ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην προσπάθεια αποκλεισμού ναζιστικών μορφωμάτων από τη Βουλή…

Συναίνεση, έμπρακτα, ζητά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Τη συμφωνία μεταξύ των κομμάτων, προκειμένου να αποτραπεί η κάθοδος στις εκλογές και άρα οποιοδήποτε ενδεχόμενο εισόδου στη Βουλή του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, επιθυμούν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Για αυτό και επιμένουν ότι «τα κόμματα οφείλουμε να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία, όχι μόνο από τους εχθρούς της, αλλά και από τον λαϊκισμό και την ανέξοδη αντιπαράθεση».

Έχοντας εξετάσει τόσο την κυβερνητική διάταξη, όσο και την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στην Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν στις παρατηρήσεις που έχουν ήδη καταθέσει αρμοδίως, προκειμένου να διασφαλιστεί αφενός η μη είσοδος ναζιστικών μορφωμάτων ξανά στη Βουλή, όσο και η μη παρερμηνεία του όποιου νόμου ψηφιστεί τελικά, ανοίγοντας ίσως την ‘όρεξη’ σε κάποιους για αποκλεισμό άλλων πολιτικών σχηματισμών στο μέλλον.

«Ο αποκλεισμός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και κάθε διάδοχου σχήματός της οφείλει να είναι κοινός στόχος όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων του τόπου», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος, τονίζοντας ότι το κόμμα του συμμετέχει υπεύθυνα και δημιουργικά, με προτάσεις και παρατηρήσεις, προς αυτή την κατεύθυνση, και προκειμένου η διάταξη που θα ψηφίσει η Βουλή, να είναι αποτελεσματική, συμβατή με το Σύνταγμα και νομοτεχνικά άρτια. Πρόσθεσε όμως, με νόημα ότι «τα κόμματα οφείλουμε να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία, όχι μόνο από τους εχθρούς της , αλλά και από τον λαϊκισμό και την ανέξοδη αντιπαράθεση». Για αυτό και πρότεινε «να μείνουμε μακριά και έξω από χαρτοπόλεμο τροπολογιών», επαναλαμβάνοντας την πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη για άμεση ενεργοποίηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, με απόλυτο σεβασμό στις θεσμικές διαδικασίες. «Η συναίνεση, άλλωστε, αποδεικνύεται έμπρακτα», είπε, ζητώντας λίγα λόγια και πολλές, ειλικρινείς πράξεις.

Στην πραγματικότητα, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιμένουν ότι δεν χρειάζεται κάθε κόμμα να καταθέτει τη δική του τροπολογία ή την δική του πρόταση νόμου, στη λογική ότι οι άλλες είναι κακές και η δική του καλή. Ούτως ή άλλως, πολύ δύσκολα κάποιο θα συνυπογράψει ολόκληρη την πρόταση ενός άλλου κόμματος, υιοθετώντας πλήρως το σκεπτικό της. Σημασία όμως έχει, για τους ίδιους, το γεγονός ότι τα τρία μεγαλύτερα κοινοβουλευτικά κόμματα της χώρας συνηγορούν στην ανάγκη αποκλεισμού ναζιστικών μορφωμάτω από τις εθνικές κάλπες. Για αυτό και ευελπιστούν ότι τελικά η λύση θα βρεθεί. Και σε αυτή την κατεύθυνση καλούν και τα άλλα κόμματα να κινηθούν…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.