ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση μομφής

Και τώρα, πρόγραμμα και «καθημερινότητα»

Η επιστροφή στην προβολή των προγραμματικών θέσεων του κόμματος, αλλά και στην σκληρή αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση για θέματα της λεγόμενης «καθημερινότητας» είναι οι δύο βασικοί στόχοι του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για την «επόμενη μέρα» μετά την πρόταση μομφής και την κορύφωση του σκανδάλου των υποκλοπών.

Εξάλλου, όσο κι αν ακόμη η έρευνα της ΑΔΑΕ συνεχίζεται και δεν αποκλείεται να προκύψουν νέες αποκαλύψεις, η πραγματικότητα είναι ότι με την κατάθεση πρότασης μομφής, την επίσκεψη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ, αλλά και την συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το σκάνδαλο έφτασε, για την ώρα, στην κορύφωσή του. Επίσης, όλα δείχνουν ότι τα «θεσμικά όπλα» που είχε στη φαρέτρα της η αξιωματική αντιπολίτευση έχουν εξαντληθεί. Αν, λοιπόν, αυτή η παραδοχή συνδυαστεί και με το εύρημα των μετρήσεων που δείχνει ότι οι υποκλοπές αξιολογούνται μεν ως σοβαρό θέμα από τους πολίτες, αλλά δεν αποτελούν το βασικό κριτήριο ψήφου, τότε καθίσταται σαφής η ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να «εμπλουτίσει» την στρατηγική του.

Πολιτική με όραμα

Συν τοις άλλοις, όπως με επώδυνο τρόπο είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, δύσκολα κερδίζεις εκλογές λέγοντας πόσο κακός είναι ο αντίπαλος ή ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν από την εκλογική του  νίκη. Αντιθέτως, οι πολίτες θέλουν να ακούσουν μία περιγραφή όχι μόνο τού πώς κυβερνάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά του πώς θα κυβερνήσει τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, αν βρεθεί στο τιμόνι της. Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας και οι τομεάρχες του κόμματος αναμένεται να ρίξουν το βάρος τους στην προβολή των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και στις προτάσεις που συγκροτούν το «εναλλακτικό κυβερνητικό πρόγραμμα» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η μάχη της «καθημερινότητας» 

Συν τοις άλλοις, στην Κουμουνδούρου έχουν ήδη αποφασίσει να σφίξουν τον κλοιό προς την κυβέρνηση και για όλα τα θέματα της καθημερινότητας: οι δημοσκοπήσεις, άλλωστε, δείχνουν ότι η απογοήτευση για το «καλάθι του νοικοκυριού» περισσεύει, ενώ ταυτόχρονα η τιμή των καυσίμων παίρνει ξανά την ανιούσα, σε μία συγκυρία που η πορεία της θερμοκρατίας είναι… αντιστρόφως ανάλογη με το κόστος που πρέπει να καταβάλει το κάθε  νοικοκυριό για να ζεσταθεί. Τα θέματα, δηλαδή, που παραδοσιακά επισφραγίζουν τα εκλογικά αποτελέσματα, μπαίνουν ορμητικά στην ατζέντα και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πάση θυσία να δείξει ότι τον αφορούν και πως απευθύνεται στους φόβους και την αγανάκτηση των ανθρώπων για το πώς θα «βγάλουν τον μήνα».

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο Τσίπρας ενδιαφέρεται όχι για το καλάθι του Ελληνικού νοικοκυριού, αλλά για το καλάθι του Πακιστανού.
    Η καθημερινότητα του ΣΎΡΙΖΑ έχει μέσα της τον Ρουβίκωνα και τους ροπαλοφόρους του ΣΎΡΙΖΑ. Το κόμμα του μπάχαλου και της καταστροφής είναι και παραμένει ο ΣΎΡΙΖΑ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.