ΥΓΕΙΑ

Υπουργός Υγείας

Πλεύρης: Η έλλειψη φαρμάκων στην Ελλάδα μπορεί να καλυφθεί με γενόσημα

«Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα με την κορύφωση των λοιμώξεων του αναπνευστικού και την έλλειψη των φαρμάκων» υποστήριξε ο υπουργός

«Στην Κίνα η πολιτική «Zero Covid» ήταν αποτυχημένη και η χώρα βρίσκεται στην ίδια φάση που ήταν ένα χρόνο πριν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 εξηγώντας ότι η έξαρση που παρατηρείται στην Κίνα οφείλεται στο γεγονός ότι ο πληθυσμός δεν έχει φυσική ανοσία.

Όπως είπε ο υπουργός, ο ΠΟΥ «κρούει» το καμπανάκι του κινδύνου γιατί τα επιστημονικά στοιχεία της Κίνας δεν είναι αξιόπιστα. «Φοβόμαστε ότι η έξαρση των κρουσμάτων οδηγήσει σε νέες μεταλλάξεις. Οι χώρες που έχουν στενότερους δεσμούς με την Κίνα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Ωστόσο τις αποφάσεις που θα λάβουμε θα είναι σε κοινή γραμμή με την Ευρώπη», είπε ο κ. Πλεύρης αναφέροντας παράλληλα ότι αν κρίνεται επιτακτικό θα ακολουθήσουμε τα μέτρα που θα αποφασιστούν.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι «απαιτείται μεγάλη προσοχή» καθώς «κανείς δεν επιθυμεί πισωγύρισμα»

Αναφορικά με την έλλειψη των φαρμάκων ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι το γεγονός αυτό οφείλεται στη χαμηλή παγκόσμια παραγωγή παράλληλα με την τεράστια ζήτηση λόγω έξαρσης των ιώσεων.

Στην Ελλάδα σημείωσε ο κ. Πλεύρης υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής γενόσημων, η οποία αυξάνεται για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών.

Επίσης επανέλαβε ότι απειλούνται με «λουκέτο» οι φαρμακαποθήκες που κάνουν εξαγωγές φαρμάκων που στην Ελλάδα είναι σε έλλειψη. Ηδη όπως είπε, έχουν κλείσει οριστικά δύο φαρμακαποθήκες και άλλες πέντε ελέγχονται.
Πηγή: skai.gr

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Στην πατρίδα μας υπάρχουν , τα παράθυρα των νόμων γύρω από την υγεία , την παιδεία και την αισχροκέρδεια .
  Ενεργοποιούνται με την ανοχή ή, καλύτερα τους βασικούς τρόπους προώθησης της πολιτικής από την ΝΔ του Κυργιάκου και από τον Σύριζα του Αλέξη.
  Οι κανόνες όμως που έφερε η διακυβέρνησης της περιόδου 2009-2011 με τον Γιώργο στο τιμόνι …
  της Διαύγειας και της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης θα παραμείνουν γιατί οφελουν το γενικό καλό στην Χώρα μας και ίσως στο μέλλον θα κατατάξει εκεί που τους αρμόζει
  όσους προωθούν ρουσφέτια , ειδικά συμφέροντα .
  ή , ακομη και υπεξαιρέσεις από τα ταμεία του κράτους και της εφορίας.
  Υπενθυμίζω την περίπτωση του μακαρίτη
  Άκη Τσοχατζόπουλου.
  Και αυτός τα παράθυρα των νόμων προσπάθησε να χρησιμοποιήσει.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.