ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα με παντζάρια, εσπεριδοειδή και ροκφόρ

Μια σαλάτα που κάνει πρωταγωνιστές απόλυτα χειμωνιάτικα υλικά, όπως το παντζάρι και τα εσπεριδοειδή φρούτα μπορεί να ανοίξει υπέροχα ένα Κυριακάτικο γεύμα, ακόμη κι ένα γιορτινό.

Υλικά

Μερίδες: 4

120 γρ. χωριάτικο ψωμί, σε χοντρά κομμάτια
70 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 παντζάρια καθαρισμένα, σε φέτες (24 λεπτές φέτες ανά παντζάρι)
1 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
1 πορτοκάλι, τον χυμό + 1 ολόκληρο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
80 γρ. πράσινη σαλάτα ανάμεικτη
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
60 γρ. ροκφόρ, θρυμματισμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βάζουμε το ψωμί σε ένα ταψί, το περιχύνουμε με 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε το ψωμί για 15΄ μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 2
Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C στον αέρα. Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και από πάνω σκορπίζουμε τα παντζάρια. Περιχύνουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Διπλώνουμε το αλουμινόχαρτο γύρω από τα παντζάρια, σφραγίζουμε καλά, στη συνέχεια μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 45΄ μέχρι να ψηθούν. Αφήνουμε τα παντζάρια μας να κρυώσουν εκτός φούρνου.

Βήμα 3
Χτυπάμε με αυγοδάρτη το ξίδι, τον χυμό πορτοκαλιού και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 4
Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε σε φέτες αφαιρώντας προσεκτικά τις λευκές μεμβράνες. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κομμάτια του ψωμιού, το μαρούλι, το κόκκινο κρεμμύδι και το παντζάρι. Περιχύνουμε με το dressing και αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί για 10΄. Σερβίρουμε γαρνίροντας με το ροκφόρ.

Φωτογραφία: Karen Thomas

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.