ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης : Δεν είναι συμπτωματική η γνωμάτευση Ντογιάκου…

Θα φανεί ποιοι ‘ενορχήστρωσαν την παρακολούθηση των πολιτικών τους αντιπάλων’

Έξαλλοι είναι στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις κορυφαίων πολιτικών προσώπων, αλλά και άλλων, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Έχοντας οι ίδιοι κινηθεί εξ αρχής, απολύτως θεσμικά και διαπιστώνοντας προσπάθεια εμπλοκής ακόμα και στην ελεύθερη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών, όπως αυτή διασφαλίζεται από το Σύνταγμα, εξανίστανται.

Αφορμή, για την ‘έκρηξη’ αυτή την φορά του επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη, στάθηκαν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παρακολούθηση, μεταξύ άλλων, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου. Αναφερόμενος στα στοιχεία αυτά της έρευνας της ΑΔΑΕ, ο κ. Κατρίνης ζήτησε εκ νέου (ΕΡΤ) τη διερεύνηση εις βάθος της υπόθεσης. Από την άλλη, άφησε σαφείς αιχμές εναντίον της κυβέρνησης, καθώς έσπευσε να τονίσει ότι «δεν είναι καθόλου συμπτωματικό ότι λίγο πριν την ολοκλήρωση και δημοσίευση της έρευνας της ΑΔΑΕ, σε σχέση με τα πρόσωπα που παρακολουθούνται, προέκυψε η γνωμάτευση του κ.Ντογιάκου, η οποία προσπαθεί να αποτρέψει την ανεξάρτητη αρχή από το να επιτελέσει τον συνταγματικό της ρόλο». Στην πραγματικότητα, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, υπονοούν, με αφορμή και την περίφημη ‘γνωμοδότηση Ντογιάκου’, που αποδομήθηκε, πάντως, από πλήθος συνταγματολόγων της χώρας, που τοποθετούνται μάλιστα σε διαφορετικές πολιτικές πτέρυγες πολλοί εξ αυτών, ότι κινούμαστε σε επικίνδυνες ατραπούς για τη Δημοκρατία, αλλά και για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τελικά για ένα σύγχρονο Κράτος Δικαίου, όπως θα έπρεπε να είναι η Ελλάδα το 2023.

Στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη εξάλλου, εκτιμούν ότι οι εξελίξεις εγείρουν μείζονα ερωτήματα για την κυβέρνηση, «παρά την οργανωμένη και επίπονη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του κ.Μητσοτάκη, προσωπικά, να συγκαλύψει και να συσκοτίσει αυτή την υπόθεση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδίδουν ευθύνες στο Μέγαρο Μαξίμου και, όπως υποστηρίζουν, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ στην αρχή της θητείας του ως πρωθυπουργός, αλλά και …παραίτησε δύο πρόσωπα στη συνέχεια, με τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, με ένα εξ αυτών τον πλέον στενό του συνεργάτη και επιπλέον συγγενή του. Αυτό, άλλωστε, εκτιμούν ότι θα προκύψει αυτονόητα και με τον καιρό, αφού αναμένουν ότι «θα πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για το ποιοι ενορχήστρωσαν και υλοποίησαν την παρακολούθηση των πολιτικών τους αντιπάλων, καθώς και άλλων προσώπων του δημοσίου βίου», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.