθρού ούτε η δύναμη των όπλων του και η ανδρεία των ανδρών του όσο το να ξέρεις τι επιθυμεί ο εχθρός σου. Η γνώση του αντιπάλου λοιπόν είναι το προαπαιτούμενο για τη νίκη. Όχι μόνο στον πόλεμο, αλλά και στην πολιτική. Κυρίως, σε αυτήν. Και φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, με την πρόταση μομφής που κατέθεσε για τις υποκλοπές, έχει διαβάσει καλά τον βασικό του αντίπαλο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γνωρίζει ότι ο πρωθυπουργός έχει υπεροπλία στο κράτος, στους μηχανισμούς, στα μήντια, στους μεγάλους επιχειρηματίες. Εκ παραλλήλου γνωρίζει πως ο Κυριάκος είτε επειδή εκ φύσεως είναι καχύποπτος είτε επειδή ο πατέρας του τον ορμήνεψε πως για να είναι αποτελεσματικός στην πολιτική, το παρασκήνιο (και ειδικότερα ο έλεγχος προσώπων και καταστάσεων που επηρεάζουν την άσκηση εξουσίας), σε πολλές περιπτώσεις, είναι πιο σημαντικό από το προσκήνιο. «Με την πρόταση μομφής ο Αλέξης θέλει να αποκαλυφθεί η σκοτεινή πλευρά του Μητσοτάκη ώστε να αμαυρωθεί η δημόσια εικόνα του εκσυγχρονιστή και κεντρώου πολιτικού που έχουν φιλοτεχνήσει γι’ αυτόν οι επικοινωνιολόγοι του» μάς λέει συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Θέλει δηλαδή να τον χτυπήσει στο σημείο που ο πρωθυπουργός, προέβαλε ως πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του, προκειμένου να γίνει αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός: στη δημόσια εικόνα του, αυτήν του φιλελεύθερου και μεταρρυθμιστή πολιτικού.

Και ο στόχος επετεύχθη, λένε στην Κουμουνδούρου, αφού «οι πολίτες, όπως καταγράφουν και οι δημοσκοπήσεις, εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε και ευθύνεται για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ». Πλέον, η εντύπωση που υπάρχει δεν είναι ότι ο Μητσοτάκης είναι ο άριστος και υπερέχει των αντιπάλων του, αλλά ότι είναι το «μικρότερο κακό» στη διαχείριση των κρατικών υποθέσεων. Εξάλλου, η υπερασπιστική γραμμή των κυβερνητικών στελεχών, είναι ότι «και εσείς τα ίδια κάνατε και ‘σείς παρακολουθούσατε αξιωματούχους». Και όχι μόνον αυτό, αλλά αντί να δοθούν απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα 10 πρόσωπα (Ανδρουλάκης, Χατζηδάκης, Κύρτσος, Κουκάκης, Τέλλογλου, Διακόπουλος, Φλώρος, Λαλούσης, Λάγιος, Αλεξόπουλος) και τους λόγους που τα παρακολουθούσε η ΕΥΠ η …μπάλα πετάχτηκε στη μικρή Μαρία που «πνίγηκε» στον Έβρο, στον Άρειο και τον Καλογρίτσα, την ιδιαιτέρα του, τον Παππά και τις σακκούλες με τα λεφτά που πήγαιναν στην Κουμουνδούρου. Η τακτική του συμψηφισμού δεν είναι όμως μια πολιτική που οδηγεί σε πολιτική υπεροχή και ηγεμονία, αλλά εξισώνει προς τα κάτω τα κόμματα και τις ηγεσίες της. Και οπωσδήποτε εξυπηρετεί τον Τσίπρα αφού από εκεί που ο Αλέξης ήταν στριμωγμένος στα σκοινιά και τον σφυροκοπούσαν αλύπητα, όχι μόνον ο Μητσοτάκης, αλλά και όλοι όσοι συγκρότησαν το λεγόμενο αντισυριζα μέτωπο, ξαφνικά στέκεται πάλι στα πόδια του και διεκδικεί να κερδίσει ή να χάσει στα σημεία από τον Κυριάκο. Πλέον, «ο Μητσοτάκης δεν είναι ο καλύτερος, αλλά είναι χειρότερος ο Τσίπρας», μάς λέει επιφανής ακροκεντρώος, ο οποίος, με αφορμή τις υποκλοπές και αιχμή τα …βενιζελικά και το ερωτηματικό στην εκδήλωση των συνταγματολόγων για το «αν μένουμε Ευρώπη» έφυγε από το λεγόμενο φαν κλαμπ των Kyriakistas . Και προσθέτει: «Είναι άλλο πράγμα να είσαι ο καλύτερος και άλλο να μην είσαι ο χειρότερος. Είναι ποιοτική η αλλαγή και ανάλογα με τις εξελίξεις μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αντιστροφή των επιθετικών προσδιορισμών και των πολιτειακών τους ρόλων»

Η αποδόμηση της δημόσιας εικόνας του Μητσοτάκη και το σπάσιμο του αντισυριζα μέτωπου δεν ήταν όμως ο μόνος στόχος του Τσίπρα. Ήταν και η συγκρότηση αντιμητσοτακικού μετώπου απ’ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από προσωπικότητες του δημοσίου βίου, που επηρεάζουν το λεγόμενο εποικοδόμημα της κοινωνίας (πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, διανοούμενοι κ.α.), η πλειονότητα των οποίων, μέχρι πρότινος, έβλεπε με αρκετή συμπάθεια τον Κυριάκο και περισσότερη αντιπάθεια τον Αλέξη. Συνταγματολόγοι, νομικός κόσμος, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι μπορεί να μην ψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με αφορμή τις υποκλοπές, το απόρρητο, τη γνωμοδότηση Ντογιάκου και την επίθεση στον Χρήστο Ράμμο και την ΑΔΑΕ βρίσκονται στην ίδια πλευρά, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και απέναντι στην κυβέρνηση. Αν θα καταφέρει η ηγεσία της Κουμουνδούρου να καρπωθεί και εκλογικά το «αντικυβερνητικό - αντιμητσοτακικό μέτωπο» μέλλει να αποδειχθεί. Αν δηλαδή κάποιες ξεχωριστές περιπτώσεις από το χώρο της Κεντροαριστεράς, με απήχηση στην κοινή γνώμη, θα δεχθούν να περιληφθούν και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε γίνει με αρκετούς πασοκογενείς, που το 2019 συμπαρατάχθηκαν με τον Μητσοτάκη για να κερδίσει τις εκλογές, αλλά και για να ασκήσει στη συνέχεια την κυβερνητική εξουσία. Προσώρας, η «ψαριά» του Τσίπρα στον λεγόμενο μεσαίο χώρο δεν είναι τόσο μεγάλη, που να δείχνει ότι διαμορφώνεται ρεύμα πολιτικής αλλαγής, όπως είχε γίνει πριν τέσσερα χρόνια με τον Μητσοτάκη. Σε κάθε περίπτωση η εκλογική μάχη τώρα αρχίζει και ζεσταίνεται. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει βελτιώσει την απόδοση του στο πολιτικο-εκλογικό παιχνίδι. Βρίσκεται σε καλύτερη θέση συγκριτικά με μερικούς μήνες πριν. Οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές τον βοήθησαν, αλλά δεν αρκούν για να περάσει μπροστά. Η επόμενη μέρα της σύγκρουσης στη Βουλή είναι μια καλή αφετηρία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις ανά την επικράτεια που ξεκινά την Τετάρτη από το «Ανδρέας Παπανδρέου» του Περιστερίου.

Ο τέταρτος στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανατιναχτεί και η τελευταία γέφυρα συνεννόησης ανάμεσα στον Μητσοτάκη και τον Ανδρουλάκη. Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πως η πλειοψηφία της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ αν ήταν να διαλέξει θα προτιμούσε συνεργασία με τη ΝΔ και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τα στελέχη τηςΧαριλάου Τρικούπη, τα οποία μάλλον προτιμούν την «προοδευτική διακυβέρνηση» από την επανάληψη της «συγκυβέρνησης με τη δεξιά», που τους οδήγησε σε πολιτικό και εκλογικό αφανισμό. Η αλήθεια βέβαια είναι πως τόσο ο Μητσοτάκης όσο και ο Τσίπρας θα ήθελαν ο ενδιαμέσος χώρος του ΠΑΣΟΚ να εξαφανιστεί και το μέλλον του δικομματισμού να επιστρέψει στις παλιές εποχές, όπου τη Δεξιά εκπροσωπούσε η ΝΔ και την λεγόμενη Προοδευτική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ. Να πάρει όσο μεγαλύτερη κομμάτι μπορεί από τους κεντρώους του ΠΑΣΟΚ θέλει ο Μητσοτάκης για να κάνει τη ΝΔ πανίσχυρη, να συγχωνευθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα, την Προοδευτική Συμμαχία, θέλει ο Τσίπρας ώστε ο δεύτερος κυβερνητικός πόλος του δικομματισμού να γίνει πλειοψηφικός σε συνθήκες ενισχυμένης αναλογικής. Με την πρόταση μομφής, τη συζήτηση και την ψηφοφορία στη Βουλή θεωρεί πως τα δύο κόμματα έρχονται πιο κοντά και ταυτόχρονα η απόσταση της Χαριλάου Τρικούπη από την Πειραιώς μεγαλώνει. Βεβαίως, περισσότερο ωφελημένος βγαίνει ο Αλέξης Τσίπρας κι αυτό είναι το πέμπτο κέρδος του. Ενώ η αποκάλυψη των υποκλοπών ξεκίνησε από τον Ανδρουλάκη, τη διαχείριση την καρπώθηκε σχεδόν αποκλειστικά ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς το ΠΑΣΟΚ πέραν της καταγγελίας για το κινητό του Ανδρουλάκη δεν ανέλαβε καμμία άλλη πρωτοβουλία. «Το γεγονός το δημιουργήσαμε εμείς, με τον Ανδρουλάκη, αλλά στο ταμείο για να εισπράξει τα κέρδη πήγε ο Τσίπρας, με τον Ράμμο, την ΑΔΑΕ, τη λίστα με τα ονόματα και την πρόταση μομφής», μάς λέει διακεκριμένο και ιστορικό στέλεχος του Κινήματος . Στην παρατήρησή μας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει τους 50 βουλευτές που χρειάζεται για να υποβληθεί πρόταση μομφής, η απάντηση του πράσινου συνομιλητή μας είναι καταπέλτης: «Ένας λόγος παραπάνω για να κάνουμε εμείς το ΣΥΡΙΖΑ ουρά μας και να μην τρέχουμε πίσω από αυτόν. Θα έπρεπε να διακηρύξουμε την πρόθεσή μας να υποβάλουμε πρόταση μομφής και να καλέσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπογράψουν το κείμενό μας, βάζοντας τις υπογραφές τους κάτω από τους 22 βουλευτές μας. Εάν το είχαμε κάνει θα ήμασταν εμείς καβάλα στο άλογο και όχι ο Τσίπρας».

Προφανώς, η καταφανής υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του ΠΑΣΟΚ οφείλεται και στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα συγκροτημένο κόμμα, με ηγεσία, στρατηγική, τακτική και κυβερνητική στόχευση, σε αντίθεση με τη Χαριλάου Τρικούπη, η οποία ψάχνει ακόμη να βρει τα πατήματά της και με έναν επικεφαλής, ο οποίος δεν βρίσκεται στη Βουλή και δεν έχει ακόμη αφομοιώσει -για να το πούμε όσο πιο γίνεται κομψά- τα μαθήματα ηγεσίας, προκειμένου να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κυβερνητικό παιχνίδι και στις υποθέσεις της κεντροαριστεράς. Για να καταλάβουμε τη διαφορά στη λειτουργία των δύο κομμάτων, αλλά και για να αποκαλύψουμε το παρασκήνιο της απόφασης για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουμε το εξής γεγονός. Η απόφαση για κατάθεση μομφής δεν ελήφθη μετά τη συνάντηση του Τσίπρα με τον Ράμμο και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Τρίτη. Είχε ληφθεί πέντε μέρες νωρίτερα σε συνάντηση του Τσίπρα με 11 κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Σβίγγου, Βασιλειάδης, Καλογήρου, Τσακαλώτος, Σκουρλέτης, Ραγκούσης, Φλαμπουράρης, Βούτσης, Βίτσας, Γεροβασίλη, Θεοχαρόπουλος), όπου συζητήθηκε η τακτική του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας για τις υποκλοπές και για να αποκρουστεί η κυβερνητική αντεπίθεση που είχε ως αιχμές τον Ράμμο, τον Καλογρίτσα και την μικρή Μαρία.

Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε, ομοφώνως, πως ο Τσίπρας πρέπει μετά τις συναντήσεις που θα έχει με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ να πάει στην Ολομέλεια της Βουλής, να ανακοινώσει τα ονόματα που η ΕΥΠ παρακολουθεί με νόμιμη επισύνδεση, αλλά χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας, και να καταθέσει πρόταση μομφής. Από τη μια «για να βρεθεί ο Μητσοτάκης με την πλάτη στον τοίχο» και από την άλλη για «να ανακοπεί η επίθεση Μητσοτάκη», η οποία, σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στο γραφείο του Τσίπρα, μετά την συζήτηση και την ψηφοφορία για τη μομφή όντως «ανακόπηκε, αφού όχι μόνο δεν απάντησε στα συγκεκριμένα ερωτήματα που του έθεσε ο Τσίπρας, αλλά ήταν φανερή η πρόθεσή του να υπάρξει συμψηφισμός». Κάποιοι μάλιστα, έκαναν λόγο για «επιστροφή στην εποχή της ΕΡΕ», ενώ κάποιοι άλλοι εκτίμησαν πως «ο λαϊκοπατριωτικός κόσμος της ΝΔ είναι δυσαρεστημένος με τον Μητσοτάκη, όχι τόσο για τις υποκλοπές αφού ανέκαθεν από την εποχή Τόμπρα και Μαυρίκη γίνονταν, αλλά για την παρακολούθηση της στρατιωτικής ηγεσίας». Η επίθεση Μητσοτάκη μπορεί να ανακόπηκε -κι αυτό συνιστά ένα ακόμη κέρδος-, αλλά οι εκλογές πλησιάζουν και ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών. Πέρασαν τρεις μήνες και η ανακοίνωσή τους πάει από βδομάδα σε βδομάδα κι από μέρα σε μέρα. Η ερχόμενη λέγεται ότι θα είναι η τελευταία(;) και επιτέλους(!) θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και κάποια στιγμή τον Φεβρουάριο θα συνέλθει και η Κεντρική Επιτροπή για να δώσει και τυπικά την έγκριση στις λίστες των υποψηφίων.

Ένα από τα επιπλέον κέρδη, το έκτο, της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πρόταση μομφής , σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι «χάλασε και ο σχεδιασμός Μητσοτάκη. Κανείς δεν ασχολήθηκε με τη συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα και τις εξαγγελίες για την οικονομία, ούτε για την επίσκεψη στην Κρήτη και τον ΒΟΑΚα». Και βέβαια, το έβδομο κέρδος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο «πόλεμος των ακροκεντρώων». Και ειδικότερα (στο θεμελιακό και υπαρξιακό ερώτημα για τον δημόσιο και πολιτικό βίο!!!) αν κάποιοι, μεταξύ των οποίων ο Βενιζέλος και ο Αλιβιζάτος, αρχίζουν και νιώθουν καλύτερα με τον ΣΥΡΙΖΑ παρά με τη ΝΔ και προτιμούν τον Τσίπρα από τον Μητσοτάκη; Πάντως, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ βλέποντας τον «πόλεμο των ακροκεντρώων» και μάλιστα μεταξύ πρωτοκλασάτων υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σημειώνει με μελαγχολία: «Τουλάχιστον, Διαμαντοπούλου και ο Φλωρίδης, για να είμαστε δίκαιοι, δεν αλλαξοπίστησαν, παραμένουν συνεπείς οπαδοί του φιλελεύθερου και μεταρρυθμιστή νέου τους αρχηγού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ακόμη και στην ομιλία του στη Βουλή για τις υποκλοπές επετέθη στον Ανδρέα Παπανδρέου συσχετίζοντας τις σακούλες του Καλογρίτσα με τα πάμπερς του Κοσκωτά, ξεχνώντας ότι ο Ανδρέας όχι μόνον αθωώθηκε, αλλά και απεδείχθη, όπως παραδέχτηκε ακόμη και ο τότε Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Βασίλης Κόκκινος, ότι οι ιστορίες με τα πάμπερς ήταν μυθεύματα».

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως σε πολλούς βουλευτές, αλλά και παράγοντες του δημοσίου βίου, προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Αλέξη Τσίπρα λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ. Η εντύπωση που δόθηκε ήταν πως η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ουσιαστικά «νομιμοποίησε» τη συνάντηση του Τσίπρα με τον Ράμμο και κατά κάποιο τρόπο συμφώνησε να αξιοποιήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολιτικά τον φάκελο που του έδωσε ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, παρότι η κυβέρνηση υποστηρίζει πως αυτό είναι παράνομο. Η αλήθεια βέβαια δεν είναι αυτή. Το ραντεβού στο προεδρικό Μέγαρο είχε κλειστεί μέρες πριν ο Τσίπρας συναντηθεί με τον Ράμμο. Μάλιστα, η επίσκεψη στην ΑΔΑΕ και η συνάντηση με τον Πρόεδρό της αποφασίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Οι δύο συναντήσεις είχαν ως σκοπό τη μεγιστοποίηση των εντυπώσεων και έγιναν με τρόπο που ούτε η Σακελλαροπούλου ούτε ο Ράμμος μπορούσαν να ματαιώσουν ή να μεταθέσουν τη συνάντηση με τον Τσίπρα χωρίς να γίνουν αντικείμενο επικρίσεων και αρνητικών σχολίων. Με απλά λόγια και όπως θα έλεγε και ο λογοτέχνης Βασίλης Βασιλικός …η Κατερίνα πιάστηκε στα δίχτυα του Αλέξη.

43 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μαρμαριγη γιατι μυγιάστηκες πουλησες κανενα εσώρουχο σημερα? αμφιβαλω αν εργαζεται το μυαλο σου…η εαν εργαστηκες ποτε σου σε σωστη δουλεια…δεν πειραζει υπαρχουν και χειροτερα.Σε χαίρομαι ομως που το παλεύεις και ζεις στον βουρκο σου … εχεις αντοχές..εχεις μεγαλώσει μεσα στα …σκαφτα χώματα με νερο και εκει το παλεύεις να μην ξεφεύγεις..ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΣΟΥ!!!

  2. O ΛΕΣΒΙΑΚΟΣ τσαμπουκάς της Αμαζόνας Μαργαρίτας Βερύκιου, τι θα ήθελε vα είχε γίνει στα Ίμια ;
    Η Κυβέρνησης της Ελλάδας τότε να είχε παρασυρθεί από τον Τρελό Ερντογάν σε γενικό πόλεμο και να είχε δώσει την ευκαιρία στους Τούρκους να καταλάβουν και αλλά μας νησιά ;
    Όπως τους έδωσε την ευκαιρία η χούντα του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη που είναι τα ινδάλματα της ίδιας Να κάνουν ότι και στην Κυπρο μας;
    Μην ξανα αναφέρεις τα ΙΜΙΑ λοιπόν χωρίς να μας λες τι θα ήθελες να είχε κάνει η εκλεγμενη από τον Λαό μας Κυβέρνηση !

  3. Σαν γνήσιος φασίστας του ΣΎΡΙΖΑ γελοίο άτομο ΚΟΣ ΚΟΣ, ήρθες να κάνεις λογοκρισία και να επιβάλεις τα θέλω σου σε μια ιστοσελίδα που είναι δημοκρατική και ανοιχτή για όλους. Εσύ είσαι ο ρατσιστής και ο φασίστας. Είναι το χαρακτηριστικό αυτών όλων που το παίζουν αριστεροί και δημοκράτες, να κρύβουν μέσα τους τον χειρότερο φασίστα. Το έχει πει έξαλλου και ο Γρηγόρης Ψαριανός για τους πρώην συντρόφους του στον ΣΎΡΙΖΑ. Στις δημοκρατίες δεν αποκλείεται κανένας από τον Δημόσιο λόγο και αντίλογο. Αλλά που να το καταλάβεις εσύ. Πρώτον δεν έχεις αρκετό μυαλό για να το καταλάβεις και δεύτερον είσαι αριστερός φασίστας.

  4. Ούτε μια λέξη για την προδοσία στα Ίμια Μπόγδη. Εκεί όπου ο Αααρών Αβουρής έστειλε στον θάνατο Έλληνες αξιωματικούς και απώλεσε Ελληνικό έδαφος. Πρόδωσε και ξεπούλησε την Ελλάδα αυτός ο αλήτης και για εσένα τον φασίστα είναι όλα ψέματα. Το έχουν οι αδελφές αυτό να μην παραδέχονται τα λάθη τους. Δεν σε παρεξηγώ γιατί είσαι για λύπηση φασίστα. Όσο για εσένα ΚΟΣ ΚΟΣ με το δισύλλαβο όνομα τετράποδου, καλά θα κάνεις και θα λείψεις από αυτή την ιστοσελίδα. Να το εκμεταλλευτείς και να μάθεις γράμματα. Ήρθες εδώ αγράμματε να κάνεις και πολιτικές αναλύσεις υπέρ του ΣΎΡΙΖΑ, ενώ καλά καλά δεν ξέρεις να γράφεις.
    Εσύ εκκενώνεις από παντού γιατί είσαι γεμάτος από σκατά, γελοίο υποκείμενο.

  5. Πολλά και όλα ψεύτικα τα λόγια και τγραπτά σου ,
    Βερύκιου Μαργαρίτα!
    Επιβεβαιώνουν όχι μόνον ότι είσαι κακιά, γριά , και κακόβουλη ανικανοποίητη και ανέραστη βρόμικη Λεσβία ,
    αλλά και ότι βλάπτεις με τον ακατάσχετο ρατσισμό Φασισμό /νεοναζισμό και την επιπολαιότητα σου,
    όποιο πολιτικό κόμμα νομίζεις ότι υποστηρίζεις κατά περίπτωση και με οποιοδήποτε σχόλιο σου !
    Χαλασμένη λατέρνα και ξεκούρδιστη !

  6. ΚΟΣ ΚΟΣ 22:19 01/02/2023

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΑΙΤ (ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ) Κ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΣΧΟΛΙΑ (ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ) ΤΑ ΟΠΟΙΑ
    ΕΝΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΒΡΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟ (ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ) ΕΚΚΕΝΩΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ!!! ΛΥΠΑΜΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΥ, ΟΤΑΝ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ..ΚΑΙ .ΛΕΕΙ,,,ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΛΠ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΙΟ ΚΛΠ..?????????????????? ΖΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΕΝΙΟ ΣΑΣ ΚΟΣΜΟ!!!!! ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΞΕΦΥΓΩ ΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ …

  7. Άσε τις σάλτσες ρε Μπόγδη. Φασίστας του ΠΑΣΟΚ είσαι. Πωρωμένος μέχρι το μεδούλι.

  8. Το καλύτερο πιστοποιητικό για το πόσο σωστός μπορεί να είναι ο χαρακτήρας μου ή , ο τρόπος που αντιδρώ σε τούτον τον ιστότοπο ,όπως και σε άλλους πριν …. πολύ πιο κόσμιους όπως ήταν το Προταγκον…
    Οταν το ίδρυσε ο Στ. Θεοδωράκης με πληθώρα ικανότατων αρθρογράφων και σχολιαστών,
    που πράγματι πραγματεύονταν την πολιτική επικαιρότητα με ειδικό ήθος στην γραφή τους .
    Όπως και στην Δημοκρατικότατη προοδευτική συμπεριφορά μου με αρχές, για δικαιοσύνη σε όλους τους ανθρώπους της Γης.
    Αν αυτό είναι το μγιατι με … Σιχαίνεται μια κυρία του σχινιου και του παλουκιού ονομαζόμενη Μαργαρίτα Βερύκιου εδώ ,
    Τότε για σκεφτείτε ποια θα ήταν η θέσης μου αν με συμπαθούσε η κυρία αυτή ! 
Δεν θα είχα που να κρυφτώ.
Από την ΧΟΥΝΤΟ -ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΙΣΣΑ ΚΑΙ ΧΟΛΕΡΑ αυτήν η οποία μας δηλώνει συνήθως τα ίδια , τα ιδια και πάλι τα ίδια με απολύτως τίποτε για βάση σε αυτά που ισχυρίζεται Δημοκρατικό ή ανθρώπινο η Μαργαρίτα Βερύκιου .

  9. Οκ 21:36 31/01/2023

    Ο θεσμικός τραμπουκισμός Τσίπρα αφύπνησε τελικά το ΠΑΣΟΚ που ορθώς μίλησε για σταλινικές μεθόδους.

  10. Δεν μας δηλώνεις απολύτως τίποτε, Δημοκρατικό ,
    Μαργαρίτα Βερύκιου .
    Από την μια ( Εδώ σε τούτο το σχόλιο σου ) , λες ότι τάχα μου δεν ΕΙΣΑΙ με Την χούντα των Συνταγματαρχών ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ και Τρελών ΝΕΟΝΑΖΙ , αλλά από την άλλη πολεμάς εμένα ,
    που τους αντιστάθηκα και με διώξανε από τη Πατρίδα μου…. Ή , και τον μακροβιότερο (συνεχούς θητείας Εκλεγμένο από τον Λαό μας Πρωθυπουργό Καθηγητή Κώστα Σημίτη ! Που την πολέμησε εκείνη την χούντα όσο λιγοι Έλληνες αντιστασιακά ).
    Με τέτοια μάλιστα εμμονή σου …. Όπως
    Το ίδιο κάνεις και για τις δικές σου σεξουαλικές προτιμήσεις πού συνήθως μεταφέρουν στα φόρα γριές και ανέραστες
    Ανδρογύναικες / ΛΕΣΒΙΕΣ ! ,
    ούτε και σε αυτό το θέμα μπαίνεις για να υποστηρίζεις ατομικά δικαιώματα που σου παρέχει η Δημοκρκτατια ΜΑΣ .
    Ολα στο σκοταδι της ύπαρξης σου , μικρόβιο !
    Χρησιμοποιείς μόνον την Λεσβιακή σου διάλεκτο εναντίον των αντιπάλων σου .
    Φριχτό και αυτό σε βήμα λόγου και γνώμης !
    Τέλος εγώ , σαν ανοιχτό βιβλίο που παραμένω , έχω πολιτικά φρονήματα , Ελευθερίας Δημοκρατίας, Προόδου , με Νομιμότητα, Αξιοκρατία , Ισότητα και Δικαιοσύνη …προπάντων , ενώ εσύ με Γιαυτο με αποκαλείς. : ΠΟΥΣΤΗ ,

    Να πως και γιατί μπαίνεις στον βούρκο όλο και πιο βαθειά , εφόσον ακόμη Χαντακώνεις Την ίδια την παράταξη που υποδύεσαι ότι υποστηρίζεις … αυτή της ΝΔ .
    Έχω ζήσει όμως στο πετσί μου την καταδίωξη και την αδικία στην Ελλάδα και βρήκα. παράδεισο εκεί που μετανάστευσα
    Πως μπορώ να βρίζω τους μετανάστες και τους πρόσφυγες των πολέμων στον κόσμο τώρα ή να συμφωνώ μαζί σου
    Τιποτένια ύπαρξη ;
    Αν και από πολλές μεριές βρήκα διάθεση λα υποστήριξη
    να ανακατευθώ με την ενεργή πολιτική στην Ελλάδα σε επιβράβευση των αγώνων μου ….κάθησα και παραμένω μακρυά από αυτήν .
    Υποστηρίζοντας μονάχα Τους´ Αξιους , Τίμιους και προοδευτικούς για την ανθρωπότητα πολιτικούς του Κόσμου .
    Συ , μας λες , κατέβηκες για διαμαρτυρία στην επίσκεψη. Του Κλιτόν Στην Ελληνική Βουλή , όταν ο άνθρωπος ζήτησε ΣΥΓΝΩΜΗ γιατί το 1967 η Αμερικανική κυβέρνησης βοήθησε να επικρατήσει η Χούντα στα 7 της τα Χρόνια . Ξαναπήγες στην Πλαρτεία Μας έχεις δηλώσει η ίδια πάλι για να υπογράψεις Την λίστα του « ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ » στις. Ταυτότητες μας , οτ@ν είμαστε στην Ευρώπη και αυτή δηλώνει και απαιτεί από τα μέλη της Ανεξιθρησκία , εσυ νονΧριστοδου,ος και ο Κώστας Καραμανλής είχατε μια φράση που μόνον εσυ μπορείς ν@ επαναλάβεις εδώ ν με ρο σάπιο ΔΥ μα και πληκτρολόγιο σου
    « με την βοήθεια της Παναγίας … θα τους …. » συνέχισε μα το συμπληρώσεις για να παρ3ις χαρά !
    Τέλος θα επιθυμούσα μια ιδέα των οικονομικών σου , εσενα συνταξιουχα για το πωςΈχεις . κατέχεις και συντηρείς τέσσερα {4 } αυτοκίνητα οπλιτελείας μαλιστα που πάλι εσύ,
    μαςέχεις δηλωσει ότι διαθέτεις .
    Και αν είναι ψέμματα όλα όσα λες. Γιατί δεν ζητάς συγμωμη από την σιχαμένη ιδεα σου ότι όλα τα σφάζεις και όλα τα μαχαιρώνεις όπως έκαναν οι δικοί σου της Χ.Α. Στις λαϊκές αγορές της Αθήνας .
    Περιμενω και άλλη πάσα . ΕΛΑ ΜΟΥ !

  11. ΤΑΣΟΣ 19:17 31/01/2023

    ΜΠΟΓΔΗ -ΜΑΡΓΑΡΊΤΑ άντε βρε συγκυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ- ΑΝΔΡΟΥΛΆΚΗΣ -ΚΑΡΑΤΖΑΦΈΡΗΣ -ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΈΡΗΣ ΘΑ ΚΟΣΜΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟ

  12. Δυστυχώς Μπόγδη ούτε με την Χρυσή Αυγή είμαι, ούτε με τους Συνταγματάρχες. Αυτοί όλοι είναι δικά σου ινδάλματα φασίστα. Εγώ το βράδυ που ήρθε επίσκεψη στην Ελλάδα ο εγκληματίας Μπίλ Κλίντον προσκεκλημένος του Αβουρή σου, ήμουν με τον λαό στον δρόμο αλήτη. Εκεί μας είχε καταντήσει το κλεφτοπασοκ σου, γελοίε. Ναι σίγουρα και δεν πήρες λεφτά από το Ελληνικό κράτος. Από το ΠΑΣΟΚ πήρες που τα έπαιρνε χοντρά επί δεκαετίες από το επίσημο Ελληνικό κράτος. Στα τσακίδια καραγκιόζη, ψεύτη και πολιτικέ απατεώνα. Σίχαμα της κοινωνίας.

  13. Τα συνεχώς επαναλαμβανόμενα ξερατα σου ,
    Μαργαρίτα Βερύκιου ,
    με το μίσος σου για τους όσους δεν είναι ρατσιστές , φασίστες και νεοναζί οπαδοί της Χούντας των συνταγματαρχών και της ήδη καταδικασμένης από τα Ελληνικά Δικαστήρια ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σου .
    μετατρέπονται σε ομολογίες σου επαναλαμβανόμενες σαν σχόλια σου εδώ σε τούτον τον ιστότοπο …..
    Το ότι δε, τα πάντα όσα αναφέρεις εμπεριέχουν και τα σεξουαλικά σου προβλήματα που κουβαλάς για μια ζωή σαν Γερασμένη κι ´ απελπισμένη Λεσβία , η οποία δεν έχει το θάρρος της γνώμης της να υποστηρίξει σαν προσωπικό της δικαίωμα και ελευθερία την ιδιότητα της !
    Όχι όμως και σαν δικαιολόγηση της αισχρής γλώσσας που χρησιμοποιεί η κυρία αυτή, όταν κατηγορεί τους αντίθετους της συμπολίτες και πολιτικούς χωρίς αποδείξεις .
    Ελληναρού λοιπόν , Βερύκιου
    εγώ δεν έχω εισπράξει ούτε μια πεντάρα από το Ελληνικό κράτος !
    Πολύ δε περισσότερο από Ελληνικό κόμμα .
    Για την τελευταίο δε περίσταση πιστεύω ότι οι πολίτες πρέπει να συνεισφέρουν στο κόμμα της αρεσκείας τους ,
    αντί το αντιθετο , το οποίο και Πράττω , ευλαβικά!
    όταν έχω την ανσεση ή τηνανάγκη να συμβάλω .
    Τα οσα δε έχω προσυθερει σαν απόδημος στην γενέτειρα μου είναι καταγεγραμμένα εδώ και χρόνια !
    Μην με πιέζεις εσυ ένα φασιστομουτρο κοινό Σκουλίκι
    ν ´αποκαλύπτω .
    Έχω τους τρόπους μου και την πίστη μου στην Δημοκρατία . Δεν είμαι καθόλου με χρωματιστά γυαλιά !
    Για Δικαιοστνη και πρόοδο ψάχνομαι.
    Παρεπιπτόντως δε , « ο Αβουρής σου » είναι Καταγεγραμμένος στην Ελληνική Ιστορία σαν ο μακροβιότερος πρωθυπουργός σε συνεχή θητεία ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ .
    Αν αμφιβάλεις εξετασε το !

  14. Μπόγδη για να μην γράφω τα κατεβατά από βλακείες που συνηθίζεις να γράφεις εσύ, ανερμάτιστε και γελοίε. Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε μια κομματική εγκληματική οργάνωση. Εσύ που με τόσο πάθος και μίσος τους υποστηρίζεις, είσαι και εσύ πολιτικός εγκληματίας. Δεν ντρέπεσαι ρε αλήτη να υποστηρίζεις αυτούς που διέλυσαν την Ελλάδα μόνο και μόνο για στενό κομματικό και οικονομικό σου όφελος; Γελοίο υποκείμενο. Μια αδερφή είσαι και τίποτα άλλο. Αλήτη.

  15. ΚΟΣ ΚΟΣ 21:49 30/01/2023

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ..ΠΑΛΙ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΑΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΤΙΟ…

  16. Έχεις φτάσει στο σημείο που είσαι ΒΕΡΥΚΙΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ,
    από την Ζάκυνθο που μας λες οτι είσαι κάποια σημαίνουσα οντότητα , ώστε να μην ακούς ή , να καταλαβαίνεις τι λέει ο κόσμος δίπλα σου ή , οι πολιτικές συγκυρίες και οι καταστάσεις όπως εξελίσσονται στην πατρίδα μας και στον κόσμο όλον .
    Είσαι τόσο φανατισμένη , εκτός Τόπου , Τρόπου και Χρόνου ώστε σήμερα ακόμη, υποστηρίζεις την την Χούντα των Συνταγματαρχών που μας έφερε την επταετή ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ της συμφοράς …παραχώντας κατόπιν στους Τούρκος στρατιωτικές βάσεις για να διχάζουν την Ελληνική Μεγαλόνησο .
    Το αστείο είναι ότι νομίζεις πως βοηθάς !
    Αλλά ποιόν αλήθεια ;
    Τον Μητσοτάκη ; με τα γραφόμενα σου αυτά ;
    τον θάβεις καρότσι μου, τον Θάβεις !
    Η Ακροδεξιά και ο κωστακαραμανλησμός δεν είναι φίλοι του Κυριάκου ! Τον ακυρώνουν γιατί ψηφίστηκε από την βάση του κόμματος της ΝΔ , ενώ τα άκρα μέσα σ ´αυτήν
    ήθελαν τους βαρόνους του περιβάλλ τους .
    Έτσι τελικα εγώ δεν χειάζεται να σε βρίζω ΒΡΡΥΚΙΟΥ το κανείς από μόνη σου ! Γράφεις μόνη σου πόσο ρατσισοφασιστρα Είσαι μετο μυαλό σου πάντα μέσα ή. Στην σκέψη των γεννηττικων οργάνων ατόμων ….´5οσο ανέραστη δγηλώνεις .
    Υπάρχουν όμως και άνθρωποι σαν εμάς που αγαπάμε το αν5ιθετο φύλο και γενικα τους ανθρώπους ακόμη τους π4οσφυγες ή τους μετανάστες .
    Άλλωστε τέτοιος υπήρξα κι εγώ στην ζωή μου !
    Σε τέτοια ερωτήματα απάντησε ,…
    τον Αβουρή σου μας τον έχεις περιγράψει .το ίδιο και όσους άλλους περιγράφεις επαναλαμβανόμενη .

  17. Mεπικοί σχολιαστές /στριες ,
    με τον αήθη και αισχρό τρόπο γραφής τους ,
    Καταδικάζουν από μόνοι τους τους εαυτού τους με την πρώτη ακόμη φράση που επιχειρούν στα σχόλια τους αυτά !
    Έναν τρόπο και λεξικό που αποδεδειγμένα
    χρησιμοποιεί για τα σχόλια της μια ειδική ομάδα ατόμων με ψυχολογικά λόγω της μπερδεμένης σεξουαλικής τους υπόστασης στην ζωή τους .
    Είναι μεν γυναίκες, αλλά για «τις ανάγκες τους» θέλουν πάλι γυναίκες έτσι που μισούν τους άνδρες ….
    Ειδικά αν δεν είναι νεοναζί ή Χρυσαυγήτες τους οποίους μαζί με τους Συνταγματάρχες της Δικτατορίας του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη , έχουν αγιοποιήσει !
    Αλλοι Άγιοι για την παράφορη και άρρωστη Γριο -λεσβιακή νοοτροπία της Μαργαρίτας Βερύκιου
    προβάλουν από τα ίδια της τα γραπτά οι Κώστας Καραμανλής για την «κοντά επίσημη πτώχευση μας» Λόγω των πραγματικών και κρυφών εξωτερικών μας χρεών που αύξησε στην θητεία του σαν πρωθυπουργός ο Κωστάκης,
    όσο είχε ήδη δημιουργήσει η πατρίδα μας από την απελευθέρωση της από τον Τουρκικό μας δεσμό μέχρι και το 2004.
    Τα δε απόκρυφα του ελλείμματα τους 16% ή, τα πασιφανή σκάνδαλα να εξουσιάζουν την διακυβέρνηση μαζί με την σάπια μάδα των πολιτικών πουτον υποστήριζαν και εξακολουθούν να τον Λατρεύουν ….
    Η Βερύκιου μας ξεκαθαραρίζει ότι θα προτιμούσε ΠΟΛΕΜΟ
    τότε στα ΙΜΙΑ με την Τουρκία!
    Τέλος άλλοι ήρωες της Μαργαρίτας Βερύκιου αποτελούν τα φυλακισμένα Μέλη της Χρυσής Αυγής , ο καταδίκασμενος ήδη για τις συκοφαντικές του του δηλώσεις Πάνος Καμμενος
    Αλλά και ο στενός συνεργάτης του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν Άνθρωπος που πρου ξεπούλησε Την Κουρδική εξέγερση και πρόδωσε την πολύχρονη προσπάθεια τους ´ελευθερωθούν ο Οτσαλάν !
    Για όλα τα παραπάνω Μαργαρίτα Βερύκιου :
    «Συ ειπας »!

  18. οκ 10:04 30/01/2023

    Η Κατερίνα απάντησε ορθά κοφτά στον Αλέξη ότι υπάρχουν διαδικασίες κι θεσμοί στη χώρα…

    πιο απλά τον γείωσε, όποιος δεν το κατάλαβε αυτό τι να πω.

    επί της ουσίας, οι πολίτες δεν νοιάζονται για τις υποκλοπές – έχει φανεί σε όλες τις δημοσκοπήσεις, μόνο οι τυφλοί συριζαίοι δεν το βλέπουν.

    ΥΓ έρχονται αποκαλύψεις για χρηματοδότηση σύριζα από τον Μαδούρο…

  19. Ο Μητσοτάκης στην Βουλή τηνΠαρασκευή, ισοπέδωσε για μια ακόμη φορά τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας και η βρόμικη παρέα των Μαντζουράνη, Βαξεβάνη και Τσαπανίδου, έστησαν το δήθεν σκάνδαλο των υποκλοπών για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη για το κόμμα απόκομμα της Πλατείας Κουμουνδούρου. Κάπως έτσι βάφτισαν τις νόμιμες επισυνδέσεις σε υποκλοπές. Το ψέμα χρησιμοποιείται από τον Τσίπρα όπου και όποτε τον βολεύει. Δεν έχει πολιτικό αφήγημα ο Τσίπρας και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στις Εθνικές εκλογές θα γνωρίσει μια ακόμη ντροπιαστική ήττα. Επέτειος της προδοσίας στα Ίμια σήμερα. Πριν από 27 χρόνια ο μοιραίος Εθνικός μειοδότης Κώστας Σημιτης (Ααρών Αβουρής), έστειλε στον θάνατο τρεις Έλληνες αξιωματικούς, παραχώρησε Ελληνικό έδαφος και γκριζάρισε ολόκληρες περιοχές του Αιγαίου. Οι Τούρκοι κυριολεκτικά του πήραν την κιλότα. Για αυτό και ο κολαούζος Δήμος Μπόγδης κάνει προσπάθεια να ξεπλύνει τις προδοσίες και τα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ. Με ρουφιάνους πορεύεται το ΠΑΣΟΚ και ένας από αυτούς είναι ο Μπόγδης. Δημοκρατία αλλά χούντα του ΠΑΣΟΚ να μας λείπει.

  20. Λέει πολλά και διαφορά ο κ. Φελέκης στο άρθρο του εδώ που τελικά δείχνουν αυτό που πάντα πίστευα κι ´εγώ
    για την κατάσταση του σημερινού δίπολου .
    Ότι είναι άπραγο , αναποτελεσματικό και κυρίως βλαβερό στον τόπο μας και την κοινωνία του.
    Ένας άλλος , το ίδιο καλός αρθρογράφος ,
    έμπειρος και λαλίστατος , ο κ. Κώστας Γιαννακίδης, έγράψε στο Προταγκον gr. ( 01 /29 2023 ).
    Ελεύθερο για ευγενικά σχόλια δίχως χυδαίες εκφράσεις και ύβρεις όπως ήταν παλαιά το σάιτ εκείνο …. των αναγνωστών ( ιδρυτής του ο Στ. Θεοδωράκης), αλλά με πολύ ουσιώδη έξυπνα άρθρα και σχόλια , που συνέβαλαν στον πολιτικό πολιτισμό μας …
    Από τους ίδιους τους αναγνώστες του έβγαζες τουλάχιστον ήθος , αν όχι πολιτικές λύσεις στα προβλήματα μας !
    λέει λοιπόν Τώρα και αυτός :
    «Επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οποιοσδήποτε τολμούσε να σηκώσει το χέρι και να πει κάτι διαφορετικό από τη γραμμή της εξουσίας, αυτομάτως κατηγορείτο ως ακροδεξιός, γερμανοτσολιάς, διεφθαρμένος.
    Επί ΝΔ, αν έχεις ενστάσεις ή δυσφορία προς αυτά που συμβαίνουν, τότε θεωρείσαι συριζαίος, πεμπτοφαλαγγίτης ….» (Πηγή: Protagon.gr).
    Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στο 114 Άρθρο του Συντάγματος μας όμως και φανερώνει ότι τα πολιτικά άκρα στην πατρίδα μας έχουν ζημιώσει την Δημοκρατία μας !
    Εξακολουθούν δε να την ζημιώνουν με σκοπό τα κομματικά κέρδη στα συμφέροντα και τα εκλογικά ρουσφέτια του σημερινού δίπολου !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.