ΕΛΛΑΔΑ

Τι λέει ο δικηγόρος του

«Μάξιμος Σαράφης»: Φοβάμαι για τη ζωή μου, λέει και αρνείται τις κατηγορίες για απάτη

Ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης υποστηρίζει πως η μεθόδευση της υπόθεσης εναντίον του οφείλεται σε λόγους ρεβανσισμού - «Αόριστη με πολλά κενά και αναπάντητα ερωτήματα η δικογραφία» λέει ο δικηγόρος του, Κωνσταντίνος Γώγος.

Για ένα δεκάλεπτο περίπου παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης που απολογήθηκε για ένα βαρύ κατηγορητήριο που τον φέρει ως «πρωταγωνιστή» σε εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο «Σαράφης» της Novartis κρίθηκε προφυλακιστέος αμέσως μετά την απολογία του κατηγορούμενος για απάτη των δήθεν δανειοδότησεων. Αντίθετα, ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής τους αφέθησαν οι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 50χρονος κατηγορούμενος, που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση, φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Στη συνέχεια, σε δημοσία δήλωση του ισχυρίστηκε πως η εμπλοκή του οφείλεται σε παρακρατική μεθόδευση για λόγους ρεβανσισμού και φέρεται να σημείωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως φοβάται για την ζωή του.

Ο κ. Δεστεμπασίδης πιθανότατα θα κληθεί εκ νέου από την ανακρίτρια για να απολογηθεί συμπληρωματικά καθώς η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του μέχρι στιγμής, αφορά μόνο το μέρος της υπόθεσης που σχετίζεται με την φερόμενη δράση εγκληματικής οργάνωσης και το αδίκημα απάτης.

Έτσι όταν ολοκληρωθεί, με την συμπλήρωση των υπολοίπων στοιχείων της έρευνας, ο θεωρούμενος ως «εγκέφαλος» στην υπόθεση της μεγάλης απάτης σε βάρος επιχειρηματιών με δήθεν άμεσες και εύκολες δανειοδοτήσεις τους από τραπεζικά ιδρύματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα κληθεί να δώσει την δική του εκδοχή για όσα θα του αποδώσουν οι Αρχές.

Η θέση του κατηγορούμενου, που εκπροσωπείται από τον κ. Κωνσταντίνο Γώγο, είναι ότι η δικογραφία είναι αόριστη με πολλά κενά και αναπάντητα ερωτήματα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΚΟΣ ΚΟΣ 22:54 28/01/2023

    ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. ?.ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ .. ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΑΤΙ ?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.