ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Ν. Ανδρουλάκης: «Θέλουμε μια ζωή αξιοπρέπειας για τη νέα γενιά»

Στην Κατερίνη βρίσκεται από το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μιλάει σε λίγη ώρα σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του κόμματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε λίγο μετά το μεσημέρι το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (logisticks) στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας που εδρεύει στην Κατερίνη. Πρόκειται για ένα τμήμα με ιδιαίτερη εκπαιδευτική εξωστρέφεια, οι απόφοιτοι του οποίου βρίσκουν εργασία σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων και οργανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο ευρύτερο αντικείμενο των logistics, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με απορρόφηση των αποφοίτων του Τμήματος από την αγορά να αγγίζει το 80%.

Ο κ. Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για το πρόγραμμα και τις σπουδές κι αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες πολιτικές που προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την απασχόληση των νέων.

«Ο λόγος της σημερινής επίσκεψης είναι γιατί θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι έχουμε χρέος να στηρίξουμε την εκπαίδευση και τη διασύνδεσή της με την αγορά εργασίας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης συμπληρώνοντας ότι «με σύγχρονες υποδομές, με επιστήμονες οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο τους μπορούμε να ανοίξουμε νέα πεδία στην αγορά εργασίας».

Επισήμανε ότι στον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, την μεταποίηση, την έρευνα πρέπει να υπάρξει ένα στρατηγικό μακροπρόθεσμο πλάνο ώστε να προκύψουν πολλές καλές θέσεις εργασίας στη χώρα για να μείνουν εδώ τα ελληνόπουλα και όχι να φεύγουν ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Υπογράμμισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι «πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να έχουμε μια ποιοτική ανάπτυξη και όχι να λέμε ότι μειώνεται η ανεργία με μισθούς των 400, των 500, των 600 ευρώ». «Εμείς θέλουμε μια ζωή αξιοπρέπειας για τη νέα γενιά» τόνισε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.