ΕΛΛΑΔΑ
Προωθήθηκε για επεξεργασία
Στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για την κατανομή των βουλευτικών εδρών
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προωθήθηκε για επεξεργασία το Προεδρικό Διάταγμα με τις μεταβολές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών ανά εκλογική περιφέρεια, που προέκυψαν μετά την απογραφή πληθυσμού 2021.
Το Προεδρικό Διάταγμα συνέταξε η Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ορίσει ο υπουργός Μάκης Βορίδης.
Υπενθυμίζεται, ότι με βάση την τελευταία κατανομή εδρών, δύο έδρες κερδίζει η εκλογική Περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής ενώ από μία έδρα κερδίζουν ο Βόρειος, ο Δυτικός και ο Νότιος τομέας Αθηνών καθώς και η Α΄ εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.
Αντίθετα, από μία έδρα χάνουν οι εκλογικές Περιφέρειες Α΄ Αθηνών, Α΄ Πειραιώς, 'Αρτας, Κοζάνης, Μαγνησίας, Σερρών, Φθιώτιδας, Θεσπρωτίας και Καστοριάς. Μάλιστα οι δύο τελευταίες Περιφέρειες καθίστανται μονοεδρικές.
Στην κατανομή αυτή ενσωματώνεται και η επίπτωση από τις τρεις έδρες που αφαιρούνται από τις εκλογικές περιφέρειες για να προστεθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, προκειμένου να εκπροσωπηθούν οι κάτοικοι εξωτερικού.
1 αναγνώστες σχολίασαν
Συμμετοχή στην συζήτησηΜέγα το θέμα της πατρίδας μας περί ψήφου των αποδήμων Ελλήνων και τίθεται επιπλέον από τα κόμματα του σημερινού δίπολου , σε λάθος βάση, κατά την γνώμη μου!
Γιαυτό και προτρέπω το δικό μου κόμμα ( τρίτο σε αριθμητική ισχύ σήμερα ) να ενεργοποιηθεί δυναμικά επ´αυτού και να στρέψει την συζήτηση σε σωστό δρόμο…
Η δε συζήτησης να μην γίνεται σε εύθραυστη επιπόλαιη και αντισυνταγματική βάση .
Αυτό , γιατί δεν είναι δυνατόν να εκλέγεται σαν μέλος της Ελληνικής Βουλής πολίτης άλλης χώρας .
Ξεχάστε λοιπόν την περίπτωση ένας, δυο ή , τρεις απόδημοι σαν μέλη της Βουλής των Ελλήνων .
Είναι αντισυνταγματικό.!
Είναι σωστό και λογικό όμως να έχει το δικαίωμα κάθε απόδημος να ψηφίζει για όποιον θέλει στην γενέτειρα του ώστε να τον αντιπροσωπεύσει εφόσον είναι Έλληνας ή , απόγονος Ελληνίδας ή, Έλληνα πολίτη και γραμμένος σε οικογενειακή μερίδα κάπου στην Ελλάδα που του εξασφαλίζει και την Ελληνική Υπηκοότητα κατά το Σύνταγμα μας .
Αυτό είναι δίκαιο προοδευτικό αλλά και εύκολα πραγματοποιήσιμο δια της απλής επιστολικής ψήφου !
Ακόμη Μπορεί να εφαρμοστεί με χρήση ειδικών καταλόγων στα Ελληνικά προξενεία σε όλο στον κόσμο.
Έτσι δεν ψηφίζουν οι ετεροδημότες στην Αθήνα ;
Τέλος ένας απόδημος για να εκλεγεί στην Ελληνική Βουλή το Σύνταγμα μας απαιτεί να είναι Έλληνας ή Ελληνίδα πολίτης μόνον (αποβάλλοντας έτσι την πιθανή του /της δεύτερη υπηκοότητα ) .
Τα υπόλοιπα είναι κατάντια των πολιτικών μας που βλέπουν τους απόδημους Έλληνες σαν τρόπο να επωφεληθούν στην ψηφοθηρία τους ,
Οι απόδημοι Έλληνες όμως είναι Εθνική μας δύναμη που δυστυχώς μένει ανεκμετάλλευτη !
Οποίος απόδημος θέλει να εκλεγεί βουλευτής κατά το Σύνταγμα μας , Θα πρέπει να κρατησει μόνον την. Ελληνική του Υπηκοότητα , να έρθει στην Ελλάδα , να γραφτεί σε κάποια ΔΟΥ και σε κάποιον δήμο ….