ΕΛΛΑΔΑ

Την απειλούσαν με κατσαβίδια, της έκλεβαν το χαρτζιλίκι

Βόλος - Bullying: Εισαγγελική παρέμβαση στο σχολείο της 14χρονης

Αυστηρές συστάσεις εισαγγελέα στους τέσσερις ανήλικους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να μην επαναληφθεί αντίστοιχο περιστατικό εκφοβισμού.

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου για την υπόθεση bullying σε βάρος 14χρονης από τέσσερις συμμαθητές της στο Γυμνάσιο Αργαλαστής του Βόλου. Απειλές με μαχαίρια, κατσαβίδια, αναπτήρες, αλλά και ξύλο ήταν επί δύο χρόνια η ζωή της 14χρονης στο σχολείο και ουδείς είχε ενδιαφερθεί.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του magnesianews.gr, η εισαγγελέας κάλεσε τους συνολικά πέντε μαθητές που εμπλέκονται στην υπόθεσημαζί με τους γονείς τους και τους υπεύθυνους του σχολείου, ανακοινώνοντας ότι το σχολείο μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών και έστειλε μήνυμα προς όλους τους μαθητές πως αν επαναληφθούν φαινόμενα εκφοβισμού, θα ληφθούν αυστηρά μέτρα.

Η ανήλικη μαθήτρια και ο πατέρας της φέρεται να ανέφεραν γεγονότα από την επιθετική δραστηριότητα σε βάρος της από τους ανήλικους, με την κοπέλα να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι την απειλούσαν με κατσαβίδια και μαχαίρια, ενώ επίσης της άρπαζαν το χαρτζιλίκι που είχε για το σχολείο.

Οι κατηγορούμενοι μαθητές ως υπέυθυνοι για τον εκφοβισμό της 14χρονη αρνήθηκαν όλα όσα τους καταλογίζουν και ισχυρίζονται πως πρόκειται για μυθεύματα και ότι η κοπέλα τους έδινε χρήματα με τη θέλησή της.

Η 14χρονη που δεχόταν την βια και είχε απομονωθεί απόλυτα από το σχολικό περιβάλλον, είπε στην εισαγγελέα παρουσία συμμαθητών και δικηγόρων, πως δεν αντέχει άλλο την συμπεριφορά τους, ενώ εκείνα την κατηγόρησαν πως δεν είναι αμέτοχη στους καυγάδες και φαντασιώνεται τις επιθέσεις.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα ζητηθεί από τη διευθύντρια του σχολείου να προσκομίσει το βιβλίο με το ποινολόγιο, καθώς και άλλα έγγραφα, ώστε στη συνέχεια να διευκρινιστεί εάν έχει τελεστεί κάποιο ποινικό αδίκημα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς τόσο η 14χρονη, όσο και οι υπόλοιποι ανήλικοι θα παρακολουθούνται από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα ενημερώνουν σε τακτά χρονικά διάστημα για την πορεία της υποστήριξης την αρμόδια εισαγγελέα.

Η εισαγγελέας φέρεται να απηύθυνε σε όλες τις πλευρές τελεσίγραφο και ιδίως προς την πλευρά των αγοριών να μην υπάρξουν άλλα περιστατικά βίας κατά της 14χρονης, γιατί σε περίπτωση που η κατάσταση αυτή δεν λάβει τέλος θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για τους ανήλικους.

Το θέμα έγινε γνωστό μετά την καταγγελία του πατέρα της ανήλικης μία εβδομάδα πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων, όταν η 14χρονη επέστρεψε από το σχολείο στο σπίτι με σπασμένο δάχτυλο και κάκωση στον καρπό μετά από επίθεση που δέχθηκε από συμμαθητή της στο προαύλιο του σχολείο.

Ο πατέρας της ανήλικης ανέφερε ότι ο εκφοβισμός δεν ήταν κάτι πρόσφατο, αλλά είχε αρχίσει πριν από περίπου ενάμιση χρόνο και μάλιστα είχε πάει στο Γυμνάσιο Αργαλαστής να το καταγγείλει και να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση από το σχολικό περιβάλλον των μαθητών. Ταυτόχρονα φέρεται να κράτησε τη 14χρονη στο σπίτι με σκοπό να την προστατεύσει, ενώ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου.

Τονίζεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα, που ανοίγουν εκ νέου τα σχολεία μετά τις διακοπές, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, θα δώσει έγγραφη εντολή έρευνας για τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα ή μη σύννομες ενέργειες. Το πόρισμα, βάσει Νόμου, θα πρέπει να παραδοθεί σε διάστημα ενός μήνα, εκτός αν δοθεί παράταση λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, συμμαθητές της 14χρονης συνέταξαν επιστολή που την απέστειλαν στη διευθύντρια του Γυμνασίου, όπου εξιστορούσαν όσα βίωνε η κοπέλα από τα αγόρια, ζητώντας μάλιστα να υπάρξει παρέμβαση για να λάβει τέλος η ταλαιπωρία του κοριτσιού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.