ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα τροπή στο σκάνδαλο των υποκλοπών

Με τον «φάκελο-φωτιά» στην Σακελλαροπούλου ο Τσίπρας

Ξεχωριστή και ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία έχει η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 6 το απόγευμα, καθώς το σκάνδαλο των υποκλοπών παίρνει νέα τροπή, μετά τον «φάκελο-φωτιά», με τον οποίο εξήλθε των γραφείων της ΑΔΑΕ στο Μαρούσι λίγο μετά τις 11 το πρωί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καίτοι από την Κουμουνδούρου ούτε επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν, επιμένοντας στην ανάγκη «να γίνουν όλα θεσμικά και χωρίς διαρροές», οι πληροφορίες του Matrix24.gr επιμένουν: στον φάκελο που, φανερά, κρατούσε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος των γραφείων της ΑΔΑΕ, όταν δήλωσε ότι «το φως της Δημοκρατίας νίκησε το σκοτάδι» και πρόσθεσε πως «υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας», περιέχονται τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τους ελέγχους της «task force» της ΑΔΑΕ στα αρχεία των τριών παρόχων κινητής τηλεφωνίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, έχει επιβεβαιώσει από τις έρευνες της συγκεκριμένης ομάδας στους παρόχους ότι έχουν παρακολουθηθεί «επισήμως» -ήτοι από την ΕΥΠ, με αίτημα επισύνδεσης...- 6 κορυφαία πρόσωπα, μεταξύ των οποίων υπουργοί, στελέχη της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας κ.α.

Η «καυτή πατάτα» στην Πρόεδρο;

Άλλωστε, υπενθυμίζεται ότι η σχετική έρευνα στα αρχεία των τριών παρόχων κινητής τηλεφωνίας πυροδοτήθηκε μετά την επίκληση νόμου του 2003 από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, βάσει του οποίου η ΑΔΑΕ υποχρεούται να ελέγχει και να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς και την Βουλή. Αφού, λοιπόν, ο Χρήστος Ράμμος απάντησε θετικά στο αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να ζήτησε να ελεγχθεί μία συγκεκριμένη λίστα κινητών τηλεφώνων, που αντιστοιχούν σε κορυφαία πολιτικά πρόσωπα. Σημειωτέον ότι την υποχρέωσή του αφενός να διεξάγει τους ελέγχους, αφετέρου να ενημερώσει τη Βουλή και τους πολιτικούς αρχηγούς εξέφρασε και ο ίδιος ο κ. Ράμμος κατά την αίτησή του να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Με αυτά τα δεδομένα, μπορεί βασίμως να εικάσει κανείς ότι ο «καυτός φάκελος» που ενεχείρισε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, θα καταλήξει στα χέρια του κατά το Σύνταγμα «θεματοφύλακα» του πολιτεύματος: της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με την οποία έχει καθορισμένη συνάντηση το απόγευμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πάντως, είναι αυτονόητο ότι αν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρεθεί με μία λίστα «επίσημων» παρακολουθήσεων στα χέρια, που θα περιβάλλεται από το κύρος της Αρχής που διενήργησε τον έλεγχο –δηλαδή της ΑΔΑΕ- τότε θα πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποφασίσει τί ακριβώς θα κάνει με την λίστα αυτή –αν υποτεθεί ότι θα δεχθεί να την παραλάβει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΚΟΣ ΚΟΣ 20:35 24/01/2023

    ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ? ΔΕΝ ΘΕΣ ΘΕΣΜΟΥΣ!!! ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ … ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΕΔΕΙΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ .ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ .ΕΔΕΣΕ ? ΕΤΣΙ ΔΙΚΑΖΟΥΝ..?.. ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ? ΕΔΩ ΒΓΗΚΕ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝΕ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΘΗΝΑ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΝΔ …ΕΙΔΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΒΓΗΚΕ ΚΑΤΙ?

  2. οκ 13:51 24/01/2023

    άνθρακες ο θησαυρός – η Σακελλαροπούλου δεν είναι Πάκης Φαυλόπουλος.

    για τις βαλίτσες θα πεις κάτι Τσίπρα;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.