ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Λαχανοσαλάτα με μήλα και σταφίδες

Αυτή η σαλάτα με πρωταγωνιστή το λάχανο, που παραπέμπει στη γερμανική κουζίνα, είναι τόσο δροσερή και αρωματική, που θα γίνει από τις αγαπημένες του χειμώνα.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σαλάτα
300 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας σταφίδες
300 γρ. λευκό λάχανο, ψιλοκομμένο
150 γρ. καρότα, τριμμένα
50 γρ. αμύγδαλα λευκά
50 γρ. ρόδι
80 γρ. ρόκα baby
1 κόκκινο μήλο, σε κάθετες φέτες
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για το dressing
40 γρ. μουστάρδα
90 γρ. μαγιονέζα
130 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Dressing: Αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το dressing.

Βήμα 2
Ρίχνουμε στο μπολ με το dressing το κόκκινο λάχανο, τις σταφίδες, το λευκό λάχανο, το καρότο, το αμύγδαλο, το ρόδι, τη ρόκα, το μήλο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να πάει το dressing σε όλα τα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.