ΕΛΛΑΔΑ

Ανέφεραν κυβερνητικά και κομματικά στελέχη

Ψήφος επιβράβευσης και ελπίδας η ψήφος στη ΝΔ

«Ψήφος επιβράβευσης» του έργου της κυβέρνησης της ΝΔ και «ψήφος ελπίδας» για το μέλλον, θα είναι η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία, στις προσεχείς εκλογές, τόνισαν κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, κατά την πραγματοποίηση της Πολιτικής Ακαδημίας Επιμόρφωσης Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες κομματικά στελέχη από τη Θεσσαλονίκη και από τη Βόρεια Ελλάδα και ενημερώθηκαν για τομείς του κυβερνητικού έργου, από μέλη της κυβέρνησης.

Εισαγωγικές τοποθετήσεις πραγματοποίησαν ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης και ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης. Τις εργασίες συντόνισε ο υπεύθυνος Επιμόρφωσης Στελεχών, Νίκος Λυσιγάκης.

Στον χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας- Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, αναφέρθηκε στην ατζέντα υλοποίησης άνω των τριάντα έργα ως το 2030 στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Χαιρέτισαν επίσης οι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, 'Αννα Ευθυμίου και Δημήτρης Κούβελας, οι βουλευτές Β' Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Ν. Θεσσαλονίκης, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μελίνα Δερμεντζοπούλου και ο υπεύθυνος Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Νίκος Πατσέας.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Γιάννης Μπρατάκος, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Πριν από λίγα χρόνια, η Ελλάδα ήταν παράδειγμα προς αποφυγή για την Ευρώπη. Σήμερα, έχει γίνει η θετική έκπληξη. Και συνεχίζει να προχωρά με σταθερότητα, με ασφάλεια και με το κεφάλι ψηλά. Αυτό το έργο έχει συγκεκριμένη σφραγίδα. Τη σφραγίδα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Τη σφραγίδα της εθνικής ευθύνης, που διακρίνει αυτή την παράταξη, από την ίδρυσή της».

Αναφερόμενος στον δρόμο προς την κάλπη, ο κ. Μπρατάκος τόνισε ότι το περιβάλλον παραμένει αντίξοο και ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού και πρόσθεσε: «Οι πολίτες αναζητούν σταθερότητα, ασφάλεια και προοπτική. Γνωρίζουν καλά ποιος μπορεί να κρατήσει σταθερό το τιμόνι της χώρας. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την εθνική ασφάλεια και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ποιος μπορεί κάνει πράξη την αναγέννηση της εθνικής οικονομίας. Ποιος μπορεί να διασφαλίσει όρους προόδου και ευημερίας, για όλους. Και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν τη δική τους απάντηση, στην κάλπη».

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του:

«Πλέον είμαστε υπερήφανοι. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ό,τι έχει προτείνει από τα χρόνια της πανδημίας με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, με το υποδειγματικό σύστημα εμβολιασμού, με τον μηχανισμό είσπραξης των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας, στο πλαφόν στο φυσικό αέριο, όλα αυτά έχουν γίνει πολιτικές της Ευρώπης. Πότε ξανά Έλληνας πρωθυπουργός ήταν πρωταγωνιστής των μεγάλων αλλαγών στην Ευρώπη; Αυτό πρέπει να το πούμε σε όλους τους Έλληνες και σε αυτούς να απευθυνθούμε. Ακόμη και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν ποτέ ως τώρα. Γιατί το αξίζουμε. Γιατί αξίζει να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια».

Σε ότι αφορά τις προσεχείς εκλογές, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Προσπαθούν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να επενδύσουν σε τυχόν «χαλαρή ψήφο» της πρώτης κάλπης. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι όλα κρίνονται στην πρώτη κάλπη. Στην πρώτη κάλπη θα κριθεί ο πρωθυπουργός της χώρας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με τη διαφορά που θα υπάρξει θα κριθεί η κατεύθυνση της χώρας και όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό μας στην πρώτη κάλπη, τόσο θα ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος. Προσπαθούν να κάνουν κυβέρνηση ηττημένων. Προσπαθούν να ενωθούν δυνάμεις οι οποίες υποθήκευσαν την περιουσία της χώρας για πολλές δεκαετίες ούτως ώστε να ανατρέψουν όλα όσα έγιναν αυτά τα χρόνια. Δεν έχουν ιδεολογία. Μόνη τους ιδεολογία είναι η καρέκλα. Και μπορούν δυστυχώς με αυτόν τον νόμο, που μας κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ, να το κάνουν. Ο μόνος τρόπος για να μη συμβεί αυτό είναι να πάρουμε το ποσοστό που μας αξίζει, αυτό που θα πάρουμε και την επόμενη Κυριακή. Δεν θα κριθούν όλα στις δεύτερες κάλπες. Θα κριθούν την πρώτη Κυριακή. Για αυτό δεν πρέπει να πάει ούτε μία ψήφος χαμένη».

Ο κ. Μαρινάκης προέτρεψε τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ να βγουν και να μιλήσουν με τους πολίτες για το έργο που έγινε, το πρόγραμμα του κόμματος για την επόμενη τετραετία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα επιβραβεύσουν και πάλι στην κάλπη τις προτάσεις της ΝΔ, λέγοντας:

«Βγαίνουμε έξω, μιλάμε με τους πολίτες, λέμε τι έχουμε κάνει, αλλά και τι θα κάνουμε την επόμενη τετραετία. Βγαίνουμε στις γειτονιές, πηγαίνουμε στα Επιμελητήρια, πηγαίνουμε εκεί που είναι ο κάθε πολίτης και μιλάμε μαζί του. Το 2019 ψήφισαν οι Έλληνες πολίτες κατά συντριπτική πλειοψηφία τον Κυριάκο Μητσοτάκη με μια προοπτική. Και ήταν πολύ σημαντική αυτή η ψήφος. Η ψήφος του 2023 θα είναι ακόμη πιο δυναμική και θα είναι μια ψήφος επιβράβευσης για αυτά που έγιναν, αλλά και μια ψήφος ελπίδας για τα χρόνια που έρχονται».

Ο γραμματέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης δήλωσε: «Κάθε πρωτοβουλία του κόμματός μας, αλλά και της κυβέρνησης, θέλω να γνωρίζετε ότι κατά την άποψή μου, οφείλεται πρώτα απ' όλα στους ανθρώπους μας. Σε όλους εσάς που δίνετε την ψυχή και το υστέρημα του χρόνου σας στο κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία αντέχει γιατί δεν ξεχνάει την ιστορία της και γιατί βασίζεται στους ανθρώπους της, στα στελέχη και τα μέλη της, σε κάθε πόλη και κάθε γειτονιά. Σε όλες και όλους εσάς, που δίνετε τη δική σας μάχη προσωπικά και πολιτικά καθημερινά σε ολόκληρη τη χώρα. Και ο στόχος των Ακαδημιών μας είναι να μη μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο, να μην υπάρξει καμία πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του προέδρου και πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, που να μην προβληθεί και να μην έχει κατανοηθεί πρωτίστως από τα κομματικά μας στελέχη, προκειμένου να τη μεταφέρουν και να τη μεταλαμπαδεύσουν στην ελληνική κοινωνία».

Ακολούθησαν θεματικές εισηγήσεις από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος αναφέρθηκε στην αμυντική θωράκιση και τον εκσυγχρονισμό της χώρας, την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, η οποία πραγματοποίησε μια συνολική αποτίμηση του έργου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τονίζοντας το θέμα τον διορισμών νέων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, αλλά και την χρηματοδότηση προγραμμάτων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Επίσης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου αναφέρθηκε στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, των συνόρων της χώρας και τον εκσυγχρονισμό των σωμάτων ασφαλείας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μια εισήγηση από τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της πολιτείας προς τους πολίτες, στη φορολογική και οικονομική πολιτική της χώρας σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία, στις διακρίσεις της χώρας και στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

Η Ακαδημία ολοκληρώθηκε με τις εισηγήσεις του γενικού γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνου Μπαγινέτα, αναφορικά με τη σύγκριση των πεπραγμένων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της προηγούμενης κυβερνητικής θητείας, αλλά και της ειδικής γραμματέως Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Νίκης Δανδόλου, η οποία αναφέρθηκε στα ευρωπαϊκά προγράμματα και τόνισε την αξιοποίησή τους μέσα στην πανδημία και τις ευκαιρίες που προσφέρουν σε ιδιώτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.