ΕΛΛΑΔΑ

Είχε αποκομίσει πάνω από ένα εκατ. ευρώ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 10 χρόνια εξαπατούσε ο ψευτογιατρός ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Ένας 65χρονος φυσιοθεραπευτής, εξαπατούσε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας υποδυόμενος τον νευρολόγο.

Τα θύματα του ανέρχονται στα 15, ενώ πέντε από αυτά απεβίωσαν διακόπτοντας τη θεραπεία τους. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε το 2020 όταν ο αδελφός ασθενούς από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε τον 65χρονο ψευτογιατρό στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

Ο ασθενής έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και ο ψευτογιατρός του είχε προτείνει ήδη από το 2015 να εγκαταλείψει τη φαρμακευτική αγωγή που του χορηγούσαν οι έως τότε θεράποντες ιατροί του και να ακολουθήσει θεραπεία με βλαστοκύτταρα.
Η υγεία του ασθενούς ωστόσο, αντί να βελτιωθεί επιδεινώθηκε δραματικά και εν τέλει ο άτυχος άνδρας κατέληξε το Νοέμβριο του 2020.

Μόλις μερικές εβδομάδες αργότερα ο αδελφός του ασθενούς κατήγγειλε τη δράση του ψευτογιατρού. Από έρευνα των στελεχών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο αρχείο της Αστυνομίας προέκυψε ότι σε βάρος του υπόπτου είχε ήδη σχηματιστεί δικογραφία ήδη από το 2019 για απάτη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 65χρονος είχε αποσπάσει 135.000 ευρώ προκειμένου δήθεν να εφαρμόσει θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε μια νεαρή κοπέλα που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα προέκυψε ότι ο ψευτογιατρός έχει εξαπατήσει 15 άτομα, τα περισσότερα ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Μάλιστα, πέντε ασθενείς απεβίωσαν και επομένως η δικογραφία που έχει κατά πληροφορίες σχηματιστεί σε βάρος του 65χρονου αφορά εκτός από το αδίκημα της απάτης και αυτό της ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Σημειώνεται ότι προκειμένου να προσδίδει αληθοφάνεια στην απάτη ο ψευτογιατρός συνεργαζόταν με γιατρό στη Στουτγκάρδη. Ταξίδευε λοιπόν μαζί με τους ασθενείς στη Γερμανία δήθεν για εξειδικευμένες εξετάσεις και εν συνεχεία τους έπειθε να ακολουθήσουν θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Για κάθε μια ένεση με βλαστοκύτταρα χρέωνε από 10.000 έως 25.000 ευρώ ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια των θυμάτων.

Ενδεικτικά, υπάρχει μητέρα που κατέβαλε στον κατηγορούμενο 200.000 ευρώ ελπίζοντας ότι με την εναλλακτική θεραπεία που πρότεινε η υγεία της κόρης της θα βελτιωνόταν. Κάτι που φυσικά δε συνέβη.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, υπολογίζεται ότι ο 65χρονος κατάφερε να αποσπάσει από τα θύματά του περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσα φιαλίδια βρέθηκαν και ελέγχθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι δεν περιείχαν κανενός είδους φαρμακευτική ουσία.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας αστυνομικοί εξέτασαν τον 65χρονο όπως και τον Γερμανό συνεργό του. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται ρίχνοντας κατά πληροφορίες την ευθύνη ο ένας στον άλλο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.