ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Ν.Ανδρουλάκης: Όχι πωλήσεις όπλων σε χώρα που απειλεί την ειρήνη στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο

"Ούτε μία σφαίρα, πολλώ δε μάλλον μαχητικά αεροσκάφη και αεροπλανοφόρα, δεν πρέπει να πωληθούν σε μία χώρα που απειλεί την ειρήνη στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο και κάνοντας αναφορά στην Τουρκία.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι "το 2022 φάνηκε ότι η πολιτική κατευνασμού δεν λειτουργεί απέναντι σε ηγέτες αναθεωρητές, που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο. Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει άμεσα στα απαραίτητα βήματα αμυντικής ένωσης, ώστε να μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες της επαρκώς".

"Ενώ ζούμε τις συνέπειες από την παράνομη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, η ευρωπαϊκή ηγεσία παραμένει απαθής στις συνεχείς και όλο κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας προς την Ελλάδα και την Κύπρο" συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε ότι "μετά τις απειλές ότι σύντομα η Ελλάδα θα είναι εντός του βεληνεκούς του νέου τουρκικού πυραύλου, την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά, η τουρκική ηγεσία, όχι μόνο επανέλαβε, αλλά διεύρυνε μάλιστα το casus belli προς την Ελλάδα, στην περίπτωση που ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο και στην Κρήτη".

"Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αταλάντευτα την εθνική της κυριαρχία. Όμως, η πολιτική των ίσων αποστάσεων, ιδιαίτερα από το ΝΑΤΟ, δίνει άλλοθι στον Ερντογάν" επεσήμανε.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Eδώ έχουμε ένα πολύ μεγάλο θέμα με την πίεση που πρέπει να διοχετευθεί στο Αμερικανικό Κογκρέσο .
    0 Μενέντεζ από μόνος του δεν φθάνει για να κάνει την δουλειά .
    Χρειαζόμαστε τους Ελληνοαμερικανούς να ενεργοποιηθούν και να διαδηλώνουν την πίστη τους και τη επιθυμία τους για την ασφάλεια της πρώτης τους πατρίδας ή , αυτήν της καταγωγής των γωνιών ή , και των παπουδων τους …
    Πως θα αρχίσει να στοιχειοθετείται κάτι τέτοιο για την πιο ενεργή δράση τους ;
    Μα, με το να τους εμπιστευθεί το Ελληνικό κράτος , όπως και στους υπόλοιπους σ ´ολόκληρο τον κόσμο απόδημους μας
    το δικαίωμα τους να ψηφίζουν στις Εθνικές γενικές Εκλογές όταν τηρούν τους ανάλογους όρους :
    Να είναι κάτοχοι ελληνικού Διαβατηρίου και γραμμένοι σε μια οικογενειακή μερίδα μιας δημοτικής περιοχής στην γενέτειρα τους , ή , αυτή των προγόνων τους ….
    Τόσο απλά ..
    Και μάλιστα με ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ψήφο από εκεί που βρίσκονται .
    Ακούτε ; Σεις οι αρμόδιοι των κομμάτων που βλέπετε τους απόδημους ( αυτήν την Εθνική τεράστια δύναμη μας ) μόνον για να την εκμεταλλευθείτε Ψηφοθηρικά και όχι για το γενικό καλό του έθνους μας .
    Εγώ το βλέπω τόσο ζωντανά αυτό , αφού βρίσκομαι στην δεύτερη μου πατρίδα και οι ομοεθνείς με παρακαλούν να κάνω γνωστή την επιθυμία και την αγάπη τους για πρόοδο στην κοινωνία της πατρίδας τους η, αυτή των προγόνων τους .
    Δεν είναι υποχρεωτικό να ταξιδεύσουν στις εκλογές (αυτό θα το κάνουν όταν έχουν τις διακοπές τους … γίνεται απλά με την ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ψήφο .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.