ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ…

Οι ασχολούμενοι με τις στρατιωτικές υποθέσεις λένε ότι για να κερδίσεις έναν πόλεμο δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το μέγεθος των δυνάμεων του εχθρού ούτε η δύναμη των όπλων του και η ανδρεία των ανδρών του όσο το να ξέρεις τι επιθυμεί ο εχθρός σου. Η γνώση του αντιπάλου λοιπόν είναι το προαπαιτούμενο για τη νίκη. Όχι μόνο στον πόλεμο, αλλά και στην πολιτική. Κυρίως, σε αυτήν. Και φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, με την πρόταση μομφής που κατέθεσε για τις υποκλοπές, έχει διαβάσει καλά τον βασικό του αντίπαλο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γνωρίζει ότι ο πρωθυπουργός έχει υπεροπλία στο κράτος, στους μηχανισμούς, στα μήντια, στους μεγάλους επιχειρηματίες. Εκ παραλλήλου γνωρίζει πως ο Κυριάκος είτε επειδή εκ φύσεως είναι καχύποπτος είτε επειδή ο πατέρας του τον ορμήνεψε πως για να είναι αποτελεσματικός στην πολιτική, το παρασκήνιο (και ειδικότερα ο έλεγχος προσώπων και καταστάσεων που επηρεάζουν την άσκηση εξουσίας), σε πολλές περιπτώσεις, είναι πιο σημαντικό από το προσκήνιο. «Με την πρόταση μομφής ο Αλέξης θέλει να αποκαλυφθεί η σκοτεινή πλευρά του Μητσοτάκη ώστε να αμαυρωθεί η δημόσια εικόνα του εκσυγχρονιστή και κεντρώου πολιτικού που έχουν φιλοτεχνήσει γι’ αυτόν οι επικοινωνιολόγοι του» μάς λέει συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Θέλει δηλαδή να τον χτυπήσει στο σημείο που ο πρωθυπουργός, προέβαλε ως πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του, προκειμένου να γίνει αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός: στη δημόσια εικόνα του, αυτήν του φιλελεύθερου και μεταρρυθμιστή πολιτικού.

Και ο στόχος επετεύχθη, λένε στην Κουμουνδούρου, αφού «οι πολίτες, όπως καταγράφουν και οι δημοσκοπήσεις, εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε και ευθύνεται για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ». Πλέον, η εντύπωση που υπάρχει δεν είναι ότι ο Μητσοτάκης είναι ο άριστος και υπερέχει των αντιπάλων του, αλλά ότι είναι το «μικρότερο κακό» στη διαχείριση των κρατικών υποθέσεων. Εξάλλου, η υπερασπιστική γραμμή των κυβερνητικών στελεχών, είναι ότι «και εσείς τα ίδια κάνατε και ‘σείς παρακολουθούσατε αξιωματούχους». Και όχι μόνον αυτό, αλλά αντί να δοθούν απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα 10 πρόσωπα (Ανδρουλάκης, Χατζηδάκης, Κύρτσος, Κουκάκης, Τέλλογλου, Διακόπουλος, Φλώρος, Λαλούσης, Λάγιος, Αλεξόπουλος) και τους λόγους που τα παρακολουθούσε η ΕΥΠ η …μπάλα πετάχτηκε στη μικρή Μαρία που «πνίγηκε» στον Έβρο, στον Άρειο και τον Καλογρίτσα, την ιδιαιτέρα του, τον Παππά και τις σακκούλες με τα λεφτά που πήγαιναν στην Κουμουνδούρου. Η τακτική του συμψηφισμού δεν είναι όμως μια πολιτική που οδηγεί σε πολιτική υπεροχή και ηγεμονία, αλλά εξισώνει προς τα κάτω τα κόμματα και τις ηγεσίες της. Και οπωσδήποτε εξυπηρετεί τον Τσίπρα αφού από εκεί που ο Αλέξης ήταν στριμωγμένος στα σκοινιά και τον σφυροκοπούσαν αλύπητα, όχι μόνον ο Μητσοτάκης, αλλά και όλοι όσοι συγκρότησαν το λεγόμενο αντισυριζα μέτωπο, ξαφνικά στέκεται πάλι στα πόδια του και διεκδικεί να κερδίσει ή να χάσει στα σημεία από τον Κυριάκο. Πλέον, «ο Μητσοτάκης δεν είναι ο καλύτερος, αλλά είναι χειρότερος ο Τσίπρας», μάς λέει επιφανής ακροκεντρώος, ο οποίος, με αφορμή τις υποκλοπές και αιχμή τα …βενιζελικά και το ερωτηματικό στην εκδήλωση των συνταγματολόγων για το «αν μένουμε Ευρώπη» έφυγε από το λεγόμενο φαν κλαμπ των Kyriakistas . Και προσθέτει: «Είναι άλλο πράγμα να είσαι ο καλύτερος και άλλο να μην είσαι ο χειρότερος. Είναι ποιοτική η αλλαγή και ανάλογα με τις εξελίξεις μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αντιστροφή των επιθετικών προσδιορισμών και των πολιτειακών τους ρόλων»

Η αποδόμηση της δημόσιας εικόνας του Μητσοτάκη και το σπάσιμο του αντισυριζα μέτωπου δεν ήταν όμως ο μόνος στόχος του Τσίπρα. Ήταν και η συγκρότηση αντιμητσοτακικού μετώπου απ’ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από προσωπικότητες του δημοσίου βίου, που επηρεάζουν το λεγόμενο εποικοδόμημα της κοινωνίας (πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, διανοούμενοι κ.α.), η πλειονότητα των οποίων, μέχρι πρότινος, έβλεπε με αρκετή συμπάθεια τον Κυριάκο και περισσότερη αντιπάθεια τον Αλέξη. Συνταγματολόγοι, νομικός κόσμος, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι μπορεί να μην ψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με αφορμή τις υποκλοπές, το απόρρητο, τη γνωμοδότηση Ντογιάκου και την επίθεση στον Χρήστο Ράμμο και την ΑΔΑΕ βρίσκονται στην ίδια πλευρά, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και απέναντι στην κυβέρνηση. Αν θα καταφέρει η ηγεσία της Κουμουνδούρου να καρπωθεί και εκλογικά το «αντικυβερνητικό - αντιμητσοτακικό μέτωπο» μέλλει να αποδειχθεί. Αν δηλαδή κάποιες ξεχωριστές περιπτώσεις από το χώρο της Κεντροαριστεράς, με απήχηση στην κοινή γνώμη, θα δεχθούν να περιληφθούν και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε γίνει με αρκετούς πασοκογενείς, που το 2019 συμπαρατάχθηκαν με τον Μητσοτάκη για να κερδίσει τις εκλογές, αλλά και για να ασκήσει στη συνέχεια την κυβερνητική εξουσία. Προσώρας, η «ψαριά» του Τσίπρα στον λεγόμενο μεσαίο χώρο δεν είναι τόσο μεγάλη, που να δείχνει ότι διαμορφώνεται ρεύμα πολιτικής αλλαγής, όπως είχε γίνει πριν τέσσερα χρόνια με τον Μητσοτάκη. Σε κάθε περίπτωση η εκλογική μάχη τώρα αρχίζει και ζεσταίνεται. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει βελτιώσει την απόδοση του στο πολιτικο-εκλογικό παιχνίδι. Βρίσκεται σε καλύτερη θέση συγκριτικά με μερικούς μήνες πριν. Οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές τον βοήθησαν, αλλά δεν αρκούν για να περάσει μπροστά. Η επόμενη μέρα της σύγκρουσης στη Βουλή είναι μια καλή αφετηρία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις ανά την επικράτεια που ξεκινά την Τετάρτη από το «Ανδρέας Παπανδρέου» του Περιστερίου.

Ο τέταρτος στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανατιναχτεί και η τελευταία γέφυρα συνεννόησης ανάμεσα στον Μητσοτάκη και τον Ανδρουλάκη. Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πως η πλειοψηφία της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ αν ήταν να διαλέξει θα προτιμούσε συνεργασία με τη ΝΔ και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τα στελέχη τηςΧαριλάου Τρικούπη, τα οποία μάλλον προτιμούν την «προοδευτική διακυβέρνηση» από την επανάληψη της «συγκυβέρνησης με τη δεξιά», που τους οδήγησε σε πολιτικό και εκλογικό αφανισμό. Η αλήθεια βέβαια είναι πως τόσο ο Μητσοτάκης όσο και ο Τσίπρας θα ήθελαν ο ενδιαμέσος χώρος του ΠΑΣΟΚ να εξαφανιστεί και το μέλλον του δικομματισμού να επιστρέψει στις παλιές εποχές, όπου τη Δεξιά εκπροσωπούσε η ΝΔ και την λεγόμενη Προοδευτική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ. Να πάρει όσο μεγαλύτερη κομμάτι μπορεί από τους κεντρώους του ΠΑΣΟΚ θέλει ο Μητσοτάκης για να κάνει τη ΝΔ πανίσχυρη, να συγχωνευθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα, την Προοδευτική Συμμαχία, θέλει ο Τσίπρας ώστε ο δεύτερος κυβερνητικός πόλος του δικομματισμού να γίνει πλειοψηφικός σε συνθήκες ενισχυμένης αναλογικής. Με την πρόταση μομφής, τη συζήτηση και την ψηφοφορία στη Βουλή θεωρεί πως τα δύο κόμματα έρχονται πιο κοντά και ταυτόχρονα η απόσταση της Χαριλάου Τρικούπη από την Πειραιώς μεγαλώνει. Βεβαίως, περισσότερο ωφελημένος βγαίνει ο Αλέξης Τσίπρας κι αυτό είναι το πέμπτο κέρδος του. Ενώ η αποκάλυψη των υποκλοπών ξεκίνησε από τον Ανδρουλάκη, τη διαχείριση την καρπώθηκε σχεδόν αποκλειστικά ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς το ΠΑΣΟΚ πέραν της καταγγελίας για το κινητό του Ανδρουλάκη δεν ανέλαβε καμμία άλλη πρωτοβουλία. «Το γεγονός το δημιουργήσαμε εμείς, με τον Ανδρουλάκη, αλλά στο ταμείο για να εισπράξει τα κέρδη πήγε ο Τσίπρας, με τον Ράμμο, την ΑΔΑΕ, τη λίστα με τα ονόματα και την πρόταση μομφής», μάς λέει διακεκριμένο και ιστορικό στέλεχος του Κινήματος . Στην παρατήρησή μας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει τους 50 βουλευτές που χρειάζεται για να υποβληθεί πρόταση μομφής, η απάντηση του πράσινου συνομιλητή μας είναι καταπέλτης: «Ένας λόγος παραπάνω για να κάνουμε εμείς το ΣΥΡΙΖΑ ουρά μας και να μην τρέχουμε πίσω από αυτόν. Θα έπρεπε να διακηρύξουμε την πρόθεσή μας να υποβάλουμε πρόταση μομφής και να καλέσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπογράψουν το κείμενό μας, βάζοντας τις υπογραφές τους κάτω από τους 22 βουλευτές μας. Εάν το είχαμε κάνει θα ήμασταν εμείς καβάλα στο άλογο και όχι ο Τσίπρας».

Προφανώς, η καταφανής υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του ΠΑΣΟΚ οφείλεται και στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα συγκροτημένο κόμμα, με ηγεσία, στρατηγική, τακτική και κυβερνητική στόχευση, σε αντίθεση με τη Χαριλάου Τρικούπη, η οποία ψάχνει ακόμη να βρει τα πατήματά της και με έναν επικεφαλής, ο οποίος δεν βρίσκεται στη Βουλή και δεν έχει ακόμη αφομοιώσει -για να το πούμε όσο πιο γίνεται κομψά- τα μαθήματα ηγεσίας, προκειμένου να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κυβερνητικό παιχνίδι και στις υποθέσεις της κεντροαριστεράς. Για να καταλάβουμε τη διαφορά στη λειτουργία των δύο κομμάτων, αλλά και για να αποκαλύψουμε το παρασκήνιο της απόφασης για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουμε το εξής γεγονός. Η απόφαση για κατάθεση μομφής δεν ελήφθη μετά τη συνάντηση του Τσίπρα με τον Ράμμο και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Τρίτη. Είχε ληφθεί πέντε μέρες νωρίτερα σε συνάντηση του Τσίπρα με 11 κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Σβίγγου, Βασιλειάδης, Καλογήρου, Τσακαλώτος, Σκουρλέτης, Ραγκούσης, Φλαμπουράρης, Βούτσης, Βίτσας, Γεροβασίλη, Θεοχαρόπουλος), όπου συζητήθηκε η τακτική του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας για τις υποκλοπές και για να αποκρουστεί η κυβερνητική αντεπίθεση που είχε ως αιχμές τον Ράμμο, τον Καλογρίτσα και την μικρή Μαρία.

Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε, ομοφώνως, πως ο Τσίπρας πρέπει μετά τις συναντήσεις που θα έχει με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ να πάει στην Ολομέλεια της Βουλής, να ανακοινώσει τα ονόματα που η ΕΥΠ παρακολουθεί με νόμιμη επισύνδεση, αλλά χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας, και να καταθέσει πρόταση μομφής. Από τη μια «για να βρεθεί ο Μητσοτάκης με την πλάτη στον τοίχο» και από την άλλη για «να ανακοπεί η επίθεση Μητσοτάκη», η οποία, σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στο γραφείο του Τσίπρα, μετά την συζήτηση και την ψηφοφορία για τη μομφή όντως «ανακόπηκε, αφού όχι μόνο δεν απάντησε στα συγκεκριμένα ερωτήματα που του έθεσε ο Τσίπρας, αλλά ήταν φανερή η πρόθεσή του να υπάρξει συμψηφισμός». Κάποιοι μάλιστα, έκαναν λόγο για «επιστροφή στην εποχή της ΕΡΕ», ενώ κάποιοι άλλοι εκτίμησαν πως «ο λαϊκοπατριωτικός κόσμος της ΝΔ είναι δυσαρεστημένος με τον Μητσοτάκη, όχι τόσο για τις υποκλοπές αφού ανέκαθεν από την εποχή Τόμπρα και Μαυρίκη γίνονταν, αλλά για την παρακολούθηση της στρατιωτικής ηγεσίας». Η επίθεση Μητσοτάκη μπορεί να ανακόπηκε -κι αυτό συνιστά ένα ακόμη κέρδος-, αλλά οι εκλογές πλησιάζουν και ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών. Πέρασαν τρεις μήνες και η ανακοίνωσή τους πάει από βδομάδα σε βδομάδα κι από μέρα σε μέρα. Η ερχόμενη λέγεται ότι θα είναι η τελευταία(;) και επιτέλους(!) θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και κάποια στιγμή τον Φεβρουάριο θα συνέλθει και η Κεντρική Επιτροπή για να δώσει και τυπικά την έγκριση στις λίστες των υποψηφίων.

Ένα από τα επιπλέον κέρδη, το έκτο, της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πρόταση μομφής , σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι «χάλασε και ο σχεδιασμός Μητσοτάκη. Κανείς δεν ασχολήθηκε με τη συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα και τις εξαγγελίες για την οικονομία, ούτε για την επίσκεψη στην Κρήτη και τον ΒΟΑΚα». Και βέβαια, το έβδομο κέρδος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο «πόλεμος των ακροκεντρώων». Και ειδικότερα (στο θεμελιακό και υπαρξιακό ερώτημα για τον δημόσιο και πολιτικό βίο!!!) αν κάποιοι, μεταξύ των οποίων ο Βενιζέλος και ο Αλιβιζάτος, αρχίζουν και νιώθουν καλύτερα με τον ΣΥΡΙΖΑ παρά με τη ΝΔ και προτιμούν τον Τσίπρα από τον Μητσοτάκη; Πάντως, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ βλέποντας τον «πόλεμο των ακροκεντρώων» και μάλιστα μεταξύ πρωτοκλασάτων υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σημειώνει με μελαγχολία: «Τουλάχιστον, Διαμαντοπούλου και ο Φλωρίδης, για να είμαστε δίκαιοι, δεν αλλαξοπίστησαν, παραμένουν συνεπείς οπαδοί του φιλελεύθερου και μεταρρυθμιστή νέου τους αρχηγού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ακόμη και στην ομιλία του στη Βουλή για τις υποκλοπές επετέθη στον Ανδρέα Παπανδρέου συσχετίζοντας τις σακούλες του Καλογρίτσα με τα πάμπερς του Κοσκωτά, ξεχνώντας ότι ο Ανδρέας όχι μόνον αθωώθηκε, αλλά και απεδείχθη, όπως παραδέχτηκε ακόμη και ο τότε Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Βασίλης Κόκκινος, ότι οι ιστορίες με τα πάμπερς ήταν μυθεύματα».

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως σε πολλούς βουλευτές, αλλά και παράγοντες του δημοσίου βίου, προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Αλέξη Τσίπρα λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ. Η εντύπωση που δόθηκε ήταν πως η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ουσιαστικά «νομιμοποίησε» τη συνάντηση του Τσίπρα με τον Ράμμο και κατά κάποιο τρόπο συμφώνησε να αξιοποιήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολιτικά τον φάκελο που του έδωσε ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, παρότι η κυβέρνηση υποστηρίζει πως αυτό είναι παράνομο. Η αλήθεια βέβαια δεν είναι αυτή. Το ραντεβού στο προεδρικό Μέγαρο είχε κλειστεί μέρες πριν ο Τσίπρας συναντηθεί με τον Ράμμο. Μάλιστα, η επίσκεψη στην ΑΔΑΕ και η συνάντηση με τον Πρόεδρό της αποφασίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Οι δύο συναντήσεις είχαν ως σκοπό τη μεγιστοποίηση των εντυπώσεων και έγιναν με τρόπο που ούτε η Σακελλαροπούλου ούτε ο Ράμμος μπορούσαν να ματαιώσουν ή να μεταθέσουν τη συνάντηση με τον Τσίπρα χωρίς να γίνουν αντικείμενο επικρίσεων και αρνητικών σχολίων. Με απλά λόγια και όπως θα έλεγε και ο λογοτέχνης Βασίλης Βασιλικός …η Κατερίνα πιάστηκε στα δίχτυα του Αλέξη.

43 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Όταν ένας πολίτης ή , μια ομάδα πολιτών βάζουν πίεση στους πολιτικούς τους σε μια Δημοκρατική χώρα για να περάσουν αυτοί νόμους ή παράθυρα νόμων, που θα προωθούν «ειδικά συμφέροντα »και όχι το γενικό καλό όλων των πολιτών , τότε η πράξης αυτή ονομάζεται πολιτικό «Ρουσφετι ».
  Όταν από καιρού εις καιρόν παρουσιάζεται ένας πολιτικός από οποιανδήποτε παράταξη να παραδεχθεί το πολύ μελανό μας σημείο σαν εμείς μη ηθικοί ή νόμιμοι πολίτες και πολιτικοί έχουμε ξεκάνει την γλυκιά μας Πατρίδα διαφορετικά πατρίδα με τέτοια καμώματα ,
  Τότε και η πετυχημένη φράση του Θόδωρου Πάγκαλου είναι μιά τόσο πολύ επιτυχημένη φράσης που παίρνει τόπο και σκοπό να διορθωθούμε στο μέλλον μόνοι μας …. :
  το « Μαζί τα φάγαμε ». Λοιπόν παίζει σπουδαίο ρόλο όπως και το άλλο παρεξηγημένο και χαλκευμένο ρητό του Γιώργου Παπανδρέου , το “ λεφτά υπάρχουν, ΑΝΝΝΝΝ ……..“
  Τώρα τι ν καταλάβει ή να παραδεχτεί μια ύπαρξης. Που θέλει ν ´ αλλά ξει το σεξ μας, όχι μόνον τις καθαρές μας πολιτικές ιδέες και συμβολισμούς …
  Ναι το βρήκατε είναι η Μαργαρίτα Βερύκιου !

  ΣΗΜ. Αν δεν ήταν πάσα αυτό,
  ήταν μήπως , όπως λέει ροχάλα της προς τον ουρανό; ….όμως , που της ήρθε πίσω στο κούτελο της !

 2. Βερύκιου , αισχρή Αερολογούσα δίχως επιχειρήματα και αποδείξεις παρά με τα συνθήματα και τις εκφράσεις που σε διακατέχουν .
  Τα Λεσβιακά «Επιχείρημα σου » εδώ , σαν το τελευταίο
  « …Τράβα φτύσε τα μπούτια σου να κάνεις τσουλήθρα. Γριά αδερφή, νυχάκια. Σου είπα με εμένα δεν καθαρίζεις γύφτο ».
  ….Είσαι βρόμικια , και παραδέχεσαι ότι δεν είναι δυνατόν να σε καθαρίσει κανείς, όπως ομολογείς η ίδια !

 3. Είσαι για κλάματα Μπόγδη. Λες ότι είσαι μετανάστης. Όσο ήταν βομβιστής ο Αβουρής στην χούντα. Τράβα φτύσε τα μπούτια σου να κάνεις τσουλήθρα. Γριά αδερφή, ψυχάκια. Σου είπα με εμένα δεν καθαρίζεις γύφτο.

 4. Το «Μαζί τα φάγαμε» που ξεστόμισε το παχύδερμο και εγγονός δικτάτορα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αυτό που γράφω εξηγεί. Οι εκατοντάδες χιλιάδες διορισμοί του ΠΑΣΟΚ στο Δημόσιο κατέληξαν στην χρεοκοπία και στην ιστορική φράση του Πάγκαλου. Όταν βγαίνεις στο εξωτερικό, τότε βλέπεις πόσο πίσω είναι η Ελλάδα εξαιτίας του βρόμικου και εγκληματικού ΠΑΣΟΚ. Αυτή την πρόοδο μας έφερες Μπόγδη, την Ελληνική χρεοκοπία. Και από το εξωτερικό που βρίσκομαι θα σε ξεβρακώνω καθημερινά αλητάμπουρα Μπόγδη. Λαμόγιο του ΠΑΣΟΚ.

 5. Η διπλωματία του Κώστα Σημίτη (Ααρών Αβουρή) μετά την προδοσία και την ήττα στα Ίμια, ήταν η προδοσία και η παράδοση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους Τούρκους πράκτορες της ΜΙΤ και η είσπραξη της επικήρυξης, η συμμετοχή της Ελλάδας στο βρόμικο πόλεμο του Κοσόβου υπέρ των Αλβανών κατσαπλιάδων δολοφόνων και κατά των Σέρβων Ορθόδοξων αδερφών μας, οι ήττες της Ελλάδας από την Τουρκία στο Ελσίνκι και την Μαδρίτη, τις οποίες το καθεστώς Σημίτη τις βάφτισε Εθνικές επιτυχίες, το βρόμικο σχέδιο του Κόφι Ανάν που διχοτομούσε οριστικά την Κύπρο και το οποίο ο περήφανος Κυπριακός λαός και ο αείμνηστος Τάσος Πάαδόπουλος το έτριψαν στα μούτρα του Σημίτη. Μάζεψε τα βρακιά σου Μπόγδη και τράβα από εδώ πέρα άθλιε φασίστα του ΠΑΣΟΚ. Καρπαζοεισπράκτορα.

 6. Eiναι τελικα για κλάματα ή για για γέλια αυτά που γράφει με τόση ξεφτίλα στην πραγματικότητα η Μαργαρίτα Βερύκιου ;
  Σε Ότι τι διαλέξετε θα είστε μέσα, ενώ αυτή μας λέει ότι πάει ταξίδι,,,, τρομάρα της ….
  Εμένα τον μετανάστη , με κατηγορούσε ότι ταξιδεύω .
  Είμαι κι ´εγω έξω τώρα ,
  αλλά δεν εγκαταλείπω την αγάπη και την υποστήριξη μου μου με ότι μπορώ και προπάντων με δικαιοσύνη και πρόοδο στην γεννήρα χώρα μου και την κοινωνία της .

 7. Το αποτέλεσμα της κάλπικης νίκης του Ααρών Αβουρή μετά την προδοσία στα Ίμια, ήταν αποτέλεσμα χρηματισμού και αθρόων διορισμών στο Δημόσιο. Η επίσης νίκη του αλήτη του Αβουρή το 2000, ήταν αποτέλεσμα νοθείας και της ψήφου των λαθρομεταναστών τους οποίους Ελληνοποίησε από το παράθυρο το σάπιο καθεστώς Σημίτη. Ελληνοποίησαν μέχρι και κακοποιούς από το Κόσοβο, την Αλβανία, την Ρωσία και το Καζακστάν. Τα εγκλήματα του Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστια σε βάρος της πατρίδας μας. Γιός δοσίλογου εξάλλου ο Αβουρής. Το ίδιο πολιτικός εγκληματίας είσαι και εσύ Μπόγδη. Ξεσκισμένε φασίστα του ΠΑΣΟΚ.

 8. Επανεξελέγη με Δημοκρατικές διαδικασίες και Πανηγυρικά η κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και μετά το ´Ιμια !
  Άρα , οι πολίτες αποφάσισαν ότι πολύ σωστά έπραξε η κυβέρνησης τους τότε , με τα να μην πάει σε πόλεμο σε εκείνη την δύσκολη περίοδο που δημιούργησαν οι Τούρκοι , ελπίζοντας σε σύρραξη μαζί μας !
  Με την διπλωματία όμως εμείς καταφέραμε τους δικούς μας σκοπούς και την πολιτική των διεθνών μας σχέσεων και συμμαχιών μας .
  Τα υπόλοιπα όσα γράφεις Βερύκιου ειναι παραμύθια που
  σ´αρέσει να μας τσαμπουνάς για να δείχνεις ότι είσαι Χρυσαυγήτισσα, κωστακαραμανληκιά, φασίστρια , νεοναζί και ρατσίστρια που μισείς μετανάστες και πρόσφυγες !Παραβλέποντας ότι τετοιοι είμαστε και μείς πριν 50 χρόνια .
  Για το ότι κάθε σου λέξης ή , Λεσβιακή σου ύβρις είναι και μια σου πρόσκληση να ταπώνεσαι !
  Zήτησε βοήθεια απο τον /την Συμπλέκουσα τα Μπούτια σας σε περιπτώσεις όπως του Καμμένου ,του Αντώναρου και όσων άλλων Προκύψουν στο εγγύς μέλλον , για συνεργασία σας !
  Εγώ και οι πραγματικοί προοδευτικοί , ενεργοί Δημοκρατικοι πολίτες ,παραμένουμε όσο μακριά από σας γίνεται .
  Πήγενε λοιπόν στο καλό ,
  και άνοιξε τα μάτια σου να δεις πως ζουν και αλλοι Λαοί ,
  τι τυχόν κάνουν καλύτερα από μας και πως γίνεται να τους μοιάσουν με στα καλά τους ! Ξεσαβούρωνε όμως !

 9. FEMA 22:10 02/02/2023

  ΒΡΕ ΤΑΣΟ-ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!
  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ! ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ!
  Ε.Ρ.Χ.Ο.Μ.Α.Σ.Τ.Ε!!!

 10. Στα Ίμια ο Κώστας Σημιπτης, ο Γεράσιμος Αρσένης και ο πολύς και παχύς Θεόδωρος Πάγκαλος, έφυγαν με την ουρά στα σκέλια και τα βρακιά κατεβασμένα. Αν ήταν μια σοβαρή και Εθνική Ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν ανάγκη να πάει σε πόλεμο. Τουλάχιστον θα ανταπέδιδε με ίσους όρους. Είσαι ηττοπαθής όπως και το κόμμα σου. Αλλά με 2.000.000 Αλβανούς εδώ μέσα και άλλα 2.000.000 επενδυτές Αφγανοσομαλούς, το παιχνίδι έχει χαθεί πριν καν ξεκινήσει. Συνέχισε εσύ να μιλάς για Εθνικά υπερήφανο ΠΑΣΟΚ, βλάκα. Πρέπει να φύγω τώρα. Μην με κάνεις να σου απαντάω και από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Και από αυτό το έργο χάρη στους δικούς σου προδότες του ΠΑΣΟΚ, όλα τα μεροκάματα, κατέληξαν στην ανθελληνική και φιλότουρκη Αλβανία. Ξεφτιλισμένοι του ΠΑΣΟΚ. Προδότες.

 11. Για τα Ιμια δεν μας Είπες !!! Εκεί ήταν η ερώτηση !
  ( άσε τις βλακείες σου για ….συνεργάτες τάχα των Γερμανών ναζί …) το ερώτημα ήταν ήθελες γενικό πόλεμο με την Τουρκία και στον στέρησε ο Σημίτης ;
  Θέλεις να ξεφύγεις αλλά δεν τα καταφέρνεις …
  Τις προάλλες κατηγόρησες εμένα γιατί ταξιδευω έτσι ; που βρίσκω τα λεφτά κλπ. Κλπ .
  Μα είσαι νούμερο , η ίδια ή το νουμερο και ο ρόλος σου αποκαλύπτονται ύστερα από μικρή πίεση από την οποία δεν σε ανακουφίζει ο Λεσβιασμος σου .
  Σε στέλνει πιο βαθιά στο βόθρο σου.

 12. ΤΑΣΟΣ 21:15 02/02/2023

  Πολλά νεύρα εκεί στο ΠΑΣΟΚ
  Δεν σας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κακος ευατος σας φταίει
  Σας φούσκωσε η διαπλοκή τα ανύπαρκτα ποσοστά εσείς τα πιστέψατε γιατί ήσασταν τρουλουλου
  Ποτε ιστορικά ένα κόμμα που ήταν μεγάλο και έγινε μικρό δεν ξαναέγινε μεγάλο
  ΠΑΣΟΚ 8
  ΝΔ 32
  ΣΥΡΙΖΑ 34-35
  ΚΚΕ 5
  ΜΕΡΑ 2
  ΕΡΧΌΜΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕ

 13. Καμία κινητικότητα Μπόγδη. Το ξερό σου το κεφάλι, αυτό του φασίστα έχει κινητικότητα. Ναι Μπόγδη πατέρας Σημίτη και πατέρας Παπακωνσταντίνου ήταν συνεργάτες των Γερμανών στην κατοχή. Η Μελίνα ήταν μεταφράστρια τους καθώς ήταν πολύ γλωσσομαθής. Επίσης τα είχε με συνεργάτη των Ναζί. Όλα υπάσχουν πλέον στο διαδύκτιο. Ειδικά για την Μελίνα σου διάβασε τι αναφέρει η Ροζίτα Σώκου στον ιστότοπο http://www.iefimerida.gr ΖΩΗ/30/06/2016. Όλοι οι κεντρώοι και οι αριστεροί μας προέκυψαν φασίστες. Εσύ είσαι ο φασίστας, ο ακροδεξιός και ο ναζί εδώ μέσα. Άσε τα ανούσια κατεβατά με τις βλακείες. Αν τις ροχάλες τις θεωρείς πάσες, θα σε χορτάσω και από αυτές. Σε πέντε μόλις γραμμές και σε έχω ήδη ξεβρακώσει. Θα λείψω για λίγο Μπόγδη στο εξωτερικό. Μην με κάνεις να σου τα χώνω και από εκεί. Μην γίνουμε ρεζίλι και στους ξένους με εσένα τον ξεφτίλα.

 14. Aντι απάντησης στο παρακάτω σχόλιό μου :
  « O ΛΕΣΒΙΑΚΟΣ τσαμπουκάς της Αμαζόνας Μαργαρίτας Βερύκιου, τι θα ήθελε vα είχε γίνει στα Ιμια ;
  Η Κυβέρνησης της Ελλάδας τότε να είχε παρασυρθεί από τον Τρελό Ερντογάν σε γενικό πόλεμο και να είχε δώσει την ευκαιρία στους Τούρκους να καταλάβουν και αλλά μας νησιά ;
  Όπως τους έδωσε την ευκαιρία η χούντα του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη που είναι τα ινδάλματα της ίδιας να κάνουν ότι και στην Κύπρο μας;
  Μην ξανα αναφέρεις τα ΙΜΙΑ λοιπόν χωρίς να μας λες τι θα ήθελες να είχε κάνει η εκλεγμενη από τον Λαό μας Κυβέρνηση ! »
  Διαβάζουμε μια βλακοδέστατη ,Λεσβιακή πάλι , απάντηση από τη πατσαβούρα του πατριωτισμού και της πολιτικής για τα Ιμια και τα ξερατά πάλι για ανθρώπους δημόσιους .
  Σαν τον εκλεγέντα από τον λαό μας για το μακρύτερο συνεχές διάστημα πρωθυπουργίας που έχει καταγράψει η Ιστορία του έθνους μας .
  Τον αντιστασιακό στην χούντα Κώστα Σημίτη και άλλους πατριώτες….
  Ακούστε θράσος Μωρέ …
  βγάζει και τη Μελίνα Μερκούρη προδότρια των Γερμανών Έλεος πια για την κατάσταση της Βερύκιου εδώ μέσα !
  Ή μήπως είναι το σκεύασμα του ιστότοπου για να κάνει πασες σε μας τους υπόλοιπους και έτσι να δημιουργεί κινητικότητα στο σάϊτ ;
  Έξυπνο το κόλπο ,αλλά και δικαιώνει την δίκη μου πλευρά και θεωρεία για το ήθος τα παραδείγματα και τους συμβολισμούς που χρειάζεται η πολιτική και πρέπει να τηρούν οι πολιτικοί στην πατρίδα μας , για να καλυτερεύσουν την κοινωνία μας και την καθημερινή ζωή των πολιτών .
  Ετσι τα δικά μας λεγόμενα έρχονται σαν φυσική συνέχεια των αισχρών κατηγοριών πάντα με την πρόστυχη και Λεσβιακή γλώσσα της Μαργαρίτας Βερύκιου !
  Συντελούν ελπίζω σε αυτό !

 15. Όχι τον Καρατζαφέρη FEMA, αλλά τον Καρατζαφύρερ. Έτσι τον έλεγε ο τραχανάς ο Μπόγδης. Πάντως στην κλιμακούμενη ένταση του ΣΥΡΙΖΑ όπως η λεκτική βία του γελοίου Τζανακόπουλου, η επίσης λεκτική βία και ο τραμπουκισμός του βαρεμένου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου (όνομα και πράγμα) στην Άννα Καραμανλή, όλο αυτό θα ολοκληρωθεί με παραίτηση της άπλυτης κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Το καλύτερο ο μπαχαλάκιας Τσίπρας μας το φυλάει για το τέλος. ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα του πεζοδρομίου, της αναταραχής και του μπάχαλου. Να τον χαίρεστε τον γελοίο αρχηγό του τσούρμου σας.

 16. Λίλιθ 15:44 02/02/2023

  Μη στενοχωρείς FEMA την Μαργαρίτα , δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι θα συγκυβερνήσει με τον Μπογδη και αντιστρόφως ,αν και ο δεύτερος ίσως το επιδιώκει

 17. FEMA 13:54 02/02/2023

  ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ-ΟΧΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΩ ΡΑΦΙ-ΟΠΩΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΩ ΡΑΦΙ-ΟΠΩΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ!
  ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΝΕ ΤΑ ΟΥΓΚΑΝΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΚΕΙ-ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΜΑΣ-ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!
  ΔΕΝ ΝΟΓΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΥΤΟΙ!

 18. Ο Ευάγγελος Αντώναρος είναι ένα γελοίο υποκείμενο, που εξαργύρωσε σήμερα τις βρόμικες υπηρεσίες του προς τον ανθελληνικό ΣΥΡΙΖΑ. Ομοίως και η άπλυτη εκπρόσωπος τύπου, η Πόπη Τσαπανίδου. Στελέχη όχι από το πάνω ράφι, αλλά από τον βούρκο της εγχώριας σήψης και διαπλοκής.

 19. οκ 10:09 02/02/2023

  κυρίες κι κύριοι η είδηση της ημέρας είναι η υποψηφιότητα του μέγα Αντώναρου με τον σύριζα !

  ο θίασος της Κουμουνδούρου επί σκηνής – τελικά, ο Τσίπρας είναι «ο βλαξ» αν νομίζει ότι με Αντώναρο κι Τσαπανίδου θα κερδίσει εκλογές.

 20. Στα Ίμια ο Σημίτης πούλησε και πρόδωσε την Ελλάδα. Μόνο αδερφές το βάζουν στα πόδια και όχι οι Έλληνες. Αλλά τι να περιμένει κανείς από τον τιποτένιο Ααρών Αβουρή που ο πατέρας του ήταν δικηγόρος των Γερμανικών Δυνάμεων Κατοχής στην Ελλάδα. Όπως συνεργάτης τους ήταν ο πατέρας του Παπακωνσταντίνου και η Μερκούρη ήταν μεταφράστρια τους. Όσο για τον ΚΟΣ ΚΟΣ μιλάνε τα γραφόμενα και οι ασυναρτησίες που αραδιάζει.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.